Regnjackor till damer

132 Varor

Här hittar du våra vattentäta och luftiga skaljackor och regnjackor för damer - både funktionella jackor med luftgenomsläppliga membran samt regnjackor för det lilla, enkla behovet.

 1. Märke
  Namn
  Product price
 2. Märke
  Namn
  Product price
 3. Märke
  Namn
  Product price
 4. Märke
  Namn
  Product price
 5. Märke
  Namn
  Product price
 6. Märke
  Namn
  Product price
Laddar...

per sida
Stigande ordning

 1. Märke
  Namn
  Product price
 2. Märke
  Namn
  Product price
 3. Märke
  Namn
  Product price
 4. Märke
  Namn
  Product price
 5. Märke
  Namn
  Product price
 6. Märke
  Namn
  Product price

Funktionella regnjackor och skaljackor för damer 

Oavsett om du behöver en regnjacka för teknisk vandring, för cykelturen till jobbet eller på semester, för vardagens regnskurar eller för en skogstur på helgen, finns det säkert en bra regnjacka som uppfyller dina specifika behov. 

Hos Eventyrsport har vi ett stort utbud av skaljackor och regnjackor för damer som passar bra både i skogen, staden och fjällen. I vårt sortiment hittar du ett brett utbud av både korta och långa regnjackor och regnrockar för krävande vandringar eller en regnig cykeltur till jobbet - och för alla olika budgetar. 

Regnjackorna i vårt sortiment kommer från erkända kvalitetsmärken som Haglöfs, Didriksons, Fjällräven och Arc'teryx och finns i en mängd olika modeller och passformer. 

I vårt urval av damregnjackor har vi naturligtvis lagt stor vikt vid funktionalitet med vattentäthet och andningsförmåga, men passformen är också en viktig faktor. Självklart är det viktigt att vara torr och varm, men det skadar ju inte om du också ser snygg ut och känner dig bekväm samtidigt. 

Vilken regnjacka ska du välja? 

När du ska köpa din nya regnjacka är det en bra idé att tänka över dina behov. Det är faktiskt bäst att köpa rätt damregnjacka från början så att du undviker en obehaglig (och blöt) överraskning när du använder den. 

Vi har skapat en guide som kan hjälpa dig att hitta din nya regnjacka; en köpguide för regnjackor - så är du väl rustad för att välja en vattentät jacka du kan lita på. 

Du behöver kanske inte köpa världens dyraste jacka full av finesser och funktionella detaljer om du bara behöver vänta på bussen i regnigt väder - du kan faktiskt hitta en snygg damregnjacka till ett bra pris som både håller dig torr och får dig att se snygg ut samtidigt. 

Om du bara behöver en enkel damregnjacka som kan hålla dig torr i vardagen finns det ingen anledning att välja en jacka med alla möjliga finesser som du aldrig kommer att använda - priset ökar oftast i takt med jackans funktionalitet och detaljer. 

Däremot, om du spenderar mycket tid utomhus, ska du inte kompromissa med funktionaliteten. Här är det viktigt med en bra, andningsbar regnjacka som håller dig torr och varm hela dagen. 

Om du ska cykla, göra en teknisk vandring eller kanske ge dig ut på stiglöpning längs slingrande skogsstigar i ösregn, är det avgörande med en pålitlig regnjacka som kan hantera precis den typen av utmaningar - här kan en skaljacka vara det perfekta valet. 

Skaljackor - funktionella jackor för blött väder  

Hos Eventyrsport har vi ett stort utbud av skaljackor för damer. Gemensamt för alla modeller är att de har tejpade sömmar och en form av membran som håller vattnet ute samtidigt som de låter fukt försvinna ut genom jackan. 

Skillnaden mellan en regnjacka och en skaljacka är att regnjackor ofta är avsedda för vardagsbruk, medan skaljackor är mer robusta och fyllda med funktionella detaljer som är perfekta när du behöver en vattentät jacka för vandringar, extremsport eller andra aktiviteter där utrustningen måste prestera maximalt. 

Med andra ord, en damskaljacka är vad du behöver om du gillar längre turer där lite vildare väder kan förekomma. 

Skaljackor vs. regnjackor 

Skaljackor och regnjackor för damer betraktas ofta som samma sak, men det finns ändå en liten skillnad. Det kan mycket väl vara så att den optimala regnjackan för dig faktiskt är en teknisk skaljacka. 

Skillnaden mellan en regnjacka och en skaljacka är att regnjackor ofta är avsedda för vardagsbruk, medan skaljackor är mer robusta och fyllda med funktionella detaljer som är perfekta när du behöver en vattentät jacka för vandringar, extremsport eller andra aktiviteter där utrustningen måste prestera maximalt. 

Med en skaljacka för damer får du en jacka som är helt vattentät och vindtät. De har också oftast god andningsförmåga så att du inte blir fuktig under jackan. Med en bra damskaljacka kan du vara säker på att du har ett plagg som kan stå emot vind och väder, både regn och blåst. 

Hur många lager ska din skaljacka ha? 

Skaljackor för damer kommer i många olika modeller och finns med olika antal lager. 

