Regnställ

Här hittar du funktionella regnställ av hög kvalitet för herrar. Lätta, ventilerande och mycket funktionella. Vi har märken som t.ex. Didriksons.

  per sida
  Stigande ordning

  Regnställ för herrar

  Dem orädda, som alltid promenerar eller cyklar till jobbet behöver ordentliga regnkläder som både andas och är vattentäta. Om man cyklar mycket kan det betala sig att köpa regnkläder som är designade för att passa en cyklists rörelser. 

   

  Köp ett komplett regnställ eller välj jacka och byxor var för sig. Du hittar dem under kategorierna "Regnjackor herrar" och "Regnbyxor herrar." Här hittar du nästan alltid ett eller flera spännande erbjudanden på regnkläder för herrar.

   

  Du kan också med fördel investera i ett par regnöverdrag till skor och ett regnöverdrag till din ryggsäck, om den inte redan har ett inbyggt sådant. Välj en trafiksäker färg, så att du syns även i det gråaste väder.

   

  Vattentäthet/Vattenpelartryck

  Vattentätt är inte bara vattentätt utan för att redogöra för graden av vattentäthet i ett bestämt material använder man ”Vattenpelartryck”. Föreställ dig ett långt rör som placeras på tyget. Så häller du vatten i röret, vid en bestämd nivå kan tyget inte längre hålla tätt utan släpper igenom vattnet. När denna nivå är nådd, mäter man hur många millimeter av röret som är fyllt med vatten, då har du fått tygets vattenpelartryck.

   

  Tälten hos Eventyrsport ligger mellan 1.500 och 5.000, men på kläderna är talet ofta högre. Ett Gore-Tex®-membran ligger t.ex. på 28.000. Den stora skillnaden beror på att man sällan rör själva tältduken, medan tyget i kläder ofta kommer under direkt tryck, så som byxbenen vid knäet och låren hos en cyklist eller vid skuldrorna på en jacka.

   

  Det är absolut inte alla producenter som anger vattenpelartrycket på tyg och membran, men om dem anger att produkten är vattentät bör det vara över 1.500 mm, i följe gällande regler på området.

   

  Ventilation

  Ett materials ventilationsförmåga är ett uttryck för att materialet tillåter damp från kroppen att passera ut, medan vattendroppar på utsidan inte tillåts passera in. Det är hemligheten bakom diverse membran och coating som t.ex. Gore-Tex®, Hydratic™, HyVent, Proof, eVent och många andra. Många skor- och klädproducenter har sitt eget och hos Eventyrsport kan du t.ex. stöta på KEEN.Dry från Keen och M-Select DRY från Merrell.

   

  Ventilationsförmågan mäts med olika tekniska metoder, så talen kan inte direkt användas till jämförelse, som man enkelt kan med vattenpelartrycket. Det är dock ofta ett sammanhäng mellan priset och ventilationsförmågan.

   

  Se också:

  Regnjackor för herrar

  Regnbyxor för herrar

  Regnöverdrag för herrar

  Cykelkläder för herrar