Damjackor

Här hittar du alla typer av damjackor. Klicka dig vidare bland underkatergorierna eller välj ditt favoritmärke. Du kan också använda sökfältet överst på sidan. Välkommen och lycka till.

per sida
Stigande ordning

Val av jacka 

I Eventyrsport har vi väldigt många typer av jackor till många olika situationer. Vilken typ av jacka behöver du? Ska den vara vattentät med hög andningsförmåga, med isolerande foder eller en tunn sommarjacka? Ska du åka skidor eller ska du på safari? Läs mer om kategorierna här nedan eller gå in under de enskillda kategorierna och utforska dem själv. 

 

Passform

Alla våra jackor till kvinnor är designade för att passa en kvinnas kropp. Många modeller finns både som herrjackor och damjackor, medan andra endast finns som damjackor. Gemensamt för våra damjackor är, att de inte bara är snygga, men också ytterst funktionella och anpassade till deras förmål, med fokus på vattentäthet, andningsförmåga och detaljer såsom fickor, ventilation, huva m.m.

 

Sommarjackor

Här hittar du lätta sommarjackor, som oftast är vindtäta eller -avvisande. Några modeller är dessutom vattentäta. Det är många softshells och jackor i G-1000®, och de kommer från t.ex. Haglöfs, Fjällräven, Didriksons och Vaude.

 

Vinterjackor

Här har jackorna ett isolerande foder, av antingen dun eller syntetfiber. De allra flesta är också vattentäta och andningsbara. Här finns många jackor från Didriksons, Fjällräven, Helly Hansen, The North Face och 66°North.

 

Dunjackor

Här hittar du såklart jackor med dun som fyllnadsmaterial. Det finns både stora dunparkas och ultralätta dunjackor, som kan användas så som de är eller under en vattentät jacka. Yeti, Haglöfs och Fjällräven har många alternativ i denna kategori.

 

Parkas

Parkas är ganska långa jackor som har en isolerade fyllning av dun eller syntetfiber, och så har de snygga pälskragar på luvorna. Här kan du se ett stort urval av parkas från  Didriksons, Fjällräven, 66°North, The North Face m.fl.

 

Vindjackor

Denna kategori har stort sett det samma innehåll som "Sommarjackor", nämligen lätta jackor som är helt eller nästan helt vindtäta, men inte vattentäta. Här finns massor av jackor från Haglöfs och Fjällräven.

 

Regnjackor

Regnjackor är vattentäta och utan isolering - så enkelt är det. Det kan vara billiga jackor som räcker för morgonpromenaden till bussen, men det är också här du hittar högteknologiska skaljackor med avancerade membran, massor av andningsförmåga och mängder av funktionella detaljer. Här hittar du massor av Gore-Tex®, eVent®, Proof, Hydratic® og Hyvent. Stort sett alla av våra märken är representerade här: Haglöfs, Fjällräven, Didriksons, 66°North, Helly Hansen, Sherpa, The North Face m.fl.


Skidjackor

Skidjackorna kan vara allt från en G-1000®-anorak över en shoftshelljacka till de helt vattentäta och fodrade jackor för de kallaste dagarna, eftersom det är stor skillnad på vad olika människor föredrar att ha på sig när de åker skidor. Många modeller har snölås eller snökjol och andra detaljer som gör dem anpassade till skidåkning. Skidjackorna kommer från Haglöfs, Didriksons, Fjällräven, Helly Hansen m.fl. 

 

Softshelljackor

Hos Eventyrsport är definitionen på softshelljackan, att den inte är vattentät, men vattenavviande. Shoftshellen är heller inte nödvändigtvis helt vindtät, men mycket vindavvisande. De är sportiga jackor i syntetiska material, oftast polyester. Hittar du inte det du söker, så kolla under vindjackor eller sommarjackor. Vi har massor av softshells, framför allt från Haglöfs.

 

Anoraker

En anorak träs over huvudet, så är det bara, annars är det en jacka. Våra anoraker kommer framför allt från Fjällräven och Tierra.

 

Jackor till kvinnor

Köp damjackor i aktuella modeller och färger. Välj bland kända märken som The North Face, Haglöfs, Didriksons och många fler. Vi har trendiga damjackor och jackor som är mer tekniskt designade.