Passa på dig själv och andra - Eventyrsports munskydd

Inspiration till äventyr
< Tidigare inlägg Nästa inlägg >
Passa på dig själv och andra - Eventyrsports munskydd
Råd och vägledning
23 September 2020

Passa på dig själv och andra - Eventyrsports munskydd

För många har det redan blivit en vardaglig sak att bära en munbind i det offentliga. Danska hälso- och läkemedelsmyndigheten började rekommendera sanitetsbindor den 31 juli 2020, och nu är det ett krav att du bär en sanitetsbinda när du reser med kollektivtrafik. Därför har vi två produkter som kan hjälpa dig att njuta av vardagen medan du tar hand om dig själv och de omkring dig: Helly Hansen Lifa Face Mask och Buff Filter Mask.

Till att börja med vill vi nämna att båda typerna är återanvändbara: du sätter på dem, tvättar dem när du kommer hem och är redo att hoppa på bussen igen nästa dag. Du kan sedan upprepa den processen. Det är bra för miljön och också bra för din plånbok om du behöver bära ett bandage för daglig användning.

Helly Hansen Lifa Face Mask

Här får du ett munskydd i tre lager med tre olika densiteter, vilket den danska hälso- och läkemedelsmyndigheten rekommenderar. Alla lager är gjorda av Helly Hansens lätta och läckra Lifa-material.

Inuti har du en mjuk och bekväm kvalitet så att du enkelt kan bära munstycket i flera timmar. Det inre lagret är också snabbtorkande, vilket innebär att den helt naturliga fukten från din andedräkt inte stannar länge i munstycket. I mitten av munnen är ett extremt tätt vävt lager, och det är här som munstycket sticker ut från vanliga hemlagade tygmasker. Det yttre skiktet är andningsbart och behandlas så att det stöter bort vätskor som kan komma från utsidan. Munstycket håller i 25 tvättar, varefter Helly Hansen rekommenderar att du byter ut det.

Helly Hansen donerar vinsten från försäljningen av munstycket till The Conservation Alliance, som stöder skyddet av Nordamerikas vilda naturområden.

Helly Hansen Lifa Face Mask

Buff Filter Mask

Munskyddet från Buff är också byggt i tre lager, men här hittar du ett filter i mitten som gör munstycket godkänt som en typ I- och II-mask. För dig betyder det att du kan bära munstycket i upp till 24 timmar innan du behöver tvätta munskyddet och byta filter. Fem filter ingår i paketet, och du kommer att kunna köpa extra separat.

Munstycket är lätt, andas och med sina speciella remmar är det perfekt för dig om du lätt störs av elastik runt öronen. Du kan justera ett band så att du är säker på att munstycket sitter bekvämt hela tiden du bär det.

Munskyddet kommer i en vuxenutgåva och en för barn. De två typerna använder olika storlekar på filtren och båda kan köpas seperat.  

Under COVID-19-pandemin samarbetar Buff med Unicef och donerar 2% av företagets vinster från alla sina produkter till Unicefs arbete för barn i världens fattigaste länder.

Båda maskerna ska tvättas och förvaras enligt Danska hälso- och läkemedelsmyndighetens rekommendationer, vilket innebär tvätt vid minst 60 ° C och lagring torr i t.ex. en fryspåse.

    

Buff filter maske

Slutligen vill vi nämna att den danska hälso- och läkemedelsmyndigheten rekommenderar att du använder de CE-märkta engångsmunstyckena så långt som möjligt. De är den säkraste och mest testade lösningen - särskilt om du är i riskzonen eller har symtom.

Här kan du se hur Buff rekommenderar att du tar på dig bandaget:


Råd och vägledning
Posted: September 23, 2020
Författare: Eventyrsport Blogger