Fem tips: Hitta rätt ryggsäck till ditt barn

Inspiration till äventyr
< Tidigare inlägg Nästa inlägg >
Fem tips: Hitta rätt ryggsäck till ditt barn
Råd och vägledning
04 April 2018

Fem tips: Hitta rätt ryggsäck till ditt barn

Ja, det finns ryggsäckar som är speciellt gjorda för barn. Här är några tips som kan hjälpa dig att hitta rätt modell.


1. Väskan till det lekfulla barnet och transport av nallebjörnen

Många små ryggsäckar används mest där hemma till lek, eller bärs faktiskt av föräldrarna på utflykter. Om detta är fallet kan du utan problem låta ditt barn välja fritt mellan de modeller som din ekonomi tillåter. Annars läs punkterna nedan.

2. Se till att skolväskan har bra stöd

Om ditt barn ska använda ryggsäcken till skolan bör bärsystemet vara så pass bra att de små axlarna kan klara av att bära några kilo utan att ryggen skadas. När barnet precis har börjat skolan ska de inte ha så många böcker i väskan, men det tar inte lång tid innan tyngden ökas, och då måste väskan vara bra.

3. Köp rätt storlek

Det finns en tumregel som säger att barn inte borde bära mer än 10-15 procent av sin kroppsvikt i en väska på ryggen, så köp en ryggsäck som har plats för det som är nödvändigt, och hjälp barnet att hålla ordning i skolväskan oavsett hur bra modell ni köper.

4. Väskan ska sitta bra och bekvämt

En ryggsäck ska sitta mitt på ryggen med vikten av ryggsäckens botten mot länden. Det är därför viktigt att axelremmarna kan justeras, så att väskan kan höjas och sänkas. Dessutom bör remmarna vara mjuka och bekväma, och finns det en bröstrem och/eller höftrem är det ett plus.

5. Fler fack ger bättre packning

Först och främst gör fler fack i ryggsäcken det lättare att hålla koll på sina saker, och för det andra finns det några fysiologiska anledningar till att titta på inredningen innan man köper en ryggsäck. Eftersom tunga saker - såsom böcker - helst ska ligga närmast kroppen, är det en fördel om det finns ett inre fack ner längs ryggen.

Se utbudet av ryggsäckar till barn

Klicka på länkarna nedan och se de olika kategorierna med ryggsäckar till barn.

Barnryggsäckar >

Ryggsäckar och skolväskor till barn >

Råd och vägledning
Inlagd: April 04, 2018
Författare: Christian Bang Bové