8 förslag på vinterjackor för kvinnor

Inspiration till äventyr
Laddar...
< Tidigare inlägg Nästa inlägg >
8 förslag på vinterjackor för kvinnor
Inspiration
02 December 2022

8 förslag på vinterjackor för kvinnor

Lærke Sol Kappel Andersen - Eventyrsport Skribent


Skrevet af Lærke Sol Kappel Andersen

- Älskar klättring, snabbvandring, vandring – och utrustning!


Vad är bättre än att vira in sig i en härligt varm vinterjacka när kylan tränger sig på? Vi har i denna artikel samlat 8 förslag på varma vinterjackor för det kommande säsongsskiftet så du kan komma varm genom vintern.

När temperaturen faller ska du självklart vara varmt klädd för att motstå elementen. När du ska välja en vinterjacka är det viktigt att du funderar över dina egna behov, för det är stor skillnad på om en vinterjacka bara ska användas på vägen från ytterdörren till bilen eller om den t.ex. ska med på en vandring. Allt detta ställer olika krav på egenskaper som andningsförmåga, vattentäthet och slitstyrka. Vi presenterar här 8 förslag på olika vinterjackor som förhoppningsvis kan hjälpa dig välja. Kom i övrigt ihåg att du alltid kan kontakta kundtjänst för att få råd och vägledning.

 

Finns i flera färger  

Audrey Padded Jacket från Trespass är ett prisvänligt förslag på en vinterjacka med ett feminint snitt. Den extra längden värmer bra nedför låren och jackan är vindtät och vattenavvisande. Dessutom har den detaljer som fuskpäls i huvan, dragkedjefickor och en 2-vägsfrontdragkedja.

Frida Parka 6 Women

Finns i flera färger 

Frida Parka från Didriksons är en halvlång jacka med ett varmt innerfoder och en vind- och vattentät utsida. Jackans vattenpelare är på 10 000 mm och den passar därför bra för vardagsärenden och promenader. Jackan kan justeras in i midjan och har 2-vägsdragkejda. Dessutom är jackan försedd med handfickor, en vindslå och en justerbar huva med skärm.

Finns i flera färger 

Denna tidlösa klassiker från Fjällräven bjuder på det slitstarka, vind- och vattenavvisande materialet G-1000® i en miljövänlig version. Detta gör jackan perfekt för såväl vardagsaktiviteter som friluftsturer. Jackan har bra fickor, en justerbar huva samt möjlighet att snöra in midjan. På framsidan hittar du en 2-vägsdragkedja, och inuti döljer sig ett varmt teddyfleecefoder.

 

Finns i flera färger 

Denna jacka från Nordisk innehåller en dunstoppning som samtidigt som den är lätt kan hålla dig varm under de kalla vinterdagarna. Dunet har gjorts vattenavvisande, och dessutom är själva jackan vattentät med en vattenpelare på 10 000 mm. Inuti finns det dessutom ett fleecefoder, och jackan har en 2-vägsdragkedja på framsidan. Andra detaljer är en avtagbar och justerbar huva samt muddar i ärmarna och en hög krage som båda skyddar dig mot kall vind.

Finns i flera färger 

Denna jacka från Fjällräven har ett lätt foder och lämpar sig därför bäst för de varmare vinterdagarna eller till dig som lätt får det för varmt. Den är gjord i det slitstarka och vattenavvisande materialet G-1000® och har därför lång hållbarhet samt god andningsförmåga. Tryckknappar ser till att både midja och ärmar kan dras in, och på framsidan hittar du två handfickor och en bröstficka.

Finns i flera färger 

Valentina Parka är en varm jacka för de extra kalla dagarna med en modern, quiltad design. Dess längd i kombination med en isolerande fiberstoppning håller dig varm, och den är dessutom vindtät och vattenavvisande. Dessutom skyddar den höga kragen och muddarna i ärmarna dig mot drag. Jackan är även försedd med dragkedjefickor och en avtagbar pälskant.

Finns i flera färger 

Denna jacka från Haglöfs har en vattenpelare på 15 000 mm samt en god andningsförmåga, vilket gör den till en perfekt följeslagare (nästan) oavsett vad du kan råka ut för i din vardag. Fodret består av Haglöfs Mimic Silver-material som ger en bra balans mellan värme och vikt. Jackan kan justeras i både huva, midja och ärmar och är dessutom Bluesign®-certifierad. Sist men inte minst har den praktiska handfickor samt en innerficka.

 Finns i flera färger 

Patea Down Coat från Nordisk är en lätt vinterkappa som består av en stoppning av vattenavvisande dun. Utsidan på jackan har även gjorts vattenavvisande, och jackan kan dessutom packas ihop i sin egen framficka. Den är därför lätt och praktisk att ha med sig på resande fot. Det finns lyckligtvis ändå fortfarande plats för smarta detaljer som en justerbar huva och bra dragkedjefickor.

Det är aldrig kul att frysa, så kom i övrigt ihåg att komplettera med både mössor och handskar, några varma ullstrumpor samt eventuellt något isolerande ullunderställ. Då kan vintern bara komma!

Inspiration
Inlagd: December 02, 2022
Taggar: vinterjackor
Författare: Lærke Sol Kappel Andersen