Kalsonger till herrar

56 Varor
Kvalitetskalsonger i ull, syntet och blandningsmaterial. Med eller utan långa ben och till alla tänkbara ändamål; skidåkning, löpning, cykling, utomhusarbete och mycket mer. Icebreaker, Helly Hansen, Odlo, Craft, Haglöfs m.m.

 1. Märke
  Namn
  Product price
 2. Märke
  Namn
  Product price
 3. Märke
  Namn
  Product price
 4. Märke
  Namn
  Product price
 5. Märke
  Namn
  Product price
 6. Märke
  Namn
  Product price
Laddar...

per sida
Stigande ordning

 1. Märke
  Namn
  Product price
 2. Märke
  Namn
  Product price
 3. Märke
  Namn
  Product price
 4. Märke
  Namn
  Product price
 5. Märke
  Namn
  Product price
 6. Märke
  Namn
  Product price

KALSONGER FÖR MÄN 

Underklädernas uppgift är att hålla dig lagom varm, oavsett om du anstränger dig hårt, rör dig i ett lite lugnare tempo eller håller en paus för att njuta av lunchen eller utsikten.

Eventyrsport har ett stort urval av kalsonger, både snygga boxershorts i lyxigt merinoull, högteknologiska samt effektiva svett transporterande kalsonger anpassade till multisport. Om du letar efter skidunderställ har vi många olika möjligheter, både som set och separata kalsonger och undertröjor.

Kalsonger för alla ändamål

En kalsong är inte bara en kalsong. Kraven du ställer beror på hur du ska använda dem, ska du ha dem inomhus till vardags, arbeta utomhus i alla väder, ska du åka skidor, springa adventurerace, cykla till jobbet eller något helt tredje?

Överväg dina behov med hänsyn till material, du kan läsa mer om det här under. Du ska även besluta dig för vilken ben längd du vill ha och här kan du välja mellan shorts, knälånga byxor och långkalsonger. Dem knälånga är super om du ska ha högskaftade stövlar på dig. Så undviker du att ha både strumpskaft och byxben i stövlarna.

Det finns dessutom många olika tjocklekar att välja mellan. Kalsonger i ull från Icebreaker har ett ett nummer, nämligen 150, 200 eller 260. Talet anger tygets vikt per kvadratmeter och ger därigenom en bild av produktens tjocklek.

Detta gäller inte kalsongerna från Odlo, Helly Hansen, Craft m.m. Dem är istället ofta uppdelade med namn som t.ex. "Warm" när det gäller den tjockaste typen.

Syntet- eller ullunderkläder?

En både stor och viktigt fråga när du ska handla kalsonger hos Eventyrsport är, om den ska bestå av ull eller syntet och för att göra det lite mer komplicerat finns det även många kalsonger i ett blandningsmaterial. Därför ger vi dig en kort genomgång av både fördelar och nackdelar med både merinoull och syntet, så är du redo att göra ett välinformerat val av vilka kalsonger som passar dina behov och aktiviteter.

Ull

Den mjukaste och härligaste merionoull du hittar hos Eventyrsport finns i produkter från speciellt Icebreaker och Smartwool. Materialet är helt perfekt till kläder som ska bäras såväl sommar som vinter. Det beror på ullens effektiva temperaturreglerande egenskaper, som håller dig vältempererad under både kalla och varma dagar. De fina, tunna fibrerna i ullen gör att den inte kliar – alla fall inte på de flesta.

Ull är också naturligt antibakteriellt, vilket betyder att kläder som betår av ull kan användas i flera dagar utan att dem börjar lukta och behöver tvättas – och det är helt utan konstgjorda tillsatser. Det sparar både på vikten av bagaget och slitaget på såväl kläder som tvättmaskin.

Den tredje, och i förhållande till underkläder ganska viktig egenskap, är ullens förmåga att behålla sin isolerande effekt även när den blir fuktig. Du känner säkert igen den kalla och obehagliga känslan, som uppstår efter ett tag när din bomulls T-shirt blivit blöt på ryggen när du cyklade till jobbet. Den känslan slipper du helt med ull som innersta lager. Tröjan blir fortfarande blöt men det känns inte så, det är faktiskt hela hemligheten bakom dessa tekniska underkläder.

Syntetmaterial

När det kommer till aktivitet som ger en hög svettproduktion under lång tid som t.ex. löpning, långfärdsåkning, cykling och liknande, är det svårt för ull att hinna transportera bort svetten från kroppen snabbt nog. Det kan däremot de syntetiska tygerna, många av dem har dessutom behandlats med antibakteriella medel som hämmar bakterie tillväxten och därmed också den tråkiga lukten av använda syntetiska underkläder, som annars är denna kategoris stora problem. Om det är riktigt kallt så kan en kombination av syntet innerst och ull utanpå vara en super kombination.

Syntetiska underkläder är ofta en mycket teknisk produkt med olika zoner med variation i svett transporterande och isolerande effekt, böjzoner vid leden och andra praktiska detaljer.

Blandningsprodukter

Syntetiska material, som ofta består av polyester, är tåligare och mer formstabila jämfört med ull. Därför består många modeller av en blandning av ull och syntet, ofta med övervikt av den ena eller andra.

Se också: