Hitta dina nya favoritstigar - Löp ut i skogen

Inspiration till äventyr
Laddar...
< Tidigare inlägg Nästa inlägg >
Hitta dina nya favoritstigar - Löp ut i skogen
Råd och vägledning
17 Februari 2021

Hitta dina nya favoritstigar - Löp ut i skogen

Sofie Kildahl Møller - Eventyrsport Skribent


Skrivet av Sofie Kildahl Møller

- Eventyrsport atlet med passion för löpning, träning och friluftsliv.




Följer du alltid leden eller den markerade rutten på dina löpturer i skogen? - Det är kanske också det enklaste, men har du någonsin funderat över vad du kan se och uppleva utanför spåret eller stigen.

Det är inte många år sedan som det inte var så vanligt att springa med GPS eller ha tillgång till google Maps i telefonen under löpturen. Detta innebar att du ofta kom på nya stigar och spår och såg nya områden i skogen. Idag har många löpare helt fasta rutter som de använder vecka efter vecka. Vi beger oss sällan ut i skogen utan en tydlig plan och en fast rutt.

Här slår vi ett slag för att göra din tur i skogen mer spännande genom att avvika från din rutt, ta nya spår och löpa slut skogen.



Ge det ett försök

Find nye løberuter

Om du vill kasta dig ut i okända krogar på din normala rutt, handlar det om att använda magkänslan, öppna ögonen och vara uppmärksam på vad du stöter på. Om du ser en liten stig, ett vackert område eller en kulle på din tur, spring i den riktningen och utforska det. Kanske leder det dig till en helt ny plats i skogen.

Du kan också ställa in några mål eller regler för dagens tur innan du löper iväg. Löp till exempel längs var och en av en stig och ett spår. Det kommer både att göra din löptur mer spännande och utmanande. Eller bestäm att på dagens länk måste du hitta tre nya kullar att bestiga.



1 # Du lär känna skogen bättre

Nya vägar och stigar kan leda dig till vackra skogsområden som du annars aldrig hade sett. Ta turen uppför kullarna som du annars brukar springa förbi och du kan ha tur att upptäcka vacker utsikt över området. Om du löper skogen igenom kommer du att lära känna skogen och dess olika stigar och områden ännu bättre


2 # Det är bra träning

Om du tar trapporna i skogen, de krävande spåren och branta stigningarna får du också effektiv träning. Nya vägar kan utmana dina tekniska färdigheter i skogen, och om du tar flera av stigarna som leder dig upp, kommer du att springa flera höjdmeter och kommer också att utmanas när du löper ner igen. Att springa i teknisk terräng är inte bara bra för din kondition utan också effektiv styrketräning för underkroppen och bålen och så hjälper det varierande underlaget till att förbättra balans, teknik och motoriska färdigheter.


3 # Ge dina gamla rutter nytt liv

Förnya dina gamla löprutter genom att ta de spår och stigar som du alltid har passerat. Kan det inte vara spännande att se vart de leder dig? Testa att ta alla spår på din rutt som du normalt brukar löpa. Det kan hända att det i framtiden ger dig fler möjligheter till att variera dina löpturer i skogen.



Kom naturligtvis ihåg skogens regler

I stadsskogen får du springa dygnet runt, och här är det tillåtet att lämna vägar och stigar om det inte finns några staket eller skyltar. Om du springer i privata skogar måste du hålla dig inom de markerade vägarna och stigarna i skogen och får vistas där från kl. 06.00 och fram till solnedgången. Kom ihåg att i skogen måste det finnas plats för alla, så var medveten om andra och om du färdas på mountainbike spår, som ofta också är coola spår att springa på, se till att du inte är ivägen för mountainbikes.



Relevanta länkar

Hitta löparskor för män

Hitta löparskor för damer

Hela vårt sortiment av kläder, utrustning och löparskor

Råd och vägledning
Inlagd: Februari 17, 2021
Taggar: løb
Författare: Eventyrsport Blogger