Varukorg 0

Eventyrsport

Eventyrsport

Parkasjackor herrar

Om du gillar långa, varma vinterjackor så se hitåt. Här hittar du långa jackor med luva, ofta många fickor, kanske pälskrage med dun eller fiberfoder. Fjällräven, The North Face, 66°North, Didriksons m.m.

Pris
Varumärken
Färger
Endast erbjudanden
Visa outlet
Endast nyheter
Storlek
20 40 60 80 100 Alla
20 40 60 80 100 Alla

Parkasjackor för herrar

Hos Eventyrsport hittar du ett stort urval av parkas för herrar. I denna kategori har vi samlat dem långa, fodrade vinterjackorna med luvor och några med en snygg pälskant. Nästan alla är vattentäta och har någon form för membran, så att dem samtidigt kan andas. Det finns två olika typer av foder, nämligen dun och fiber. Du kan läsa lite om de olika materialens för- och nackdelar här.

 

Dun, världens bästa naturliga isolerings material

Dun är världens mest effektiva isoleringsmaterial i förhållande till vikt och är 100 % naturligt. Till dunjackor och sovsäckar används oftast gåsdun, men anddun kan också förekomma. De kvalitetsprodukter du finner hos Eventyrsport har ofta dun med certifikat och spårning, vilket innebär att man kan identifiera producenten och kontrollera att dunet produceras ansvarigt med hänsyn på miljö och djurens villkor t.ex. för att försäkra att dem inte plockas levande

 

Förhållandet mellan dunens vikt och isoleringsförmåga benämns Bärighet eller Cuin. Desto högre tal desto mer fyller och isolerar en bestämd viktmängd dun. Talet ligger ofta mellan 500 och 900.

Din dunjacka kan tvättas, men det kräver att du efteråt kan lägga jackan i en torktumlare. Det ska göras under låg värme tillsammans med ett par tennisbollar eller något annat som kan puffa till dunet så att det inte klumpar ihop sig. En stor parkasjacka är ibland enklare att skicka till kemtvätt, om tvättlappen anger att den tål det. här.

 

Fiber, ett syntetiskt alternativ

Isolerande fibermaterial finns i en uppsjö av olika varianter och i stora drag så hänger priset ihop med deras isoleringsförmåga i förhållande till vikt. Den stora fördelen med fiber jämfört med dun, är det billigare priset samt att fiber är mer kompatibelt med vatten. Regn är inga problem och efter att du tvättat jackan ska den blott hängas på tork.

 

Membran- vattentäta och ventilerande

De flesta av Eventyrsports parkasjackor bär ett membran som gör att det yttersta tyget kan andas och vara vattentätt på samma gång. Det vanligaste är Gore-Tex®, HyVent och Hydratic, de fungerar i princip på samma sätt: Porerna är så små att vattendroppar inte kan tränga igenom utifrån, men så pass stora att ångan från din kropp ändå kan passera. Det varierar lite i det tekniska mellan olika membra, men principen är den samma.

Du kan läsa mer om Gore-Tex® här och Hydratic® här.

 

Parkas för herrar från topp till tå

Luvan - är en karakteristisk del av parkasjackan – ofta är den designad för att kunna stängas ordentligt framför halsen. En eventuell pälskrage sitter framför ansiktet och fångar upp kall vind och flygande snö. Vissa jackor har en nästan tunnelformad luva som ger extra skydd för ansiktet. Luvan ska gärna kunna justeras i två eller tre riktningar för att sitta bra och inte skymma utsikten – inte heller när du vrider på huvudet.

Dragkedjan täcks av minst en vindlapp, men oftast både på insidan och utsidan. Det är smart om man kan justera dragkedjan från båda håll, så att man kan öppna den långa jackan nerifrån också.

Snören i midjan och på underkanten ger möjlighet att skapa lite fason på parkasjackan samtidigt som man kan stänga för kall vind nerifrån. Snörena kan ofta justeras från fickorna eller på annat sätt inifrån jackan.

Ärmarna är ofta fasonsydda vid armbågarna för att ge en bättra passform. Nederst finns vindfång och/eller annan form för justering t.ex. en rem med Velcro®.

Fickor saknas aldrig på en parkasjacka för herrar. Antalet och utformningen varierar naturligtvis mellan modellerna, men saknas gör dem inte!

 

Våra märken

Hos Eventyrsport har vi ett brett urval av parkasjackor för herrar och du hittar alltid ett bra erbjudande. De märken som dominerar kategorin är Fjällräven, The North Face och 66°North, men du hittar även Didriksons och Haglöfs.

 

Se också;:

Vinterjackor herrar

Underkläder för herrar

Fleece för herrar

Stickat och tröjor för herrar

Tvätt och impregnering

Luvor och pannband för herrar

Handskar och vantar för herrar