BUFF: Hållbarhet och socialt ansvar

Inspiration till äventyr
Laddar...
< Tidigare inlägg Nästa inlägg >
BUFF: Hållbarhet och socialt ansvar
Inspiration
08 September 2020

BUFF: Hållbarhet och socialt ansvar

När COVID-19-pandemin bröt ut blev BUFF medveten om hur barn runt om i världen lider av pandemin. BUFF valde därför att ge 2% av all förtjänst på produkter till UNICEF och deras arbete i kampen mot COVID-19.

Tre projekt BUFFs stöd går till:

  1. Globalt stöd i form av att ge kunskap och råd till föräldrar, släktingar och lärare till barn så att de kan hållas friska och säkra. Genom partnerskap täcker detta projekt 190 länder.
  2. I Syrien, där många barn har vuxit upp utan att veta om annat än konflikt och våld, slog COVID-19 extra hårt eftersom det tvingade ännu fler människor i fattigdom. Här bidrar UNICEF med sanitet och med en dörr-till-dörr-strategi kommer de att nå ut till människor som bor i informella läger, med en kampanj om handtvätt och handtvål.
  3. Områden i Senegal är mycket tätbefolkade och det har därför varit viktigt att vidta snabba åtgärder för att undvika smittspridning. Här går UNICEF i samarbete med WHO och den senegalesiska regeringen in och stöder projekt som fokuserar på rent dricksvatten, distribution av t.ex. masker och vattenbehållare, som lär god hygien samt skyddar barn från konkurrerande sjukdomar som lunginflammation och malaria.

EN MOTORCYKELTUR OCH EN ENKEL BRA IDÉ

Hela historien om BUFF börjar 1946 när en pojke vid namn Joan Rojas föddes någonstans i Barcelona.
Joan var en man som omfamnade det okonventionella och konfronterade de nya utmaningarna han mötte på vägen. Han älskade också att åka på sin motorcykel, vilket gav honom en känsla av frihet.

En dag 1991, när Joan var ute på sin motorcykel igen, kläcktes en idé. Hans halsduk vid den tiden uppfyllde inte Joans krav. Han bestämde sig därför för att han själv skulle utveckla en halsduk som skulle kunna skydda mot sol, vind och kyla och samtidigt vara bekväm att bära. Joans familj ägde ett textilföretag, så han gick genast igång i verkstaden och tänkte, ritade och jagade den produkt han behövde. Efter många dagars arbete hade han designat ett sömlöst rörformigt plagg av mikrofiber.

Intresset för detta plagg växte snabbt och 1992 grundades BUFF. 1995 började Joans halsbuffar distribueras till Tyskland, Frankrike och Schweiz.

Idag finns BUFF i 79 länder. De designar och tillverkar mössor, halsdukar och många andra produkter. BUFF är engagerade i att stödja hållbarhet och miljö, och de är medvetna om sitt ansvar. Därför deltar BUFF i olika projekt som fokuserar på att göra världen bättre för alla.

Pyrenæerne

MILJÖBEVARELSE PROJEKT

Sedan starten har det varit viktigt för BUFF att söka efter sätt som kan hjälpa till att bevara naturen. I deras sommarkollektion 2020 är mer än 50% av materialen gjorda av återvunna plastflaskor.

För sina merinoullprodukter avsätter BUFF 1% av intäkterna till olika miljövårdsprojekt som utförs av European Outdoor Conservation Association (EOCA).

4 naturprojekt BUFF bidrar till:

  • Restaurering av naturstigar i Wales
  • Skydda röd ekorre i England
  • Återplantning i Pyrenéerna
  • Ekoturismprojekt på Island

SOCIALT ANSVAR


Årligen stöder BUFF ett brett spektrum av organisationer, inklusive: Röda korset, Gift Vaccine Alliance och Climate Action Corporation.

De har också rekommenderats av Skin Cancer Foundation, eftersom många av deras produkter produceras med fokus på solskydd, där vissa produkter har certifierats som UPF 50. Dessutom donerar BUFF en del av sin vinst till arbetet med att sprida kunskap om solskydd och förebyggande av hudcancer.


Inspiration
Inlagd: September 08, 2020
Kategorier: Miljö
Författare: Signe Skov