6 plagg för sommarvärmen

Inspiration till äventyr
< Tidigare inlägg Nästa inlägg >
6 plagg för sommarvärmen
Inspiration
23 Maj 2022

6 plagg för sommarvärmen

Frederik Thurøe - Eventyrsport Skribent


Skrivet av Frederik Thurøe

Vandrare, längdskidåkare och soldat - älskar att sova utomhus!


Nu är sommaren snart över oss och med sommaren följer också varmare väder! Tiden är perfekt för att utforska sommarlandet. Det är skönt att packa ryggsäcken, snöra kängorna och ge sig ut på de svenska stigarna. Särskilt när kläderna passar för det varma vädret. Och det är precis det du får sex förslag på här.

När du går på vandring på sommaren är det självklart en stor fördel att du har kläder som inte är för varma. Här tänker vi inte bara på kortärmat, shorts och solhatt. Det finns kläder som är skapade för upplevelser i sommarvärmen och som med material och detaljer hjälper dig hantera värmen. På listan nedanför kan du se 6 plagg som är skapade för det varma vädret.

BUFF: Pack Trek Cap

Solen ska ju helst skina riktigt mycket på sommaren. Och då ska du använda något som kan skydda ditt ansikte och dina ögon mot solen. Denna keps från BUFF är tillverkad i lättviktsmaterial och kan också rullas ihop så den bara är att ha med i fickan. Den väger nästan ingenting men ger dig precis det solskydd du ska använda. Kepsen har också ett svettband och är producerad i snabbtorkande polyester, så du kan svettas så mycket som du överhuvudtaget vill. Kepsen blir nämligen torr igen på kort tid.

Smartwool: Merino Sport Sleveless Dress

Kan man överhuvudtaget gå ut och vandra i annat än friluftsbyxor och shorts? Ja, det kan man absolut. Den här klänningen – också från Smartwool – har paneler av 56 % merinoull i sidan, den är lätt, snabbtorkande, temperaturreglerande – och dessutom kommer den självklart med riktig bra rörelsefrihet, som är en klar fördel när man ska vandra/gå långt.

Att vandra i klänning ger också mer luft och ventilation till benen och de stora blodådrorna som går där nere – det gör att du lättare kan bli av med värmen. Och det är ju riktigt skönt på sommaren!

Zip-off bukser, Peak Performance

Lige så varmt som det kan være i den nordiske sommer i løbet af dagen, lige så køligt kan det blive om aftenen og om natten. Derfor er det altid rigtig rart med et par bukser, som både kan være shorts og lange bukser.

De her zip-off-bukser fra Peak Performance er bade vind- og vandafvisende, samtidig med at de er syet i et strækbart stof (med hele 6% elastan i), så de kan faktisk det hele!

De er perfekte til at vandre i, i skiftende temperaturer, og hvor du gerne vil have både shorts og lange bukser med, men helst ikke vil have for meget vægt i rygsækken.

Royal Robbins: Bug Barrier skjorta

Här har vi alltså fått tag i en skjorta som är lite utöver det vanliga. Som du kanske vet är den nordiska sommaren också högsäsong för mygg – ibland så många att det är svårt att riktigt slappna av. Här kan denna skjorta från Royal Robbins hjälpa dig! Den är nämligen behandlad med ämnet permetrin, som också används i myggnät. Det är en syntetiskt tillverkad utgåva av den naturliga insektsskrämman som bl.a. finns i krysantemumväxter. Dessutom är skjortan också bra att använda i varmt väder eftersom den övre delen är tillverkad i ett temperaturreglerande material. 

Fjällräven: Abisko Midsummer Shorts

Om du nu hellre vill ha med ett par shorts i ryggsäcken så är de här från Fjällräven precis något för dig. De är sydda i lätt och snabbtorkande G-1000® Air Stretch som gör dem riktigt sköna att ha på. De passar alltså helt perfekt för varma vandringar söderut. De har en lårficka på varje sida och är samtidigt stretchiga, så du inte blir hämmad i dina rörelser på vandringen.

Smartwool: Hike Light Cushion Crew och Hike Light Cushion Ankle

Dina strumpor är sannolikt en av de detaljer du inte ägnar förfärligt många tankar åt. Men om du en gång har varit ute i sommarvärmen med bomullsstrumpor på så gör du nog det – för det är inte alltid skönt. Här får du ett par strumpor med antingen högt skaft – de som heter Crew – eller ankelstrumpor – de som heter Ankle. De har en bra mängd merinoull i dem så de bidrar till att transportera bort svett och fukt från dina fötter och hålla dem torra. Men de är ju inte magiska – så det är ändå bra om du har med ett par så du kan byta efterhand.

Ha en riktigt skön tur ute i sommarvädret!

Inspiration
Inlagd: Maj 23, 2022
Författare: Eventyrsport Blogger