Ecco teknologier förklarade

Inspiration till äventyr
Laddar...
< Tidigare inlägg Nästa inlägg >
Ecco teknologier förklarade
Råd och vägledning
12 September 2019

Ecco teknologier förklarade

Ecco använder en rad olika teknologier i deras skoproduktion. I denna artikel går vi djupare in på många av de underförstådda termer som blir använda till att beskriva Ecco skor och kängor.

Dyneema® Bonded Leather by Ecco

Ecco Dyneema Bonded Leather

Dyneema® Bonded Leather by Ecco är både ett lätt, starkt och nästan omöjligt att slita i stycken. Med en blandning av två material som omedelbart skulle verka oförenbara, uppnår Ecco en läderkvalitet som är både fin och mjuk samtidigt som det ger en enastående slitstyrka. 

Dyneema® Bonded Leather by Ecco är därmed både det starkaste och det tunnaste lädret på marknadet.

Dyneema® är en konstgjord fiber som är 15 gånger starkare än stål. Fibern används exempelvis i skottsäkra västar, arbetsbyxor till skogsarbetare och i säkringsutrustning till bergsbestigning och även som förstärkning till Eccos skor.

Dyneema® fibern kan sträckas ut som en tråd och därmed gör det möjligt att fläta fibern och uppnå ännu större styrka. De flätade fibren förbinds med lädret i en process med flera faser som inkluderar garvning, förbindning och avslutande behandling. Processen blandar fördelarna med bägge material och skapar slutligen en lädertyp som både är tunn, lätt och extremt slitstark.

Phorene™ – tar stötdämpning till en högre nivå

Ecco Phorene

Med Phorene™ har Ecco lancerat ett material till mellansulor som blir ännu mjukare, lättare och som behåller sina egenskaper även i kallt väder.

Phorene är 33% lättare än allmänt material för mellansulor, gjorda av polyuretan (PU) och stötdämpningen i Phorene™ är dubbelt så effektiv. Ännu en fördel med detta banbrytande nya material är att Phorene™ returnerar 50% större energimängd vid ett stegavtramp än mellansulor av PU.

Viktigast av allt, så har test i -40°C visat att Phorene™ behåller sin förträffliga mjuka kvalitet, smidighet och komfort under dessa extrema förhållanden. Därför är denna typs mellansula perfekt för aktiv användning ute i det fria.

Fluidform™ - perfekt förbunden

Eccos  Fluidform™ teknologi är en av de viktigaste faktorer som bidrar till den speciellt höga slitstyrkan med Eccos skor. Fluidform™ är processen var materialet till sulorna i flytande form blir sprutad ner i en form, varpå det härdar och fäster sig på skons övredel.

Slutresultatet blir de mjuka Ecco sulor som sitter fast på övre delen med ett obrytligt grepp. Inget lim. Inga sömmar. Bara Fluidform™.

Shinebright läder med reflektion

Med Shinebright teknologin har Ecco klarat av att skapa en reflekterande yta genom att integrera mikroskopiska glaskristaller i lädret. Glaskristallerna reflekterar ljus när det kommer från samma vinkel som ögat som ser. Reflexen blir ytterligare lyft en nivå med en skinande ytbehandling som tillför en vattenavvisande effekt.

Lädret som används till Eccos skor och kängor med Shinebright teknologin ser helt normalt ut på dagen men när de kommer ut i månljus eller billyktorna träffar det om kvällen så kommer du med det samma se varför Shinebright är ett tydligt exempel på Eccos innovativa materialdesign.

Biom ® naturlig rörelse

Ecco Biom

Över 2500 atleters fötter blev scannade under utvecklingen av BIOM ® som står för bio mekanisk optimering. Teknologin blev först utvecklad år 2006 i samarbete med sportuniveristetet i Köln.

Tanken med BIOM ® designen är att aktivera fötternas naturliga stötdämpning och rörelse. Över tid kommer muskler, senor och leder i dina fötter och underben bli starkare och med en lättare uppbyggning av hälen kommer du uppleva en större känsla för underlaget och öka din flexibilitet och stabilitet.

Med en flexibel konstruktion av sulan kommer mer naturlig rörelse av fötterna. Det ger mindre hoppande avveckling, större kraft i avstampet och mindre tendens till att vristen lutar innåt.

Ecco Hydromax ® - slitstark och extremt andningsbar

Ecco Hydromax

På de modeller var du hittar Hydromax ® markeringen är garvningsprocessen justerad för att ge en särskillt stor vattenavvisande effekt till lädret, utan att använda membran.

Med denna vattenavvisande effekt kan dina fötter hålla sig torra och bekväma och samtidigt som skorna blir mjuka och smidiga under hela sin livstid. Syftet med processen är att hålla fötterna torra under normala omständigheter så du kan löpa, träna, gå eller bara utforska världen hela året om. 

Gore-Tex Surround ®

Gore-tex Sorround

I den här versionen innesluter det tunna och andningsbara membranet som finns mellan yttre lagret i läder och insidan av skorna skorna foten hela vägen runt. Från övre sidans snörsektion till undre sidans sula. I kombination med Eccos sidoventilationssystem får även dina fotsulor ökad andningsbarhet. Det ger större andningsförmåga vid högre temperaturer än normalt möjligt med Gore-tex ® membran skor.

Råd och vägledning
Inlagd: September 12, 2019
Kategorier: Märke och Material
Författare: Eventyrsport Blogger