På shelter-tur i Danmark

Inspiration till äventyr
< Tidigare inlägg Nästa inlägg >
På shelter-tur i Danmark
Råd och vägledning
17 March 2020

På shelter-tur i Danmark

Danmark är ett riktigt mekka när det kommer till övernattningsmöjligheter i shelters som finns utspridda över landets natursköna platser i ett stort antal. 

För både barn och vuxna är en vindskydds-utflykt en helt  super möjlighet för att komma ut och få frisk luft i lungorna och naturupplevelser under huden. Varesig man vill vandra, cykla, fiska, laga mat över bål, njuta av stillheten eller något annat- så utgör vindskydd och shelters en bra grund, var man kan sova i skydd under ett tak och samtidigt ligga utomhus och njuta av naturens liv, ljud och doft.

Info om vindskydd och regler i naturen

Naturstyrelsens hemsida kan de se en översikt på en lång rad danska shelters och deras faciliteter såsom bålplats och tillgång till dricksvatten, toalett, ved osv. Några vindskydd kan bokas på förhand och det kan du göra här. Regler för insamling av ved och annat i naturen beskrivs på Miljöstyrelsens hemsida


Förslag på utrustning till shelter-turen.

En sovsäck och ett liggunderlag eller en luftmadrass är naturligtvis bland det viktigaste utrustningen på shelter-turen. Utöver det är en ficklampa eller en pannlampa bra att ha med när mörkret sänker sig. Här finns även länkat andra ting som kan vara bra att ha med sig:

Råd och vägledning
Posted: March 17, 2020
Författare: Eventyrsport Blogger