Sustainable Choice - etiketten av Haglöfs

Inspiration till äventyr
< Tidigare inlägg Nästa inlägg >
Sustainable Choice - etiketten av Haglöfs
Inspiration
10 November 2017

Sustainable Choice - etiketten av Haglöfs

Hos oss på Eventyrsport anser vi att det är berikande, magiskt och minnesvärt att bege sig ut i naturen och därför ska vi alla hela tiden bli bättre på att ta hand om den. Samma är det också hos Haglöfs, som löpande arbetar för att bli mer hållbara. Läs mer här om deras eget Suistainable Choice-märke. 

Haglöfs sätter stort fokus på hållbarhet i allt de gör. De stävar efter mer miljövänliga produkter, ordentliga arbetsvillkor på fabriker, ett mer hållbart urval samt mer hållbar konsumtion av material, kemikalier och rent vatten.

Haglöfs logo Sustainable Choice

Med Sustainable Choice-märket visar de vägen till deras mest hållbara produkter. Här är det exempelvis tal om produkter gjorda i ekologisk bomull, i återanvända materialer eller produkter var lädret kommer från ett så kallat Leather Working Group-certifierat garveri.

Garverier med denna certifiering har en vatten- och energibesparande produktion och kontrollerad användning av skadliga kemikalier.

Bluesign® är namnet på den mest strikta miljöstandard för textilindustrier på marknaden. Bluesign® hjälper outdoorbrands med att övervaka hela produktionsprocessen, helt från utvecklingen av råmaterial och fram till den färdiga produkt som hamnar i butiks hyllorna.

Du kan läsa mer om bluesign® i detta blogginlägg.

72% av kläderna vår/sommar 2019 bär märket Sustainable Choice.

Här hittar du bluesign®- certifierade produkter från Haglöfs.

Du kan också se hela vårt Haglöfs-sortiment på varumärks sidan.

Läs mer om Eventyrsports Careful Choice märkning här

Författare: Eventyrsport Blogger 

Se även dessa artiklar

Bluesign®

 

Inspiration
Inlagd: November 10, 2017
Författare: Eventyrsport Blogger