Vindjackor till damer

60 Varor
Jakkerne på denne side er helt eller næsten helt vindtætte og har meget høj åndbarhed. De kan f.eks. være i G-1000® eller andre tætvævede materialer. Vandtætte jakker skal du finde under "Regnjakker".

 1. Märke
  Namn
  Product price
 2. Märke
  Namn
  Product price
 3. Märke
  Namn
  Product price
 4. Märke
  Namn
  Product price
 5. Märke
  Namn
  Product price
 6. Märke
  Namn
  Product price
Laddar...

per sida
Stigande ordning

 1. Märke
  Namn
  Product price
 2. Märke
  Namn
  Product price
 3. Märke
  Namn
  Product price
 4. Märke
  Namn
  Product price
 5. Märke
  Namn
  Product price
 6. Märke
  Namn
  Product price

Håll vinden på avstånd med våra vindjackor för damer 

Du känner säkert igen känslan: Vädret är egentligen tillräckligt varmt för att bära en tunn jacka, men sedan kommer en kall vindpust och plötsligt rinner en isande ström genom kroppen, och du börjar frysa snabbt. Vind kan snabbt ge känslan av att temperaturen är mycket lägre än den egentligen är, och därför är det viktigt att ha en jacka som kan hålla vinden på avstånd. 

En vindjacka är både praktisk för dig som tillbringar din fritid utomhus med att utforska naturen, vandra i städer eller något helt annat där du behöver klä dig efter vädret. Men en vindjacka är också en praktisk och funktionell lösning för dig som cyklar eller går till jobbet/skolan och behöver skydd mot väderförhållandena på vägen. En vindjacka är nämligen en vindtät jacka som håller vinden ute och värmen inne, så du inte fryser när du är utomhus. 

Hos Eventyrsport har vi ett stort urval av vindjackor för damer, som alla kommer från kvalitetsmärken som till exempel Fjällräven och Lundhags, samt många fler. 

Hitta rätt i urvalet av vindjackor för damer 

Vårt utbud av vindjackor är omfattande, och därför kan det vara överväldigande om du för första gången letar efter en jacka som ska skydda dig mot vindpustar. Jackorna har olika egenskaper och utföranden, och om du inte har haft en vindjacka tidigare är det inte säkert att du vet vad du letar efter. Därför ger vi dig här en kort översikt över de olika typerna. 

Den helt klassiska vindjackan är en kort jacka som inte är särskilt stretchig, men som å andra sidan är mycket effektiv för att hålla vinden ute. Det handlar om lätta vindtäta jackor som också är mycket slitstarka. En vindjacka med huva kan ge extra skydd mot vinden så att du inte får vind från sidorna i ansiktet eller halsområdet. 

Utöver det kan du i vårt utbud också hitta softshelljackor. Dessa jackor är mycket motståndskraftiga mot vind, men de är också mycket andningsbara. Komforten i dessa jackor är därför mycket hög, eftersom kroppen kan göra sig av med överskottsvärme. Dessutom är softshelljackor tillverkade i ett mycket rörligt material, och därför passar dessa jackor bra för kvinnor som vill vara mycket aktiva utomhus. Softshelljackor är också vanligtvis vattenavvisande och kan därför hantera några droppar från ovan. Om du är nyfiken på softshelljackorna och deras egenskaper kan du läsa mer om dem på vår blogg. 

Med en regn- och vindjacka får du skydd mot nästan alla typer av väder. En regn- och vindjacka är nästan som två jackor i en, eftersom du inte bara får skydd mot kalla vindpustar utan också mot regn. Många av våra vindjackor är också vattenavvisande, men om du behöver bra skydd mot regn bör du leta efter modeller som är helt vattentäta. 

Formen på jackan kan också vara avgörande för vad jackan kan användas till. I vårt sortiment hittar du flera vindjackor som är anoraker, och de ska dras över huvudet eftersom de inte har en dragkedja hela vägen ner fram. Dessa jackor ger naturligtvis extra skydd mot vinden, eftersom det annars i vissa modeller kan släppa in lite luft genom dragkedjan. 

Vi har många vindjackor från Fjällräven i vårt sortiment, och flera av dem är tillverkade i det slitstarka G-1000®-materialet. Det är ett nästan vindtätt material eftersom det är mycket tätt vävt. Det betyder också att myggor och andra insekter inte kan sticka igenom det. Dessutom är det också ett mycket andningsbart material, så du kan göra dig av med överskottsvärme. Jackor i detta material är mycket bra för alla typer av utomhusaktiviteter, men om du arbetar i fält kan du också använda jackor i detta material eftersom det är så slitstarkt som det är. 

Slutligen har vi i vårt utbud av damvindjackor flera jackor som är speciellt designade som löparjackor. I dessa jackor är komforten i topp, och du får naturligtvis full rörelsefrihet så att du inte hindras av materialen när du springer. Dessa jackor är lätta och är utrustade med praktiska fickor så att du enkelt kan ha med dig mobiltelefon, nycklar och kreditkort under löpturen. 

När ska du använda en vindjacka? 

Det finns faktiskt ingen tid på året när du inte kan riskera att det finns både mild och kraftig vind. Därför kan du med fördel använda en vindjacka året runt - även om det naturligtvis oftast är för kallt under vintern för att du ska kunna klara dig med en vindjacka. 

Därför kan en vindjacka i garderoben se till att du alltid är förberedd om det blir blåsigt, och du får inga obehagliga överraskningar om en sommardag plötsligt blir stormig, eller om höstens kalla vindar visar sig från sin värsta sida. 

Alltid gratis frakt och retur hos Eventyrsport 

Är du en kvinna som tycker att det är trevligt att ha gott om tid att prova din nya vindjacka innan du bestämmer dig för om du ska använda den? När du beställer din vindjacka hos oss får du alltid både gratis frakt och gratis retur, och du har ett helt år på dig att returnera jackan om den ändå inte passar dig. 

Har du till exempel köpt en klassisk vindjacka, men inser att du skulle ha velat ha en vindjacka med huva, eller har du valt en modell som inte var vattentät, trots att du behövde en regn- och vindjacka? Då har du gott om tid att returnera jackan.