Vinterjackor till damer

125 Varor
Her finder du vores udvalg af vinterjakker til damer med fyld af dun eller fiber – varme, forede jakker til det almindelige hverdagsbehov eller teknisk turbrug.

 1. Märke
  Namn
  Product price
 2. Märke
  Namn
  Product price
 3. Märke
  Namn
  Product price
 4. Märke
  Namn
  Product price
 5. Märke
  Namn
  Product price
 6. Märke
  Namn
  Product price
Laddar...

per sida
Stigande ordning

 1. Märke
  Namn
  Product price
 2. Märke
  Namn
  Product price
 3. Märke
  Namn
  Product price
 4. Märke
  Namn
  Product price
 5. Märke
  Namn
  Product price
 6. Märke
  Namn
  Product price

Stort utbud av vinterjackor för damer 

När vinden biter, regnet öser ner eller snön faller ställs höga krav på din klädsel. Det är nämligen inte särskilt roligt att frysa ihjäl i det kalla vintervädret eftersom din ytterklädsel inte kan hålla dig varm i kylan. 

Därför är en damvinterjacka helt oumbärlig när man ska stå emot de skandinaviska vintrarna, där temperaturen sjunker och vinden viner om öronen. Och när du ska ut i riktigt kallt väder, har du förmodligen inte lust att kompromissa vare sig med komfort eller kvalitet. 

Hos Eventyrsport har vi ett stort utbud av vinterjackor för damer som med garanti kommer att hålla dig varm under de kalla dagarna - och det finns säkerligen också en varm vinterjacka som uppfyller dina specifika behov och matchar din personliga stil. 

Du kommer att uppleva att vintern blir en bättre upplevelse med rätt vinterjacka, eftersom du kan använda din energi för att njuta av naturen - istället för att slösa bort den på att frysa. Och det behöver verkligen inte vara svårt att hitta precis den vinterjacka som du ser fram emot att plocka fram ur garderoben när vintern närmar sig. 

Vårt stora urval av mjuka och snygga vinterjackor är noggrant utvalt så att du bara hittar de allra finaste och mest funktionella damvinterjackorna av hög kvalitet här hos Eventyrsport. 

Vårt breda sortiment av vinterjackor kommer från många kvalitetsmärken, och du kan välja mellan mjuka och varma modeller från populära märken som Haglöfs, Didriksons, Fjällräven, Helly Hansen, Nordisk, Peak Performance, The North Face och många, många fler. 

En damvinterjacka för varje smak 

En bra och varm damvinterjacka kan vara både praktisk och snygg, och många av våra modeller i sortimentet passar perfekt både för stadslivet och friluftslivet - och kan enkelt användas både i skogen och på cykelturen till jobbet. 

I vårt stora utbud finns både stilrena vardagsvinterjackor som ser snygga ut och är otroligt mysiga och varma. Men du hittar också tekniska friluftsvinterjackor för damer som, beroende på modell, klarar både bergsbestigning och trekkingturer på kalla berg. 

Om kylan verkligen biter och snön yr runt ansiktet kan du också hitta ett urval av fodrade jackor med pälskragar som enkelt fångar upp snön och håller vinterkylan borta från ansiktet. 

Alla våra damvinterjackor är vackert skräddarsydda för att sitta bekvämt och trevligt på kvinnokroppen - vilket också hjälper till att behålla värmen, eftersom jackan inte är för lös någonstans och inte släpper in kall luft under jackan. 

Kall vind kan nämligen göra att det känns mycket kallare än det egentligen är, och just på grund av den så kallade "windchill-faktorn" kan det vara lite lurigt att ge sig ut i de danska vintrarna. Därför är det helt nödvändigt med en bra och varm vinterjacka som kan stå emot både väder och vind, kyla och snö. 

En bra vinterjacka kan hålla dig varm år efter år, och därför är det också viktigt att du tar med dig den rätta hem - annars kommer den bara att hänga i garderoben. Därför är det en bra idé att tänka på var och hur den ska kunna användas. 

