Fyra bud på din nästa duffelbag | De bästa duffelväskorna 2021

Inspiration till äventyr
< Tidigare inlägg Nästa inlägg >
Fyra bud på din nästa duffelbag | De bästa duffelväskorna 2021
Råd och vägledning
15 April 2021

Fyra bud på din nästa duffelbag | De bästa duffelväskorna 2021

Frederik Thurøe - Eventyrsport Skribent


Skrivet av Frederik Thurøe

- Vandrare, längdskidåkare och soldat - älskar att sova utomhus!

Letar du efter en ny duffelväska, men tvivlar på vilken modell eller storlek du ska välja? Då har du träffat rätt artikel. Jag vill komma med massor av goda råd och poänger om duffelväskor och jag presenterar dig för fyra olika ikoniska duffelväskor.

 

Vad behöver du i allmänhet veta om duffelväskor?

Våra duffelväskor är utformade för att användas, för att ha redskap i, för att kastas runt med och bara för att bäras i längre omgångar. Det finns sällan ett fantastiskt bärsystem på dem, och därför kan du inte ställa samma krav på din nya duffelväska som på en vandringsryggsäck, där bärsystemet är alfa-omega. Detta gör dem mycket lättare att välja ut. Som sagt, det finns några saker att se efter:

1) Öppningen. Är duffelväskans öppning lätt att använda och komma åt så att du enkelt kan packa dina saker?

2) Materialet. Kom ihåg att kontrollera om duffelväskans material är tillräckligt starkt för vad du vill använda den till

3) Vattentålighet. Är väskan vattentät i materialet, har den en behandling som gör den vattentät och hur appliceras den?

4) Detaljerna. Lägg märke till vilka detaljer väskan har (fickor, avtagbara remmar, förstärkningar etc.)

Dessutom får du hjälp till storlekarna. När du ska jämföra väskor över varumärkena kan du se hur de alla ca. delar upp deras storlekar - du kan se det i tabellen jag gjorde här:

Storlek

(baserat på TNF-storlekar)

The North Face:

Base Camp Duffel

Haglöfs:

Lava

TLT:

Hefty

Osprey:

Transporter

XS

31 L

30 L

-

-

S

50 L

50 L

55 L

40 L

M

71 L

70 L

75 L

65 L

L

95 L

90 L

-

95 L

XL

132 L

-

-

-

XXL

150 L

-

-

-


Ett roligt faktum om duffelväskor är att namnet kommer från den holländska staden Duffel, där de ända tillbaka till 1670-talet - producerade en speciell typ av grovt ylletyg, som senare användes för påsarna.

1.  Haglöfs: Lava-serie

 

Den första serien vi tittar på är Haglöfs Lava-serie. Den består av fyra olika storlekars väskor : 30L, 50L, 70L och 90L. Lava-serien är ett bra alternativ om du letar efter en duffelväska som inte borde kunna göra mycket annat än att innehålla din utrustning. Här hittar du inga extra åtdragnings möjligheter och det är inte möjligt att packa bort axelremmarna. Å andra sidan sitter förvaringsväskan fast i väskan, vilket ger dig en bra möjlighet att förvara något du vill hålla koll på eller kanske använda den till din smutstvätt.
Lava-serien kostar mellan 599, - och 899, - (beroende på vilken storlek du väljer) och finns i färgerna blå, grön och svart (samt svart med orange remmar).
     

2. The North Face: Base Camp Duffel


Nästa att titta på är The North Face: Base Camp Duffel. Den består av lite fler modeller än Lava-serien - nämligen sex olika storlekar: 31L, 50L, 71L, 95L, 132L och 150L. I den här serien finns det ett brett sortiment. Allt från den minsta storleken, som är perfekt för användning som en sportväska i vardagen, medan det största är till för om du verkligen behöver ha mycket utrustning med dig på resan - kanske mycket dykutrustning eller om du ska klättra i berg. Base Camp Duffels är betydligt dyrare än de vi tittade på tidigare och de beror på att de vanligtvis är förstärkta - och därmed har en längre livslängd - och så på grund av att de har mer detaljer, som spännings möjligheter och olika fickor. Dessutom har duffelväskan handtag på sidan och en "d-formad" blixtlås öppning (så nästan hela toppen av väskan bildar öppningen, och det ser lite ut som ett D), så att du enkelt kan nå din utrustning.


 Base Camp Duffels kostar mellan 849, - och 1399, - och finns i ett brett utbud av färger och mönster - de mest kända är svart, gul, röd och blå.


3. TLT: Hefty

 

Den tredje serien vi ska se på kommer från vårt eget varumärke TLT. Denna serie består just nu av två väskor; nämligen de användbara storlekarna 55L och 75L. Fler storlekar läggs till fortlöpande. Prisklassen är densamma som vi såg i Haglöfs Lava-serien men i denna Hefty-serie får du betydligt mer utsökta detaljer och funktioner i din väska. Bland annat här hittar du fyra handtag - förutom axelremmarna - och blixtlåset sitter i mitten med vikta ändor. På så sätt blir öppningen så stor som möjligt och gör det lättare för dig att packa väskan perfekt. Jag har den här öppningen på min egna väska och jag är ett stort fan. Hefty kostar antingen 699, - eller 799, - beroende på storlek. Den finns för närvarande enbart i svart.


   

4. Osprey: Transporter

Den sista serien vi kommer till är Ospreys Transporter-serie. Denna ligger i ca. samma prisklass som Base Camp Duffels, men vanligtvis lite över. Serien här består av tre olika modeller: 40L, 65L och 95L.Dessa duffelväskor sticker ut lite från mängden, eftersom de är de enda med en axelrem som du till och med kan ta av om du inte har användning för den - ganska smart. Dessutom har den flera bärhandtag och en vattenavvisande beläggning inuti påsen så att den inte slits ut. Dessutom kan axelremmarna på Conveyor Series packas i en ficka i väskan, vilket är riktigt smart om du t.ex. ska flyga med den och inte vill riskerar att den fastnar i bagage bältet och går sönder.Transportserien kostar mellan 999, - och 1299, - beroende på storlek och den finns i färgerna svart, röd, grå och flera olika blå. 

Råd och vägledning
Inlagd: April 15, 2021
Författare: Eventyrsport Blogger