10 träd för varje såld produkt

Inspiration till äventyr
Laddar...
< Tidigare inlägg Nästa inlägg >
10 träd för varje såld produkt
Råd och vägledning
14 Augusti 2019

10 träd för varje såld produkt

Tentree handlar om positiv förändring. Filosofin är enkel - naturligtvis måste vi leva våra liv på ett hållbart sätt, men vi måste också bidra positivt till miljöförändringar. Tentree gör detta genom att plantera träd. Massor av träd.


Hittills har Tentree varit entreprenör för att plantera över 30 miljoner träd. Den helt naturliga frågan är alltså: "Hur kom de dit?"

Du har rätt - de gör det inte själva. Men de stöder organisationer som Eden Reforestation Projects (https://edenprojects.org/), som är experter på att plantera träd. Det förvandlas inte bara till mycket grönt. Projekten involverar lokalbefolkningen i tredje världsländer, där fällning av träd i årtionden har handlat om överlevnad och ved att tillaga kvällsmåltiden över. Eller kanske träden har avverkats eftersom det behövdes plats för jordbruk.

Med Tentrees ansträngningar, och därmed av dig och alla andra som köper sina produkter, görs en skillnad mot planetens ekosystem. Även om det inte räcker för att rädda hela planeten från den miljöpåverkan vi utövar på den, är det ännu ett steg i en hållbar riktning. Kanske ett av dessa steg som kan få många andra att gå i tid till samma harmoniska melodi - mot en hållbar framtid för alla 7 - 8 - 10 miljarder människor på jorden.

Dina egna träd och hur du gör 

Varje gång du köper en Tentree-produkt planterar Tentree 10 träd åt dig. Varan levereras med en unik QR-kod. Du skannar den med din smartphone och du registrera dina träd och få tillgång att följa var och när de 10 träd som omfattas av koden kommer att planteras. Om du vill läsa hela Tentree-faqen (Vanliga frågor), se mer här.

Tentree-vision: 1 miljard träd 2030?

Tentree har en vision som ligger till grund för hela deras affärsidé. Innan år 2030 ska de uppnått att plantera totalt 1 miljard träd. Målet är att uppnås genom att engagera kunder runt om i världen att välja Tentrees produkter som sina favoriter, så att vinsterna betalas för plantering av alla de många miljoner träd.

Du undrar kanske om det alls är möjligt att plantera så många träd. Naturligtvis är Tentree inte säker på att det kan göras, men utan en vision att sträva efter blir det omöjligt. Med visionen "1 miljard träd planterade år 2030" har ett ambitiöst mål fastställts och det första delmålet uppnåddes i augusti 2017. Då hade Tentree planterat 15 miljoner träd runt om i världen. Det tog nästan 5 år. Redan efter ytterligare två år nåddes nästa delmål: 30 miljoner planterade träd passerade våren 2019.

Med den accelerationen i växt aktiviteten finns det goda skäl att tro att det faktiskt kan vara möjligt att nå målet. Vem vet? Det kan vara nödvändigt att revidera målet ... i ökande riktning.

Du kan göra din del: Köp en Tentree-produkt nästa gång du behöver några mjuka, bekväma kläder i hållbara material. Du kan börja här, där du hittar alla Tentree-produkter i vår webbshop. Kanske du hellre känna på kvaliteten? Kom då in vid din närmaste Eventyrsport-butik. Där kan du prova många olika modeller och lära dig mer om Tentree och deras vision om en grönare värld.

Råd och vägledning
Inlagd: Augusti 14, 2019
Författare: Eventyrsport Blogger