Vad gör Salomon® kängor så unika?

Inspiration till äventyr
< Tidigare inlägg Nästa inlägg >
Vad gör Salomon® kängor så unika?
Råd och vägledning
21 Januari 2021

Vad gör Salomon® kängor så unika?

Martin Termansen - Eventyrsport Skribent


Skriven av Martin Termansen

 - Bergsbestigare, vandrare och orienteringslöpare. Äventyr är viktigare än utrustning ... men utrustning är också viktigt.

 

 

 

Salomon är en av marknadens ledande tillverkare av kängor. Men varför är de så populära? Vi kommer med tre bud på varför Salomon-kängor är så många vandrares favorit.

 

1. Sublim komfort

Effektiv stötdämpning från kängornas EVA-skum gör Salomon-kängorna riktigt sköna att ha på sig. Sulan är också tillräckligt flexibel för att följa fotens rörelser i varje steg. Du har därför aldrig känslan av att gå runt med ett par styva klossar på fötterna.

Dessutom har Salomon kängor en riktigt bra passform som passar många typer av fötter och som ofta ger bra utrymme för tårna. Eftersom Salomon stövlar kan vara lite små i storlek rekommenderar vi att du väljer en storlek som är ½-1 nummer större än dina andra skor.

 

2. Låg vikt

Lette salomon vandrestøvler

Salomons motto är: "Time to play". De menar att det ska vara lätt att ge sig ut i naturen och få upplevelser. Det är det också när vandringskängorna väger så lite som Salomons modeller.

En kombination av en lätt och effektiv mellansula och ett yttre material i övervägande syntetiska material hjälper till att hålla ner vikten på Salomons stövlar. De lätta materialen gör också att det är lätt och snabbt att gå in kängorna och att de faktiskt är redo för ännu längre resor, nästan direkt du tar ut dem ur lådan. Man kunde vara rädd för att de lätta materialen skulle ge sämre vriststöd, men många av Salomons vandringsskor har faktiskt tillräckligt vriststöd för de allra flesta typer av vandring och friluftsliv.

 

3. Bra grepp

 Lette salomonstøvler

 Salomons egen patenterade Contagrip®-teknik, som du hittar i yttersulan på nästan alla deras skor, hjälper till att ge ett effektivt grepp oavsett typ av yta. Som något speciellt består en Contagrip®-yttersula av områden bestående av olika typer av gummi som har olika densiteter. De ytor på yttersulan som vanligtvis får mest slitage består av mer hållbart gummi, medan de områden som får minst slitage består av svagare gummi, vilket i sin tur ger ett mer effektivt grepp i ytan. Det är smart.

 Dessutom innehåller Salomons vattentäta vandringsskor alltid Gore-Tex®, som är allmänt erkänt som ett av de bästa membranen på marknaden.

 

Letar du efter vandringskängor eller skor från Salomon? På Eventyrsport har vi alltid ett brett urval.


Råd och vägledning
Inlagd: Januari 21, 2021
Författare: Eventyrsport Blogger