Våra favorit rutter

Inspiration till äventyr
< Tidigare inlägg Nästa inlägg >
Våra favorit rutter
Råd och vägledning
04 Mars 2021

Våra favorit rutter

Vi har bett våra äventyrssportidrottare och ambassadörer att dela några av deras favoritrutter med er. Leder, stigar, sträckor eller vyer som de återvänder till gång på gång. Här kan du få inspiration till din nästa naturupplevelse, oavsett om det är i vandringsskor, trailskor eller löpskor. Ha en bra resa där ute!Mols Bjerge - 21 km


https://www.strava.com/routes/2802815873334539878 

Denna rutt i Mols Bjerge är riktigt vacker! Du kommer att passera Trehøje, Argi Bavnehøj och många andra sevärdheter i Mols Bjerge. Rutten är lätt att hitta eftersom det finns vita pilar som du kan följa hela vägen. Du kan hitta parkering vid Femmøller eller Argi Bavnehøj och följa rutten runt dess 20 km.

Av Kristine Holm Laursen

Kristine Holm Laursen


Viborg-områdets vackraste 10 km

https://www.strava.com/routes/2802825417588815462 

Om du befinner dig i Viborg-området ska du inte lura dig själv för en springa i Dollerup Bakker. Den "inre ön" i Hald Lake är känd av många centrala jyländare som en otroligt naturskön väg, och med en liten slinga runt Dollerup stad får du hela upplevelsen. Denna rutt är en av de få som jag med säkerhet kan säga att jag har kört minst 2-300 gånger.

Av Alexander Tengblad Nikolaisen

Alexander Tengblad Nikolaisen


Nørholm Vattenkvarn vid Varde - 8 km

https://www.strava.com/routes/2802816007418774404

Nära Sig norr om Varde ligger Nørholm Estate. Från parkeringen vid gården kan du följa den markerade leden de första 4 km genom den vilda skogen och längs Varde. Rutten är varierad, rolig och fantastiskt vacker och det finns ett fågelhav i området. Resten av resan går på asfalt och grusväg tillbaka till kvarnen och gården. Kvarnen är en trevlig upplevelse på vägen.

Av Maria Ladegaard-Pedersen

Maria Ladegaard-Pedersen


Munkebjerg - 11 km

https://www.strava.com/routes/2802816128198230916


Erbjuder exceptionellt vacker natur. Den första kilometer leds du längs fjordsidan mot Andkær Vig. Här får du långa och vackra vyer, både tillbaka mot Vejle och mot andra sidan (Daugaard). Sedan leds du genom skogen, där du i den mån får reda på att namnet Munkebjerg kommer till sin rätt med alla de backar. När du närmar dig återkomsten till startpunkten kommer du att upptäcka en liten sjö. Enligt forntida legend bildas denna sjö som ett resultat av en stor sten som ett troll kastade på en munk.


Av Sanjin Teddy Savic

Sanjin Teddy Savic


Mariager Fjord Panorama-rutt - 10 km

https://www.strava.com/routes/2802826740663000678 

En rundtur i Bramslevs kullar på 10 km. På den här turen kommer du både mycket nära vattnet och hela vägen uppför kullarna med utsikt över vattnet. Du bör inte vara rädd för djur eftersom rutten går längs gångvägar och landsvägar genom områden med betande boskap, hästar och får. En bra blandning av varierande natur.

Av Sofie Kildahl


Tranum-Fosdal / Slettestrand - 11 km

https://www.strava.com/routes/2802826941318834052

Ett måste om du är i närheten. Rutten är markerad och certifierad som en vandringsväg - i själva verket Danmarks högsta certifierade rutt. Rutten är perfekt markerad och relativt ny, och erbjuder några väldigt coola spår. Det är också en otrolig naturupplevelse och du får en galen utsikt över Nordsjön från toppen av åsen som du följer stora delar av rutten. Det hela börjar och slutar vid en stor skogslekplats, så det är ett perfekt ställe att placera familjen på samtidigt som du ger SUB60-tiden ett försök.

Av Team Hakkedrenge

Team Hakkedrenge


Mols Bjerge / Trehøje - 9 km

https://www.strava.com/routes/2802827473100537732

Börjar vid Trehøje - tar dig genom varierande terräng och underlag. Med utsikt över både Ebeltoft Vig, Knebel Vig och med utsikt över Studstrup-anläggningen längst bort. Du rör dig mellan olika varelser - de gör dig inget, men håll avstånd och mata de inte. Resan kräver bra skor, särskilt i snöigt väder är det en fördel att ha en sko, med bra grepp, så inte Nike Free ;-) Det finns bra stigningar, så att du får upp pulsen. Du kan ta en avstickare förbi Tinghulen på vägen, som inte är en del av den markerade rutten, men du kan svänga förbi och återvända till rutten.

Av Camilla Lykke

Camilla Lykke


Run O Clock / Lundby Bakker - 6 km

https://www.strava.com/routes/2802827675459800752

Run O'Clock-rutten i Lundby Bakker är en 6,5 km lång runda i det natursköna området nära Ålborg. Rutten går främst på fina etablerade spår, dock med några sträckor på mindre enkelspår. Som namnet antyder finns det kullar i området, så det kan vara en fördel att ha skor med lite grepp om det har varit vått ett tag. Rutten erbjuder 175 höjdmeter, som huvudsakligen är spridda över 3 stigningar.

Av Morten Klingenberg

Morten Klingenberg


Karoline Amaliehøj - 9 km

https://www.strava.com/routes/2802827883751505796

Denna rutt går längs sjön så att du kan njuta av vattnet. Därifrån tar den en vända in i skogen och leder ut till botten av de branta trapporna upp till Karoline Amaliehøj. På toppen av de många trapporna finns en vacker utsikt över Brassø. Från toppen går rutten ner igen och via en smal stig, för att så komma på skogsstigarna igen. Det finns några höjdmeter på denna tur på grund av stigningen upp till toppen. Underlaget är skogsvägar, grusvägar.

Av Henrik Høj Rasmussen

Henrik Høj Rasmussen


Blåbjerg Dune Plantation - 9 km

https://www.strava.com/routes/2802823489125150384

Mitt i Nymindegab och Henne, på Jyllands västkust, ligger Blåbjerg Klitplantage. En riktig naturpärla i det redan distinkta landskapet längs Nordsjön. Plantagen lockar främst MTB-folket, eftersom det finns 3 olika rutter av varierande längd och svårighet. MTB-banorna kan bra löpas, det finns gott om plats för cyklister, löpare och vandrare att vara där samtidigt. Alla rutter är riktigt bra markerade så det är lätt att hitta fram. Det finns bra parkeringsförhållanden precis där alla rutter börjar, och då får du naturligtvis inte missa utsikten från Danmarks högsta sanddyn på 64 m, som kan bestigas rakt från parkeringsplatsen. Ett måste-besök om du håller en aktiv semester i den sydvästra änden av Danmark.

Av Peter Bech

Peter Bech


Tornby Klitplantage - 12 km

https://www.strava.com/routes/2802829883378015108  

En fin väg genom Tornby Klit Plantage, ner på stranden och upp i plantagen igen. En enkel stig eller vandring på stora stigar / grusvägar utan stora höjdmätare. På stranden springer du upp längs en bäck som inte får förbises. Fortsätter du längre ut, så kommer Liver Å och den kan bara korsas på bron. Naturen erbjuder vatten, sanddyner, vassområden och klassisk plantage med små stigar och tät vegetation.

Av Johnny Dietz Visholm


Johnny Dietz Visholm


Råd och vägledning
Inlagd: Mars 04, 2021
Författare: Eventyrsport Blogger