Dunjackor för herr

Här hittar du alla typer av dunjackor för herrar, både de tunna och väldigt lätta för sommaren eller som mellanlager och de tjockare modellerna för vinterbruk.

  per sida
  Stigande ordning

  Varma, lätta och tjocka dunjackor för herrar

  Behöver du en jacka som kan stå emot kylan? Titta då i vårt utbud av herrdunjackor här på sidan.

  Våra dunjackor för män kommer från märken som Peak Performance, Yeti och Fjällräven, och vi har både tunna och tjocka varianter.

  Jackor fulla med värme

  En lätt dunjacka för herrar är grejen när kölden ska hållas på långt avstånd. Dun är nämligen världens mest effektiva isoleringsmaterial i förhållande till sin vikt, och det är även 100 % naturligt.

  Förhållandet mellan dunets vikt och isoleringsförmåga anges med begreppet ’fyllningsgrad’. Ju högre talet är, desto mer fyller och isolerar en bestämd viktmängd dun. Talet ligger normalt mellan 500 och 900. I vårt sortiment hittar du flera herrdunjackor med en fyllningsgrad på 700 och uppåt.

  Etisk dunproduktion: Från gäss och änder till män

  Det används mest gåsdun i dunjackor och dunsovsäckar, men anddun kan också förekomma.

  I de kvalitetsprodukter som saluförs hos Eventyrsport är det vanligt att använda dun som är certifierat och spårbart, vilket innebär att man kan identifiera producenten och kontrollera om dunet produceras på ett miljömässigt ansvarsfullt sätt och om djuren behandlas väl. Detta gäller därmed också för våra dunjackor för män.

  Lätta och med andningsförmåga

  Om du vill ha en tunn dunjacka för herrar eller en tjockare variant, så hittar du det här på sidan. Vi har dessutom både modeller med och utan huva.

  Gemensamt för jackorna är att det är tal om lättviktsdunjackor för herrar, vilket gör dem mycket behagliga att ha på, men också lätta att packa i ryggsäcken, t.ex. om du ska på vandring.

  Dunjackor har dessutom mycket hög andningsförmåga, eftersom den stora mängden luft som ligger fångat i dunlagret tillåter fukten från din kropp att tränga genom och bort. Andningsförmågan bidrar till att göra våra dunjackor för herrar särskilt användbara och komfortabla, både i vardagen och på diverse turer ute i det fria.

  Dunjackor för herrar: Rea och erbjudanden

  Letar du efter en dunjacka för män och vill gärna ha både kvalitet och ett nöjt bankkort?

  Hos Eventyrsport har vi löpande bra erbjudanden och reor, och genom att klicka här eller använda ”erbjudandefiltret” längre upp på sidan kan du se en samlad översikt över aktuella erbjudanden på herrdunjackor.