En 2-lagerskonstruktion är den billigaste och minst hållbara, eftersom det inte finns något extra lager som skyddar membranet, oftast bara ett tygnät - men den är perfekt för vardagsbruk eftersom den inte slits lika hårt. 

En 2-lagersjacka är fortfarande ett mycket bra och funktionellt val för lätt användning, och du kan göra mycket för att förlänga dess livslängd. Du kan till exempel ta hand om jackan genom att tvätta och impregnera den regelbundet och undvika att ha kortärmade plagg under, så att membranet inte kommer i direkt kontakt med huden. 

En 2,5-lagerskonstruktion är något mer robust än 2-lagersjackan eftersom det extra halva lagret utgörs av en skyddande ytbehandling som skyddar membranet. En 2,5-lagersjacka är lite dyrare än den enklare 2-lagerskonstruktionen och är perfekt att ha med för att avvärja en skur. 

Men om du ska vandra med ryggsäck, klättra eller ägna dig åt andra krävande sporter är en 3-lagerskonstruktion helt klart att rekommendera. Det är den mest robusta och tåliga typen av skaljacka för damer - och den dyraste. Å andra sidan behöver du inte oroa dig för om den klarar av det du ger dig in i, om den är vind- och vattentät och samtidigt andningsbar - för det är den! 

En skaljacka med tre lager ger det bästa skyddet för membranet eftersom det är "inneslutet" och därför inte är i direkt kontakt med resten av din klädsel och utrustning. Det betyder dock inte att den inte är mycket andningsbar och låter fukt och svett försvinna ut genom sig. 

Det är viktigt att ta hand om din hardshell så att den kan hålla vind och regn borta året runt och i många år. Det kan du göra genom att tvätta och impregnera den då och då så att den inte förlorar sina vattentäta, vindtäta och andningsbara egenskaper. 

Du kan läsa vår stora skötselguide för vattentät klädsel på bloggen. 

Gore-Tex® regnjacka för damer 

Vädret kan variera ganska mycket i länder som Danmark. Därför är det viktigt att din jacka kan hantera olika förhållanden och även regnet som ibland faller i kraftiga skurar. 

När det gäller pålitliga damregnjackor kommer du helt enkelt inte runt Gore-Tex® och deras högkvalitativa vattentäta membran. Gore-Tex® membran är vattentäta, vindtäta och andningsbara - och fyllda med små hål som är 20 000 gånger mindre än en regndroppe. Det gör att vatten inte kan tränga in, men fukt och ånga kan passera obehindrat. 

Ett Gore-Tex®-membran är din garanti för att din nya damregnjacka kan användas oavsett om det regnar lätt eller om regnet öser ner i strida strömmar. En Gore-Tex®-regnjacka har nämligen ett enormt högt vattentäthetstryck, så du kan med förtroende dansa i regnet eller vandra genom ihållande regn i en tyst skog. 

Normalt säger man att en regnjacka bör ha ett vattentäthetstryck på över 2000 mm för att anses vara vattenavvisande - och över 5000 mm för att kunna användas under kort tid i kraftigt regn eller under lång tid i lätt regn. För att en regnjacka ska kunna användas i ett par timmar i kraftigt regn krävs ett vattentäthetstryck på över 10 000 mm. 

Och sedan har vi Gore-Tex®-jackan som alltid har ett vattentäthetstryck på minst 28 000 mm. Så det finns ingen anledning att oroa sig för om du kommer att kunna hålla dig torr om du har en Gore-Tex®-jacka med dig på cykeln, i skolväskan eller i ryggsäcken under vandringen. 

Hos Eventyrsport har vi ett brett utbud av snygga och funktionella damregnjackor med Gore-Tex®-membran för alla tillfällen, äventyr och budgetar - och det finns även Gore-Tex® för praktiska herrar och pigga barn. Det är bara att utforska sortimentet och kanske börja planera din nya Gore-Tex®-regnjacks första tur ut i den underbara naturen. 

Damregnjackor för cykelturen 

När du susar ner längs skogsstigen eller landsvägen på två hjul händer det ibland att himlens portar öppnar sig - eller att vatten sprutar upp från marken eller din cykelkamrats hjul. Då är det trevligt att ha en bra cykelregnjacka till hands så att upplevelsen inte blir alltför blöt och genomdränkt. 

Med en bra cykelregnjacka och kanske ett regnskydd för skor och väskor är det bara att kliva upp på järnhästen och ge järnet - utan att behöva oroa sig för regn eller stänk på vägarna. 

I vårt utbud av regnjackor för damer har vi också ett brett utbud av lätta och praktiska regnjackor som passar bra för cykelturer; både för pendlaren, mountainbikecyklisten och landsvägscyklisten, och du hittar både lätta cykeljackor för sommaren och mer isolerande vintercykeljackor. 

Gemensamt för alla cykelregnjackor för damer är att deras design gör dem enkla att hantera på cykeln - och att andningsförmågan är i fokus så att du inte överhettar. Vissa modeller är långa, andra är korta, och du hittar både vattentäta cykelregnjackor med membran och mer vattenavvisande modeller med beläggning.