Vad betyder ett träd i det stora hela

Inspiration till äventyr
Laddar...
< Tidigare inlägg Nästa inlägg >
Vad betyder ett träd i det stora hela
Råd och vägledning
14 Augusti 2019

Vad betyder ett träd i det stora hela

Nu när Tentree planterar massor av träd är det uppenbart att fråga lite om effekten av ansträngningen. Tentree berättar själva vad ett enda träd kan göra på detta sätt:

Ett träd = syre till dig

  • Ett genomsnittligt träd i full storlek producerar tillräckligt med syre för två människors behov under ett helt år. Tentree älskar syre! Ta ett djupt andetag och säga tack till träden.

Ett träd = 2.500 äppel

  • Gillar du frukt? Kanske borde du plantera ett äppelträd! Ett fullvuxet odlat äppelträd kan leverera upp till 2 500 äpplen varje år. Det är mycket mat för fåglar, insekter och andra djur, för att inte tala om dig! Över hela världen arbetar Tentree med jordbrukare inom skogsbruk för att plantera fruktträd / växter som ananas och mango, vilket kommer att hjälpa lokalbefolkningens behov av näringsrik mat.

Ett träd = färre skador vid våldamma väder 

  • När ett träd planteras i en stadsmiljö kan det förhindra skador från erosion vid hårt väder. Varje år kommer ett träd att kunna ta upp upp till 8500 liter regnvatten under skyfall. Det är ca. lika mycket vatten som du dricker på 12 år. Inte för att det måste vara en tävling.

Ett täd = stabilt klimat

  • Ett genomsnittligt fullvuxet träd kommer att ta upp så mycket som 21 kilogram CO₂ varje år, så när det är 40 år gammalt kommer trädet att ha absorberat ungefär 1 ton CO₂ under sin livstid!

Ett träd = svalare stad

  • I stadsmiljöerna hjälper träden som planteras att hålla staden sval på sommaren. Träden hanterar detta genom att skapa skugga och genom att avge vattenånga från bladen. Enligt det amerikanska jordbruksdepartementet kommer ett ungt och friskt träd att ha samma kyleffekt som 10 luftkonditioneringsapparater, var och en kyler sitt eget rum. Det är ganska coolt! ”

275 träd = ett CO₂-neutralt liv

  • Här på Eventyrsport är vi entusiastiska över idén att plantera träd för att komplettera de många andra initiativ som ska minimera vårt CO₂-fotavtryck. Men hur många träd tar det för att leva ett CO₂-neutralt liv? Enligt Världsbankens senaste siffror har varje dansk ett CO₂-fotavtryck på nästan 6 ton / år. 46 genomsnittliga träd absorberar cirka 1 ton CO₂ varje år. Så du måste se till att plantera ca. 275 träd för att neutralisera ditt CO₂-avtryck! Om vi alla danska valde den metoden, skulle bara det vara 1,5 miljarder träd planterade runt om i världen!

Aktuella länkar:

Läs hela historien och se hur många träd som planterats till datum här

Se alla produkter av Tentree här

Råd och vägledning
Inlagd: Augusti 14, 2019
Författare: Eventyrsport Blogger