Ska den bara hålla dig varm och se snygg ut? Eller ska den vara slitstark och tillräckligt luftig för att du ska kunna bära en ryggsäck? Ska den vara vattentät eller fylld med härligt dun? Ska den kunna användas även under andra säsonger än bara vintern? Ska den vara kort eller lång? 

Du kan självklart hitta massor av olika modeller. Det finns både korta och långa vinterjackor, och det finns en mängd olika färger att välja mellan. Så du kan säkert hitta en vinterjacka med en design som passar din smak. 

Damvinterjacka i fiber eller dun? 

När du ska bekämpa kylan är det avgörande med den helt rätta vinterjackan för damer. Ett av de allra viktigaste val du måste göra när du väljer en ny vinterjacka är om den ska vara isolerad med dun eller fiber. 

Båda typerna av jackor har sina fördelar och nackdelar, och beroende på de krav du ställer på din nya jacka kan det ha stor betydelse för din komfort (och din plånbok) om du väljer fiber eller dun. 

Om du vill ha en vinterjacka som är mycket lätt och inte tar mycket plats när den är komprimerad, kan en mjuk dunjacka vara det mest optimala valet för dig. Dun är nämligen det material som ger bäst isolering i förhållande till din vikt - och dessutom är det ett naturmaterial. 

Dun gillar dock inte vatten särskilt mycket, och om de blir blöta under en längre tid klumpar de ihop sig och förlorar sin isolerande förmåga. Det kan dock enkelt åtgärdas genom att dra på en bra regnjacka om himlens portar öppnar sig, eller genom att välja en funktionell damjacka med vattentät membran som håller vattnet borta från dunfyllningen. 

Fiber väger något mer än dun, men å andra sidan är det inte lika stor investering att köpa en vinterjacka med fiberfyllning. Och om vikten ändå inte spelar någon roll kan en fiberjacka mycket väl vara det rätta valet för dig. 

Vinterjackor i fiber tål fukt och vatten mycket bättre än en dunjacka - faktiskt isolerar de syntetiska fibermaterialen fortfarande även om de blir blöta, och därför är vinterjackor med fiberfyllning perfekta för dagar med regn och snö. 

Oavsett om du väljer en fiber- eller dunvinterjacka är det viktigt att ta hand om den så att den kan vara din trogna följeslagare i många vintrar framöver. Förvara alltid din vinterjacka hängande eller i en förvaringspåse (precis som med din sovsäck), så att isoleringsmaterialet inte komprimeras - annars förlorar jackan sin isolerande förmåga över tiden. 

Vinterjackor för kvinnor - ska den vara vattentät eller inte? 

En annan viktig sak att ta ställning till är om du behöver en vattentät vinterjacka. Vinterjackor för kvinnor finns med eller utan vattentätt membran, och det spelar roll vilken typ du väljer, beroende på vilka krav du ställer på jackan. 

Det är nämligen inte särskilt roligt att vara både blöt och kall, vilket gör att en damvinterjacka med membran kan vara helt perfekt om du ska ut i fuktiga miljöer. Men ett membran kommer alltid att påverka andningsförmågan - och det är något att ta med i dina överväganden. 

Många av våra vinterjackor för kvinnor är både vattentäta och andningsbara, och det beror på membran och beläggningar som Gore-Tex®, Hydratic®, Proof, HyVent och liknande, som låter ånga passera genom jackan men inte låter regn komma in. 

Men även om membranen är andningsbara, kommer en vinterjacka utan membran alltid att låta mest ånga passera bort från kroppen och låta din hud andas bättre. Så om vinterjackan bara ska användas i frostväder och alltid kommer att kompletteras med en bra regnjacka vid plusgrader, är det värt att överväga om den verkligen behöver vara vattentät. 

Kom ihåg att du alltid kan få råd och vägledning på vår blogg - inklusive en guide till vattentät klädsel.