Vandringstights - Ett alternativ till vandringsbyxor

Inspiration till äventyr
< Tidigare inlägg Nästa inlägg >
Vandringstights - Ett alternativ till vandringsbyxor
Råd och vägledning
27 Januari 2021

Vandringstights - Ett alternativ till vandringsbyxor

Sofie Kildahl Møller - Eventyrsport Skribent


Skrivet av Sofie Kildahl Møller

- Eventyrsport atlet med passion för löpning, träning och friluftsliv.Tights är inte precis nya på marknaden. Vi känner dem från träning och löpning, men visste du att de också finns i en outdoor-variant? Läs vidare här och ta reda på mer om vad trekking tights är och varför de kan finnas på din förpackningslista i framtiden.

 

Varför välja vandringstights?

Har du aldrig riktigt vant dig vid de stora lösa vandringsbyxorna? Då kan vandringstights vara lösningen för dig.

Vandringstights är precis som de tights vi känner till. De har samma fördelar som vi älskar med träningstights. Dom är:

- Tätsittande 

- Lätta

-Andningsbara

- Rörliga och flexibla

Särskilt många kvinnor är inte vana vid att gå runt i stora byxor dagligen och tycker därför inte att ett par lösa vandringsbyxor är riktigt grejen. Vandringstights är snygga som man kan förvänta sig av träningstights, men de är fortfarande bekväma att ha på sig eftersom de är gjorda av ett elastiskt material.

De är lätta och tar inte mycket utrymme, varken när de används eller packas i ryggsäcken. En fördel med vandrings tights är också att det är enkelt och snabbt att ta på ett par skalbyxor eller vandringsbyxor om det skulle regna eller bli riktigt kallt. Smart när du vandrar i det danska och ofta mycket omväxlande vädret, eller när du vandrar i främmande berg, där du kan uppleva stora temperaturskillnader på kort tid.

Vandringstights kan således fungera både som dina ytterbyxor eller som en långbyxa under dina vandringsbyxor i kallare temperaturer.

Förutom att vara bra för vandring är vandrings tights också ett bra val för andra aktiva utomhusaktiviteter som klättring, cykling eller paddling.

Det töjbara tyget ger bra rörelsefrihet, vilket är optimalt för mer krävande aktiviteter. På varma vandringsdagar kommer du gärna att ha ett par bra andningsbara och lätta tights.Vad är det som vandringstights kan som vanliga tights inte kan?

Vandringstights har samma fördelar som träningstights, men är gjorda med flera praktiska funktioner som gör dem mer användbara för vandring och friluftsliv.

Vandring och friluftsliv ställer högre krav på klädernas slitstyrka och isolering från regn, vind och kyla. Detta är också tagit i beaktande i vandringstights. Vandring tightsen är gjorda av  ett starkare och mer hållbart material.

Varumärken som Fjällräven gör sina vandringstights med förstärkningar och är mer fuktavvisande på baksidan och i knäna, så du behöver inte oroa dig för att bli våt eller ha hål i dem när du sitter eller knäböjer på den fuktiga marken. Naturligtvis kommer de aldrig att vara lika tåliga som ett par goda gamla G-1000 byxor. Men vad du tappar i hållbarhet får du i sin tur rörelsefrihet.


Ett bra exempel: Fjällräven Abisko trekking tights

Trekking Tights

Dessa vandringstights från Fjällräven är gjorda med många genomtänkta detaljer. De har en bred resår vid byxkanten, så du känner att de sitter där de ska och du känner inte att du måste gå och dra upp byxorna hela tiden under din promenad.

Tightsen är gjorda av polyamid och elastan, vilket gör dem töjbara och elastiska. Dessutom har de smarta fickor med blixtlås för olika små föremål som nycklar, telefon och kort. Det är en fördel att du alltid kan ha dina viktigaste saker nära dig. Vandringstightsen från Fjällräven finns också i en herrmodell som har fluga- och bältband, så att de ser mer ut som ett par klassiska byxor.

Om du letar efter ett par lätta outdoor-byxor med maximal rörelsefrihet bör du överväga att komplettera din garderob med ett par vandringstights.


 Relevanta länkar:

Tights för män

Tights för damer


Råd och vägledning
Inlagd: Januari 27, 2021
Författare: Eventyrsport Blogger