7 extra utrustningar till Trangia

Inspiration till äventyr
< Tidigare inlägg Nästa inlägg >
7 extra utrustningar till Trangia
Råd och vägledning
17 September 2019

7 extra utrustningar till Trangia

Du kanske har investerat i en Trangia, men det finns fortfarande utmärkta möjligheter att uppgradera och få ännu mer ur sitt stormkök - även utan kostnad.
Vi kommer med sju tips för extra utrustning till Trangian.

  1. Skavanker och skador. Det finns ingen anledning att bli förtvivlad om du till exempel tappar en rem eller bränner av gummiringen i din spritbrännare. De finns att köpas som lösa delar, så att du enkelt kan reparera din Trangia, även om du förlorar eller förstör någon del. 
  2. Etui: Du träffar två flugor med en smäll om du köper etui till din Trangia. Du skyddar din Trangia såväl som de andra sakerna i din ryggsäck som annars kan bli oljiga, smutsiga eller i slutändan få matrester utsmetade på exempelvis sovsäcken eller pausjackan eftersom det lämnat rester på locket. 
  3. Vattenkokare: Naturligtvis kan du lätt koka vatten i din gryta, men om du vill kunna koka vatten för kaffet på ett snabbare och mer bränsleeffektivt sätt så är det inte fel med en vattenkokare. Du kan köpa flera olika slags i flera olika storlekar, beroende på vad du behöver.
  4. Multi-disc: Ibland är det de enkla redskapen som gör upplevelsen bättre på en resa och det samma gäller med en Trangia Multi-skiva. Här har du ett sikt, en skärbräda, ett extra lock eller vad du än kan tänka dig att använda den till. Till exempel har du bara ett enda lock / panna för Trangia, sedan är du igång med lite mer avancerad matlagning, där du vill hålla något varmt medan det andra tillagas, då är Multi-skivan är fantastisk. Den kan packas med Trangia, så den tar inte extra plats i ryggsäcken, och de få extra gram betyder förmodligen inte så mycket.
  5. Förvärmare: Om du planerar att ta din spritbrännare på en vinterresa, köp en liten förvärmare. Det är ganska genialt eftersom det tillåter dig att använda sprit för vinterbruk. Förvärmaren slås på under brännaren, bränner först i några minuter och förvärmer själva brännaren så att det blir lättare när temperaturen är under fryspunkt.
  6. Bränsleflaska: När du köper sprit kommer den ofta i en gallon på en liter, som inte är särskilt bra att använda som förvaring av sprit på en resa. En bränsleflaska är helt enkelt en flaska för dosering och hantering av alkohol på ett säkert sätt för att förhindra olyckor. Och när det gäller säkerhet, kom ihåg att du aldrig ska hälla alkohol på en tänd eller varm brännare. Fuelbottle finns i flera storlekar, så du kan hitta den storlek som passar dina behov.
  7. Trangia Triangel: Triangeln är en vikbar, liten fot som fungerar som en fot runt en alkoholbrännare och som du kan placera grytor direkt på. Så du har ett mycket enkelt paket om du bara måste koka vatten och inte gå ut och laga riktig mat när du är på språng.
Råd och vägledning
Posted: September 17, 2019
Författare: Opdag Verden