Köp en produkt från Sherpa -och ge en skoldag

Inspiration till äventyr
< Tidigare inlägg Nästa inlägg >
Köp en produkt från Sherpa -och ge en skoldag
Råd och vägledning
12 June 2020

Köp en produkt från Sherpa -och ge en skoldag

give backNär du köper kläder eller något annat från det här spännande varumärket hjälper du också till att skapa bättre skolförhållanden för barn i Nepal.

På Sherpa är uppdraget mycket mer än att skapa kvalitetskläder för utomhusbruk. Sherpa är ett varumärke som arbetar med ett stort socialt engagemang för att förbättra det nepalesiska samhället där företaget är rotat. Varje produkt som Sherpa säljer garanterar en skoldag för ett nepalesiskt barn - och målet är att skapa 10 miljoner skoldagar innan slutet av 2030. I början av september 2020 har Sherpa samlat i över 80 000 skoldagar. På Eventyrsport hittar du ett brett urval av kläder från Sherpa för både damer och herrar.

Every Item   

Stort behov av bättre skolförhållanden
Sherpa arbetar för att förbättra skolförhållandena i Nepal och se till att fler nepalesiska barn får utbildning i ett land där mer än hälften av den vuxna befolkningen är analfabeter. Lärande ska  bland annat hjälpa unga nepaleser att ta sig ur barnarbete och barnäktenskap.

Sherpas donationer bidrar till:

  • bättre lärarutbildning
  • utveckling och distribution av korrekta läroböcker
  • bygga bibliotek och renovera klassrum

 School  

Arbete för nepalesiska kvinnor
Sherpas sociala engagemang syns också i deras klädproduktion, där de flesta Sherpas stickade varor - som hattar och vantar - är

handstickad av nepalesiska kvinnor. Sherpa distribuerar garn och betalar kvinnorna, vilket hjälper företaget att få fotfäste på arbetsmarknaden.

Kort om Sherpa
Sherpa grundades 2003 och är ett företag med rötter och ett starkt socialt engagemang i Nepal. Namnet "Sherpa" är en hyllning till bergsguiderna som hjälper äventyrare uppför Himalaya-bergen och som vet vad de lokala svåra förhållandena kräver av kläder och utrustning. Kläderna från Sherpa testas i Nepal i samarbete med till exempel bergsguider och bergsklättrare. Sherpa fokuserar på hållbarhet, och detta återspeglas bland annat genom bluesign®-godkända produkter och användning av återvunna material.

Hör här hur Sherpa själv berättar om deras uppdrag och de människor de vill hjälpa till.


Sherpa - giv en skoledag

Råd och vägledning
Posted: June 12, 2020
Categories: Märke och Material
Författare: Eventyrsport Blogger