Historien om Haglöfs - över 100 års erfarenhet

Inspiration till äventyr
< Tidigare inlägg Nästa inlägg >
Historien om Haglöfs - över 100 års erfarenhet
Inspiration
11 November 2018

Historien om Haglöfs - över 100 års erfarenhet

Haglöfs har funnits sedan 1914 och det är tydligt att det svenska märket har över 100 års erfarenhet av att tillverka produkter i absolut toppklass. Här kan du läsa mer om Haglöfs. 


Haglöfs grundades av snickaren Wiktor Haglöf, som minst sagt förstod innebörden av äkta hantverk. I kraft av sitt yrke visste han även vilka krav man har till kläder och utrustning när man arbetar utomhus: såväl kläder som utrustning ska vara av högsta kvalitet från topp till tå och det ska tåla slitage länge.

 

Wiktor bytte fokus från snickrandet och hans vision blev att tillverka kläder och utrustning som kunde göra livet lättare för alla dem som i början av 1900-talet arbetade utomhus. Idag, över 100 år senare, är det fortfarande denna visionen som driver Haglöfs framåt. Hos Haglöfs gör man därför produkter, där varenda liten detalj har till uppgift att göra outdoor-livet ännu bättre- oavsett om du bestiger berg, åker skidor varje år, cyklar till jobbet oavsett väder eller färdas under bar himmel. 

 

Hos Haglöfs vill man att du ska kunna bemästra och besegra elementen, istället för att slås ut av dem. Och med Haglöfs’ genomtänkta produkter är du på god väg! Idag är Haglöfs ett av de ledande märkena inom kvalitetskläder och kvalitetsutrustning till utomhuslivet, och de har ett sortiment som bland annat består av små och stora ryggsäckar, t.ex. den ikoniska Tight-ryggsäcken, innovativa jackor, härliga sovsäckar och gedigna skor. 

 

För att säkra att funktionaliteten och kvaliteten är i topp, testas produkterna noggrant av testpanel bestående av personer som verkligen vet vad som krävs av en bra produkt. I panelen ingår t.ex. bergsguider och skidåkare som tar med sig produkterna ut på riktiga äventyr, i riktigt tuffa miljöer.

Under flera år har Haglöfs arbetat hårt för att skapa en mer hållbar produktion. Målet är att en dag kunna tillverka kläder och utrustning som inte har någon som helst negativ miljöpåverkan, och dem är redan på god väg.

 

Haglöfs har sedan 2008 varit en så kallad bluesign®- partner, och riktigt många av Haglöfs produkter är bluesign®-certifierade. Bluesign® är en riktigt sträng miljöstandard inom textilbranschen och man jobbar med att förbättra hela produktionsprocessen, så att den blir så hållbar och miljövänlig som möjligt.

 

Haglöfs har dessutom skapat Take Care: Sustainable Choice- märkningen, som visar vägen till deras mest hållbara produkter, t.ex. produkter gjorda i återvunna material. Under våren 2018 var 73% av alla Haglöfs produkter Take Care- certifierade.

 

Som konsekvens av önskan om en mer hållbar produktion, samarbetar Haglöfs även med The Sustainable Fashion Academy. Akademin hjälper producenter, lite i stil med bluesign®, med att bli och förbli hållbara.

 

Här hittar du alla våra produkter från Haglöfs, men du kan även klicka på en av dessa utvalda kategorier:

 

Haglöfs små ryggsäckar

Haglöfs stora ryggsäckar

Haglöfs jackor

Haglöfs sovsäckar

Haglöfs kängoroch skor


Inspiration
Inlagd: November 11, 2018
Författare: Eventyrsport Blogger