Så här framställer du rent dricksvatten ute i naturen

Inspiration till äventyr
Laddar...
< Tidigare inlägg Nästa inlägg >
Så här framställer du rent dricksvatten ute i naturen
Råd och vägledning
10 November 2017

Så här framställer du rent dricksvatten ute i naturen

Som tumregel brukar man säga att en människa kan klara sig 3 timmar utan lä, 3 dagar utan vatten och 3 veckor utan mat. Vatten är därför absolut nödvändigt för att överleva ute i den vilda naturen. Men vad gör du om du inte har tillgång till att tappa rent dricksvatten från en vattenpost? 

 

I denna video visar Jon Lindberg hur man kan producera rent dricksvatten ute i naturen med hjälp av bara en kopp och en plastpåse!

 

Hitta vattenflaskor, vattenrenare och mycket mer på vår webshop via länken här: https://www.eventyrsport.se/utrustning/koksutrustning/dricksystem-och-flaskor.html?p=2

 

 

Vinnaren av DR3-programmet "Alene i Vildmarken", Jon Lindberg, har tillsammans med Eventyrsport och förlaget Turbine publicerat en bok fylld med bra tips och tricks för att klara sig i naturen med bara några få redsakp. 

 

Låt boken "Med Jon i vildmarken" inspirera dig till en härlig naturupplevelse, oavsett om du ska på en trevlig liten famiiljesemester med övernattning i vindskydd eller om du ska på en deciderad överlevnadsresa ensam i det vilda. 

 

Lär dig till exempel vad som är bra att packa med i ryggsäcken och hur man hittar mat och rent dricksvatten ute i det fria. Du kommer också att instrueras i livräddande första hjälpen samt grundläggande navigering.

 

Boken är lättläst och full av bilder och ritningar. Köp den i din lokala Eventyrsport-butik eller på webshoppen: https://www.eventyrsport.se/med-jon-i-vildmarken-2211700001.html?c=191193, här hittar du också alla andra saker som kan tänkas vara relevanta inför resan.

 

Ha så kul!

Råd och vägledning
Inlagd: November 10, 2017
Författare: Eventyrsport Blogger