2 hemlagade snacks till turen
Det är bara något annat att ta med ett hälsosamt, hemlagat mellanmål på en resa. Här är två recept på snacks som är lätta att laga, fyllda med bra energi och som smakar bra.
1. Proteinbar med jordnötssmör
Du behöver inte ens slå på ugnen för att göra denna proteinbar som smakar bra och håller sig bra ute på vift. När du har blandat ingredienserna placerar du bara blandningen i kylen.
Ingredienser:
250 g krämigt jordnötssmör
250 g honung
100 g proteinpulver med vaniljsmak
50 g havregryn
40 g chiafrön
Tillvägagångssätt
1. Blanda jordnötssmör och honung väl tillsammans.
2. Blanda med proteinpulver och rör om noggrant.
3. Rör ner havregryn i blandningen.
4. Blanda chiafrön i blandningen.
5. Lägg allt i en skål och lämna det i kylen i 24 timmar.
6. Skär staplarna till den storlek du föredrar och de är redo att äta.
2. Energikakor med körsbär
Hälsosamt, läckert mellanmål som kombinerar gryn, frön och nötter med choklad och bär. Du slutar med ett riktigt kraftsnack som innehåller massor av bra kalorier för att hålla dig igång när du är på språng.
Ingredienser:
50 g havregryn
30 g hackade valnötter
35 g torkade körsbär (eller annan torkad frukt)
2 msk. choklad
1 msk. solrosfrön
½ msk. chiafrön
½ mosad banan
1½ msk. krämigt mandelsmör
1 msk. flytande kokosolja
1 msk. lönnsirap
1 tsk. vanilj extrakt
1 nypa salt
Tillvägagångssätt
1. Blanda alla ingredienserna i en skål.
2. Gör små kakor eller bollar.
3. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och grädda i 15-18 minuter i 175 grader. De är färdiga när de är gyllene.
4. Låt kakorna svalna.
5. De är redo att ätas. Packa dem t.ex. i en fryspåse.
Se vårt stora urval av mat och dryck här
Se det stora urvalet av köksutrustning till det nästa äventyret