Vad gör Haglöfs® kängor så unika?

Inspiration till äventyr
< Tidigare inlägg Nästa inlägg >
Vad gör Haglöfs® kängor så unika?
Råd och vägledning
26 Januari 2021

Vad gör Haglöfs® kängor så unika?

Martin Termansen - Eventyrsport Skribent


Skriven av Martin Termansen

- Bergsbestigare, vandrare och orienteringslöpare. Äventyr är viktigare än utrustning... men utrustning är också viktigt.

 


På Eventyrsport älskar vi Haglöfs och vi säljer många av deras vandringsskor. Men varför är Haglöfs vandringsskor så bra? Här kommer vi med tre förslag på hur stövlar från Haglöfs sticker ut i mängden.

 

1. Sublima sulor

 Haglöfs vandrestøvler med gode såler

  

Du hittar inte Haglöfs stövlar med Vibram sulor, men det betyder inte att Haglöfs sulor inte kan tävla med de bästa vandringskängorna på marknaden. Det hänger nämligen samman på ett så sätt att Haglöfs sedan 2010 ägs av Asics, som är specialister på sulor och stötdämpning.

 Haglöfs vandringsstövlar kommer ofta med en stötdämpande mellansula med Asics GEL ™ -teknologi i hälen. Detta innebär att en gel komprimerad silikon placeras i hälen - precis som i många av Asics löparskor. Det ökar stötdämpningen och komforten.

 Dessutom har många Haglöfs vandringsskor en yttersula med Asics AHAR + ™ (Asics High Abrasion Rubber) -teknik. AHAR + ™ yttersula består av en typ av gummi som också används i bildäck. Det är en typ av gummi som gör sulan riktigt stark. Det ger ett riktigt bra grepp under både våta och torra förhållanden utan att kompromissa med hållbarheten.

 

2. Låg vikt

Lette Haglöfs vandrestøvler

Haglöfs vandringsskor är tillverkade av slitstarka material, men stövlarna är fortfarande ganska lätta jämfört med andra märkesmodeller. Detta beror troligen på att Haglöfs under många år har fokuserat på konceptet "Less Is More". Det kan beskrivas ganska enkelt: Utrustning och kläder måste ha minimal vikt men maximal funktion. En form av superlätta kläder för nordiska förhållanden.

3. Ambitiöst hållbart

Bæredygtig vandrestøvler fra Haglöfs

Under de senaste många åren har Haglöfs haft ett starkt fokus på hållbarhet i produktionen av sina produkter, inklusive skor. Det är faktiskt lite speciellt för kängorna, eftersom skor traditionellt är en av de sista produktkategorierna som ett varumärke riktar uppmärksamhet på när det gäller klimat- och miljöoptimering.

Detta beror på att skor måste vara extremt tåliga och slitstarka för slitage som de får under användning. Limmet som håller ihop skorna och sulorna under varje steg dag ut och dag in måste vara betydligt mer hållbart än limmet som håller jackan och ärmarna ihop.

Om du vill vara säker på att så mycket som möjligt för miljön och klimatet har gjorts i dina nya Haglöfs-stövlar, kan du välja etiketten "Take Care - Sustainable Choice". Det är Haglöfs eget märke, som i skrivande stund utgör 25% av Haglöfs skor. Med märkningen kan du vara säker på att


  • Lädret kommer från en "Leather Working Group" -certifierat garveri och har lägst Silver-betyg. Detta innebär att lädret kan spåras tillbaka till sitt ursprung, användningen av miljöskadliga kemikalier är så begränsad som möjligt och det finns ett starkt fokus på att begränsa vatten- och energiförbrukningen.
  • Kängan är tillverkad av minst 70% bluesign®-godkända material eller återvunna material.
  • Om inte alla andra material är organiska eller återvunna material bör sulan vara. Alternativt måste sulan ha minst 200% högre hållbarhet än liknande sulor. På detta sätt håller vandringskängorna längre och behovet av att köpa nya vandringsstövlar blir därmed mindre, vilket också är riktigt hållbart.

 

Haglöfs använder också allt oftare sitt eget mycket miljövänliga membran, Proof Eco - även i sina skor. Det är 100% fluorkolfritt.

Majoriteten av Haglöfs stövlar har vårt eget miljömärke, Careful Choice. Leta efter den om du vill vara säker på att dina nya kängor kommer med gott samvete.


Ett stort urval

Dessutom är det coolt att Haglöfs har en så bred palett av vandringsskor. Du kan få en känga med den lilla vita H på för alla ändamål: varma kängor för vinterbruk, lätta kängor för kortare promenader med lätt packning eller tyngre kängor med styv fotled för längre resor hemma eller i bergen.

Letar du efter vandringsskor från Haglöfs? På Eventyrsport har vi alltid ett brett urval.


Råd och vägledning
Inlagd: Januari 26, 2021
Taggar: haglöfs
Författare: Eventyrsport Blogger