Mössor och -pannband herr

Här hittar du mössor, pannband och halsvärmare till att hålla både huvudet och halsen varm under de kalla månaderna. Herrmössor till alla olika ändamål, både i ull och syntetmaterial från Icebreaker, Fjällräven, Haglöfs, Sherpa och många andra kvalitetsmärken.

  per sida
  Stigande ordning

   Herrmössor

   De flesta är bra på att komma ihåg varma tröjor och jackor under kalla dagar, varma handskar följer också ofta. Men du glömmer väl inte huvudet och halsen? Härifrån avges också en stor del av kroppens värme, eftersom blodkärlen ligger så nära huden i dessa områden. Så på med mössan och halsduken eller halsvärmaren när det blåser kalla vindar.

    

   Gå efter glada färger eller välj något lite mer diskret – urvalet av mössor för herrar är enormt och det finns alltid något på rea.

    

   Modeller och material

   Herrmössor finns i många olika modeller och material. Den klassiska stickade toppluvan finns i olika tjocklekar, där den tunnaste passar utmärkt under olika hjälmar. Variationen mellan de olika modellerna utgörs annars av valet av struktur, färg och material. De olika materialen finns beskrivna här under. Stickade mössor har då och då ett fleecefoder på den nedersta delen, som skyddar öronen.

   Du kan också få en lite mer teknisk herrmössa i fleece eller shoftshell och några har även vindtäta områden som ger extra skydd. Det finns också stora mössor med öronlappar och ett mer eller mindre tjockt fiberfoder, pile eller konstpäls och till sist har vi också olika utformningar av elefantmössan, även kallad balaclava.

    

   Material

   Stickade mössor för herrar består av ull eller syntet, så som akryl eller polyester. Ullens fördel är att det fortsätter att vara isolerande även när det blir blött. Ull är inte så slitstarkt, därför använder man ofta garn som består av en blandning av ull och polyester eller akryl. Vilket också bidrar till att sänka priset. Ullmössorna du finner hos oss kommer ofta från Icebreaker, men vi har även mössor från märken som t.ex. Fjällräven. Det finns också många mössor i rena syntetmaterial.

   De lite mer hjälmliknande mössorna består av syntetmaterial som fleece eller softshell.

   De stora herrmössorna med öronlappar och en varierande mängd foder, har ofta en form för kant, antingen av G-1000® från Fjällräven eller ett polyestermaterial.

    

   Pannband

   För vissa räcker det med ett pannband långt in på vinter. Det kan vara att det bara är öronen man önskar skydda, medan resten av huvudet själv håller sig varmt. Pannband kan också vara en utmärkt lösning om man ska ha hjälm. En hjälm värmer ju inte öronen, men den täcker mer eller mindre resterande del av huvudet. Pannbandet kan vara stickat, bestå av fleece eller softshell, här är det situation som får avgöra vad som passar bäst.

    

   Halsvärmare

   En halsvärmare är en både praktisk och funktionell typ av halsduk. Den är helt simpelt sydd som ett rör man drar över huvudet. Vissa är lite formsydda, medan andra faktiskt bara är ett rör. Dem har inte halsdukens långa ändar man måste hålla reda på och en halsvärmare kan också fungera som en mössa, om du också skulle sakna en sådan. Materialen är samma som hos pannbanden.

    

   Märken

   Eventyrsport har ett gigantiskt urval av mössor, pannband och halsvärmare för herrar och dem kommer från välkända outdoor märken som Icebreaker, Fjällräven, Haflöfs, Tierra, Didriksons, 66°North, Helly Hansen, Craft, Sherpa, Vaude, The North Face m.m.