Vandringsbyxor till herrar

Här hittar du herrbyxor både med och utan zip-off, i många olika tjocklekar och med ett varierande antal fickor och tekniska detaljer. Resa, vandring, fritid, utomhusarbete – vi har alltid byxor till många olika ändamål. Fjällräven, Haglöfs m.m.

 1. Märke
  Namn
  Product price
 2. Märke
  Namn
  Product price
 3. Märke
  Namn
  Product price
 4. Märke
  Namn
  Product price
 5. Märke
  Namn
  Product price
 6. Märke
  Namn
  Product price

  per sida
  Stigande ordning

  1. Märke
   Namn
   Product price
  2. Märke
   Namn
   Product price
  3. Märke
   Namn
   Product price
  4. Märke
   Namn
   Product price
  5. Märke
   Namn
   Product price
  6. Märke
   Namn
   Product price

  HERRBYXOR

  Vill du att dina nya herrbyxor ska vara enkla och anpassade till vardag eller ha många fickor och tekniska detaljer? Ska det vara robusta och vindtäta byxor avsedda för fjället eller lättare byxor som torkar hurtig och passar till varmare resmål? Vid alla våra herrbyxor är det lagt vikt på funktionalitet, slitstyrka och passform. Dem ska passa till det dem är avsedda för – och så ska dem ju också gärna sitta bra.

   

  Material

  Herrbyxor för utomhusbruk ska självklart vara tillverkade i material som håller för användning. Om resan går till värmen är det även en fördel om byxorna är lätta, svala och snabbtorkande, medan en resa till de lappländska fjällen ställer lite andra krav till material och design.

   

  Byxor i syntetmaterial kan bestå av antingen polyester eller nylon, eventuellt med en större eller mindre tillsats av Lycra® eller Elastan, som gör dem elastiska. Polyester är lätt och mycket funktionellt i kläder, medan nylon, även kallat polyamid, är lite starkare än polyester i förhållande till vikten. Det är lite dyrare, men så är hållbarheten också bättre. Båda är syntetiskt framställda och finns i många olika variationer.

   

  G-1000®, som används i de många olika Fjällrävenbyxorna, är ett kapitel för sig. Kort beskrivet så är det en blandning av polyester och bomull som är ovanligt slitstarkt. Materialet användes från början i tältdukar, men visade sig vara ett optimalt material till byxor och jackor. Du kan läsa mer om G-1000® här.

   

  Detaljer på vandringsbyxor

  De mest hardcore vandrings- och fjällbyxor från t.ex. Fjällräven och Haglöfs har ett hav av olika detaljer, som man nästan kan gå vilse i. Kom med på en snabb rundtur där vi förklarar de olika detaljerna, så att du är bättre påklädd till att göra ditt val av modell, när du köper ett par herrbyxor.

   

  Elasticitet

  Byxorna kan bestå av mer eller mindre elastiska material, vilket ger en fantastisk komfort om du ska röra dig mycket. Det kan vara resår i midjan, elastisk baksida, elastik vid knäna eller varför inte i hela byxan.

   

  Förstärkningar

  Det finns ofta en form för förstärkning vid knäna, antingen ett dubbelt lager tyg eller ett lager av ett tåligare tyg. Om det behövs mer än det så finns det också dem med förstärkning baktill och för dem garvade finns det även byxor med förstärkning nedtill på insidan av benen. 

   

  Formsydda knän

  Knäna på vandringsbyxor, men även på fritidsbyxor och resebyxor, är ofta lite formsydda vid knäna, så att byxorna passar det böja knät bättre. Det betyder att tyget inte blir så stramt över knäna, när du går eller sitter.

   

  Dragkedja

  Om byxornas nedersta 20-30 cm har en dragkedja på sidan, är dem lätta att ta av utan att behöva ta av skorna eller stövlarna först. Det gör det hela lite lättare och det är också dumt att behöva ändra på en bra stövelsnörning, bara för att temperaturen ändras.

   

  Bensnörning

  Om det finns en slutningsmekanism längst ned på benet, kan byxorna slutas helt tätt runt stövlarna. På så vis kan varken snö, insekter eller annat komma in där dem inte hör hemma. Om det finns bensnörning finns det också en krok där man kan fästa snörena, så att byxorna inte åker upp.

   

  Ventilationsöppningar med dragkedja

  Robusta byxor kan vara en nödvändighet, också när det är varmt t.ex. på arbetet. Det kan också vara så att du rör dig i skiftande väderförhållanden vad det gäller sol och vind, vilket kan få temperaturen att ändra sig en hel del under samma dag. Då är det riktigt skönt om du inte behöver byta om till shorts utan bara kan öppna byxornas blixtlås vid låren för att få in lite luft.

   

  Knäskydd

  I vissa av Fjällrävens fjällbyxor finns fickor vid knäna avsedda för knäkuddar, perfekt om du är biolog, geolog eller arkeolog och konstant ska ned på marken för att leta efter spännande fynd.

   

  Fickor

  Fickor till yxor, knivar, GPS, telefoner, kort, handskar, lakrits eller pengar – några herrbyxor fungerar nästan som en byrå där allt möjligt kan rymmas. Fickor i form av t.ex. vanliga bakfickor, hemliga innerfickor eller lårfickor med knappar, blixtlås eller vad helst producenten har ansett vara passande.

   

  Zip-off

  Du kan ju också få två eller till och med tre par byxor i en, om du väljer herrbyxor med blixtlås i benen. Det vanligaste är en enkel vid knäna, så att du får både långa byxor och shorts. Men det finns också dem med två par dragkedjor, så att det enkelt kan bli till hellånga byxor, knälånga byxor och shorts. Det är otroligt praktiskt på resan då du endast behöver ta ett eller två par byxor med, i stället för både den ena och den andra typ. Det sparar vikt, plats och pengar samtidigt som du får ett mycket praktiskt och flexibelt plagg.

  Längden på benen beslutas beroende på temperaturen, men det finns ju också vissa ställen där man helst inte ska bära shorts och då är det bara att dra på benen igen, tills att det är fritt fram att åter gå runt i shorts.

   

  Märken och erbjudanden

  Hos Eventyrsport hittar du ett brett sortiment av resebyxor, fritidsbyxor, outdoorbyxor, vandringsbyxor, zipoff byxor samt byxor som passar både jakt och fisketurer. Byxorna kommer primärt från de två svenska outdoor märkena Fjällräven och Haglöfs, men vi har också modeller från The North Face, Vaude, Tierra och 66°North.

  Med så många modeller i sortimentet hittar du alltid ett eller flera bra erbjudanden på herrbyxor.


  Se också:

  Knickers och kneepants herrar

  Shorts herrar

  Skärp och bälten herrar

  Skjortor herrar

  Skidbyxor