Varför är Salomon XA Pro 3D så populära?

Inspiration till äventyr
< Tidigare inlägg Nästa inlägg >
Varför är Salomon XA Pro 3D så populära?
Råd och vägledning
17 Februari 2021

Varför är Salomon XA Pro 3D så populära?

Martin Termansen - Eventyrsport Skribent

Skrivet av Martin Termansen

- Bergsbestigare, vandrare och orienteringslöpare. Äventyr är viktigare än redskap ... men redskap är också viktigt.
En av de skor som jag har rekommenderat mest genom åren i Eventyrsport måste vara XA Pro 3D från Salomon. Här kommer jag med några förslag på varför de är så populära bland så många av våra kunder - och inte minst mig själv.

 

1. Riktigt bra passform

Salomon XA Pro 3D har alltid berömts av våra kunder för sin riktigt bra passform. Detta beror delvis på det smarta Quicklace ™ -systemet, som med sin asymmetriska konstruktion gör att skon snöras perfekt efter fotens form. Det ger en tätsittande sko med bra utrymme för tårna. Den senaste versionen av skon kännetecknas faktiskt av en ännu bättre passform eftersom den är både lättare och mjukare än tidigare generationer. Många köper samma Salomon XA Pro 3D igen när de gamla är slitna och jag hör ofta folk berömma de nya skorna för att sitta bra på foten stort sett redan från början utan någon lång tillvänjningsperiod.


2. Utmärkt vattentäta

XA Pro 3D innehåller ett av de bästa vattentäta membranen på marknaden, nämligen Gore-Tex®. Membranet består av ett material med en hel del små porer, som hjälper dina fötters ånga och fukta från insidan av skon till utsidan, så att miljön runt dina fötter förblir torr och bekväm.


3. Kan användas till nästan vad som helst

Du ser ofta XA Pro 3D i stadsbilden, och tack vare det dämpade utseendet är det en ypperlig vardagssko - bara med mycket bättre sulor och stötdämpning än dina andra vardagliga skor. Men trots allt är skon avsedd för vandring, och med sitt 3D Advanced Chassis ™ ger skon faktiskt tillräckligt med stöd för att användas i lätt terräng. 3D Advanced Chassis ™ är Salomons egen teknik som består av en effektiv hälkappa och en nylonplatta i sulan. Nylon plattan ger bra vridstyvhet i kombination med tillräcklig flexibilitet. Det innebär att när du tar ett steg på ojämn terräng, ta en så stor del av skons yttersula i ytan som möjligt.


4. Bara att hoppa in i 

Med sitt geniala snörningssystem Quicklace ™, av en typ som du knappt ser från andra tillverkare, är Salomon XA Pro 3D väldigt lätt att ta av och på. När du ser de tunna snören kan du vara orolig för hållbarheten, men mina egna och mina kunders erfarenheter är att snörena faktiskt håller riktigt, riktigt länge. När de väl är utslitna en vacker dag kan du enkelt byta ut dem med nya. Inte alla vet detta, men på framsidan av skons tunga finns det en liten nätficka där du snabbt och enkelt kan sätta överflödiga snören upp under. Då är du helt fri från lösa snören och öglor, som annars lätt fångar grenarna på skogsbotten eller i värsta fall motsatt sko. 


Om du ännu inte har provat Salomon XA Pro 3D, skulle jag verkligen uppmuntra dig att prova ett par nästa gång du är i en av våra butiker. Om du inte kan vänta, tveka inte att beställa dem här på webbshoppen och prova dem hemma i vardagsrummet - kom ihåg att vi alltid har gratis frakt och returfrakt! Salomon XA Pro 3D är något liten i storlek, så jag uppmuntrar vanligtvis mina kunder att prova dem i en halv storlek större än deras andra skor.


De varmaste rekommendationer till Salomon XA Pro 3D härifrån!


Råd och vägledning
Inlagd: Februari 17, 2021
Taggar: salomon
Författare: Eventyrsport Blogger