3 okända vandringsstigar ute i världen

Inspiration till äventyr
< Tidigare inlägg Nästa inlägg >
3 okända vandringsstigar ute i världen
Inspiration
05 March 2019

3 okända vandringsstigar ute i världen

Är du på jakt efter ett bra gammaldags äventyr av ett slag som du aldrig glömmer så snöra vandringskängorna ta ryggsäcken och bege dig ut på en av de tre rutter vi har grävt fram. Här är det nämligen tal om rutter som av en eller annan orsak ligger i skuggan av mer kända ruttre och som även bevandrade vandringsfolk aldrig varit ute på - och aldrig hört talas om heller.

För i och med att vandring som reseform har blivit mer och mer populärt de senaste årtionder så kommer det fler och fler rutter till. De här tre rutterna doftar alla de äventyr man bara upplever om mann kastar sig ut i det okända.

1. Larapinta Trail i Australien

Det är ofattbart öde i Australiens innre, röda hjärta var man hittar staden Alice Springs. Det är just här den 223 kilometer långa outback-upplevelse, Larapinta Trail slutar. Stigen som är en av Australiens nyaste långdistansvandringar går genom West MacDonnell Ranges National Park. 

Här vandrar man mellan höga klippor, över vidsträckta slätter och genom uttorkade flodbäddar. Här ute är jorden och klipporna ofta röda som de ska vara i den delen av Australien men slätterna är gröna och gula och himlen för det mesta blå med en stor, skinande sol.

Rutten är indelad i 12 etapper med goda faciliteter och det är för att hitta vatten.

De flesta vandrar rutten under den australienska vintern i juli men det är den mest blåsiga och kalla månad. Kan man komma sig iväg i maj, juni eller augusti är det mycket mindre mänskor på stigen och temperaturen är ganska behaglig. 

Läs mer på www.larapintatrail.com.au


2. The Great Eastern Trail i USA

USA är hem för några av de mest berömda långdistansstigarna i världen. Pacific Crest Trail i det västra USA är med sina 4 265 kilometer kanske världens mest kända, The Appalachian Trail i östra USA kommer inte långt efter. 

Men det är i stort sett ingen som känner till The Great Eastern Trail.

Här är det också tal om en stig som ännu är under utveckling och kräver sin vandringsman eller -kvinna att genomföra. Stigen slingrar sig 2 575 kilometer gennom nio stater i östra USA, från Alabama långt i söder till New York State i norr  men det finns fortfarande sektioner var man själv blir tvungen att hitta fram och inte kan undgå att vandra sträckor på små asfalterade vägar och stigar.

Det betyder dock också att man inte går i andras fotspår.

Här skapar man delvis sin egna rutt och har inte alltid skapat grunden för stora äventyr?

Läs mer om stigen på www.greateasterntrail.net


3. Sinai Trail i Egypten

Egypten är inte precis synonymt med vandring och det ligger också en ganska speciell historia bakom Sinai Trail. Den är nämligen ett resultat av ett samarbete mellan åtta olika beduinska stammar från halvön med samma namn.

Siani Trail är en 550 kilometer lång rundtur som är indelad i 42 dagsetapper. Turen för en runt på Sinai-halvön och ger en helt speciell inblick i en ofta torr öken vildmark, var historiska rötter går tillbaka till såväl bibliska tider som ännu längre. 

Utöver att vandra i stor, fascinerande och oberörd natur så är det också en tur tillbaka i tiden och en spännnande historia. Under vägen får man även en inblick i hur folk fortfarande lever i öknen. 

Allt som allt är det som bäddat för ett stort äventyr som det fortfarande är möjjligt att vara en av de första att bege sig ut på.

Läs mer på www.sinaitrail.org


Relevanta länkar:

Vandringsstavar

Kläder

Utrustning

Inspiration
Posted: March 05, 2019
Författare: Opdag Verden