6 förslag på overaller för barn

Inspiration till äventyr
Nästa inlägg >
6 förslag på overaller för barn
Inspiration
03 Oktober 2022

6 förslag på overaller för barn

Lærke Sol Kappel Andersen - Eventyrsport Skribent


Skrevet af Lærke Sol Kappel Andersen

- Vild med klatring, fast hiking, vandring - og grej!Det är snart säsong för snö, kyla och därmed också overaller. Vi ger dig här 6 förslag på overaller för barn som kan hålla dem varma och torra till vintern.

En overall ska vara varm, vattentät och slitstark, och sedan gör det ju heller inget om den har flera häftiga och användbara detaljer som kan göra vintern lite lättare att komma igenom för dig och ditt barn. Vi presenterar här 6 förslag på overaller så du kan bli bättre rustad för att välja den overall som passar bäst för ditt barn.

Behöver du en förklaring av de olika begreppen kan du läsa mer i denna guide:  Vattenpelare i kläder

Polaris från Molo

Finns i flera färger och med pälskrage

Denna overall är från det skandinaviska märket Molo som är känt för sin färgrika design och hållbarhet. Den bjuder på ett isolerande foder av återvunnet material som ser till att hålla ditt barn varmt även under kalla dagar. Overallen har även gjorts vattentät med en beläggning som ger en vattenpelare på 15 000 mm, och förutom det har den tejpade sömmar hela vägen runt.  Dessutom andas overallen, och det gör den perfekt för barn som ska vara ute hela dagen under de kalla månaderna oavsett vädret. Detaljerna består bl.a. av reflexer och snölås vid benen samt en avtagbar huva. Finns i storlek 98–122.

Penguin Snowsuit från Isbjörn

Finns i flera färger

Denna overall från det svenska märket Isbjörn är en kvalitetsoverall i hållbara Bluesign®-certifierade material och har bl.a. utsetts som bäst i test av svenska konsumentrådet Bäst-i-test. Overallen har tejpade sömmar och dess vattenpelare ligger på 15 000 mm. Detta säkerställs av ett membran inuti overallen som är mer hållbart och andningsbart än en beläggning, som normalt används i overaller. Dessutom kan den också justeras i storleken med det smarta ”Expandable Size”-systemet, som gör det möjligt att utöka längden på ärmar och ben så att den kan växa med barnet. Huvan är justerbar och avtagbar, och inuti overallen döljer sig ett varmt foder av 80% återvunnet material. Den är dessutom utrustad med reflexer och förstärkt med extra slitstarkt tyg baktill och vid benen. Finns i storlek 80–128.

Bjärven Kid's Coverall från Didriksons

Finns i flera färger

Bjärven Kid's Coverall från Didriksons är ett bra förslag på en varm overall med isolerande foder för de kalla vinterdagarna. Overallen har tejpade sömmar och en vattentät beläggning som ger en vattenpelare på 10 000 mm. Den kan ställas in i vidden i både midjan och benen och har dessutom ett Extend Size-system, som gör det möjligt att förlänga ärmar och ben med några centimeter så att barnet kan använda den längre. Fodret är gjort i återvunnen polyester som färgats på ett hållbart sätt. Den innehåller detaljer som reflexer, en avtagbar och justerbar huva med syntetisk pälskant och muddar i ärmarna. Finns i storlek 80–140.

Stavanger Reimatec Winter Overall från Reima

Denna overall från Reima kännetecknas av dess höga slitstyrka och därmed långa hållbarhet. Den passar därför bra till barn som har en tendens att leka och krypa i all slags terräng. Overallen är tillverkad av återvunnet material och är dessutom Oeko-Tex-certifierad. En beläggning ger tillsammans med tejpade sömmar overallen en vattenpelare på 12 000 mm, och vid byxbenen finns avtagbara fothällor. Det släta innerfodret gör overallen lätt att ta på och inuti kan midjan justeras i vidden. Upptill finns en avtagbar huva i syntetpäls. Finns i storlek 98–140.

Snow Suit Reinforcement från Mikk-line

Finns i flera färger

Snow Suit Reinforcement från Mikk-Line är en vattentät overall som är lämplig för aktiva barn. Den har som namnet antyder förstärkningar baktill och vid armbågar och knän. Dess vattenpelare ligger på 15 000 mm och de vattentäta egenskaperna består av en beläggning och därtill tejpade sömmar. Overallen är Oeko-Tex®-certifierad och har bra detaljer såsom reflexer, justerbara fothällor och en huva med syntetpäls som kan tas av och fästas med Velcro®-kardborreband. Dessutom kan byxbenen anpassas i vidden och det finns resår och muddar i ärmarna. Finns i storlek 92–140

Wanni Snowsuit från Mini A Ture

Finns i flera färger

Denna overall från danska Mini A Ture består av återvunnet material och är tillräckligt varm för en kall vinter. En häftig detalj är de invändiga hängslena som gör det möjligt att öppna overallen och låta den hänga över axlarna en varm vinterdag. En beläggning ger en vattenpelare på 12 000 mm, och dessutom är overallen försedd med förstärkningar baktill, reflexer och en avtagbar huva. Alla sömmar är tejpade och overallen kan justeras i midjan. Finns i storlek 98–140.

Se också

Vilken overall ska du välja?

Inspiration
Inlagd: Oktober 03, 2022
Taggar: vinter , overaller , höst , barn
Författare: Lærke Sol Kappel Andersen