Nya guider till de 3 främsta vandringarna

Inspiration till äventyr
< Tidigare inlägg Nästa inlägg >
Nya guider till de 3 främsta vandringarna
Inspiration
22 October 2018

Nya guider till de 3 främsta vandringarna

Det finns en mängd vandringsleder i Europa där fantastiska upplevelser bara väntar på att bli hittade. Det är emellertid ofta samma rutter som framhävs, eftersom de mer okända rutterna kan vara svåra att hitta användbar information om. Detta blir det ändring på nu i och med med tre nya guider.


Europa är fullt av vandringsleder. Även om det finns en hel del rutter som är allestädes närvarande i vandringscirklar och där du får trängas med massor av andra vandrare på leden såväl som på övernattningsställena, finns det också en mängd rutter som i stort sett är okända för till och med härdade vandrare.

Problemet med de mer okända rutterna kan vara att det är svårt att hitta information om själva rutten, var du kan övernatta, vilka alternativ som finns gällande provianter och vad du bör vara medveten om när du planerar din resa.

Engelska Cicerone gör något åt det.

De publicerar tydliga guider med beskrivningar av dagsteg, ruttens bakgrund, natur, kultur i området och mycket mer. Vissa guider är för rutter och områden som är väl beskrivna och väl kända, medan andra är för platser som få människor känner till.

Detta är exakt fallet med dessa tre nya guider. Med dem är du mer eller mindre säker på att du kommer ut på en tur som din granne inte har varit på - och där du inte ska gå sida vid sida med flockar av andra vandrare.


The Andalucian Coast to Coast Walk - From the Mediterranean to the Atlantic through the Baetic Mountains  

Denna guide beskriver en vandringsled som, över 21 etapper, slingrar sig 440 kilometer genom Andalusiens berg och längs kusten i ett område fullt av spännande historia och lokal kultur.

Rutten är riktigt, riktigt varm på sommaren, så de bästa tiderna att vandra den är på våren och hösten.

Således finns det ett perfekt tillfälle att förlänga vandringssäsongen eller ge sig iväg utanför sommarlov och hitta billigare flygbiljetter.

Läs mer om boken här

The Southern Upland Way - Scotland's Coast to Coast Trail 

Medan klassiker som Englands kust till kust-rutt och Skottlands West Highland Wayofte vandras, finns det mycket färre människor som går på denna rutt trots att det är en fantastiskt fin skotsk vandring.

Om du går hela molevitten måste du snöra på dig stövlarna i totalt 347 kilometer genom vackra landskap med en rik historia med rötter långt tillbaka i tiden.

Du borde antagligen också räkna med att spendera minst 14 dagar om du vill vandra hela rutten, men naturligtvis finns det alltid möjlighet att dela upp resan i mindre bitar.


Läs mer om boken här.

The GR5 Trail: Benelux and Lorraine - The North Sea to Schirmeck in the Vosges mountains 

Guiden här beskriver en sträcka på 1000 kilometer i ett område som de flesta förmodligen inte exakt förknippar med vandringssemester.

Den europeiska vandringsleden GR5 slingrar sig hela vägen från den nederländska kusten till Medelhavet, och den rutt som beskrivs i denna bok är den norra delen som går genom Nederländerna, Belgien, Luxemburg och in i Frankrike. Landskapen förändras längs vägen, och då är det spännande att uppleva hur kulturen också förändras från ett land till ett annat.

Läs mer om boken här.

 

Härunder hittar du relevanta länkar till kläder och utrustning

Vandringsskor och vandringskängor

Vandringsstavar

Ryggsäckar och väskor

Dricksystem och flaskor

Foto: Alejandro Lopez

Inspiration
Posted: October 22, 2018
Författare: Opdag Verden