Vandringsbyxor till herrar

232 Varor

Här hittar du herrbyxor både med och utan zip-off, i många olika tjocklekar och med ett varierande antal fickor och tekniska detaljer. Resa, vandring, fritid, utomhusarbete – vi har alltid byxor till många olika ändamål. Fjällräven, Haglöfs m.m.

 1. Märke
  Namn
  Product price
 2. Märke
  Namn
  Product price
 3. Märke
  Namn
  Product price
 4. Märke
  Namn
  Product price
 5. Märke
  Namn
  Product price
 6. Märke
  Namn
  Product price
Laddar...

per sida
Stigande ordning

 1. Märke
  Namn
  Product price
 2. Märke
  Namn
  Product price
 3. Märke
  Namn
  Product price
 4. Märke
  Namn
  Product price
 5. Märke
  Namn
  Product price
 6. Märke
  Namn
  Product price

Outdoor- och vandringsbyxor för herrar 

Ska dina nya vandringsbyxor för herrar vara enkla och vardagliga eller utrustade med massor av fickor och tekniska detaljer? Ska de vara tåliga och vindtäta byxor för fjället eller lätta byxor som torkar snabbt i varmare klimat? I alla våra outdoorbyxor har vi lagt vikt vid funktionalitet, slitstyrka och passform. De måste passa för det ändamål du ska använda dem till - och självklart måste de sitta bra. 

Byxor med sidfickor och bra detaljer 

De mest robusta vandrings- och outdoorbyxorna från märken som Pinewood, The North Face, Fjällräven och Haglöfs har en mängd detaljer som man lätt kan vilse i. Här kan du snabbt ta en rundtur i ett par byxor för att bättre kunna besluta vilken modell du ska köpa nästa gång du behöver utomhusbyxor. 

Vandringsbyxor används ofta i aktiva situationer, så det är viktigt att de har en passform som följer dina rörelser. Det kräver både att du väljer rätt storlek och har möjlighet att justera passformen i midjan med ett bälte. 

Vi kommer att gå igenom några av de många detaljer och funktioner som vandringsbyxor ofta har så att du kan bli klokare på varje funktion och fördel. 

Det är fördelaktigt om outdoorbyxorna är tillverkade av ett kraftigt material som kan stå emot lite av varje. Längre ner kan du läsa mer om de olika materialen och få insikt i vilka som är rätt val för dig och dina behov. Byxorna kan vara tillverkade helt eller delvis i stretchmaterial, vilket ger fantastisk komfort om du behöver röra dig mycket. Det kan finnas resår i midjan, stretch på baksidan och knäna eller över hela byxan. 

Det är vanligtvis en form av förstärkning på knäna, antingen med ett dubbelt lager tyg eller ett lager av en annan och starkare typ. Om du behöver mer styrka, kan det även finnas förstärkning på baksidan och för de mest krävande användarna kan det även finnas förstärkning på insidan av benen längst ner. 

Knäna på vandringsbyxor, men också outdoorbyxor och resebyxor, är ofta sydda något i form för att passa bättre när benet är böjt. Det innebär att tyget inte drar åt så mycket över knäet när du går eller sitter. 

Om det finns dragkedjor på sidan av byxorna de nedersta 20-30 cm, är det lätt att ta av eller på byxorna eller de avtagbara benen utan att behöva ta av sig skor eller stövlar. Det gör allt lite enklare, och det är tråkigt att behöva ändra en bra skosnörning bara för att temperaturen har ändrats. 

Med en stängningsmekanism längst ned på benen kan du stänga tätt runt stövlarna. På det sättet kan varken snö, kryp eller kravlande komma upp på platser där de inte hör hemma. Om det finns en stängning finns det också ofta en krok att fästa i snörningen så att byxorna inte glider upp. 

Kraftiga byxor kan vara nödvändiga även om det är varmt, till exempel om du är på jobbet. Du kan också befinna dig i skiftande sol- och vindförhållanden som kan få temperaturen att ändras ganska mycket, även många gånger om dagen. Då är det verkligen bra att inte behöva byta till shorts utan bara kunna öppna några ventilationsdragkedjor vid låren. 

I vissa av Fjällrävens outdoorbyxor finns det fickor på knäna för att sätta in knäskydd - en bra detalj om du är biolog, geolog eller arkeolog och ständigt måste gå ner på marken för att titta på spännande fynd. 

Dessutom har många av vandrings- och outdoorbyxor fickor för yxor, knivar, GPS-enheter, telefoner, kartor, handskar, godis och pengar - vissa byxor är nästan en hel byrå med förvaringsutrymme för allt möjligt. Fickorna kan vara på baksidan, som vanliga fickor, hemliga innerfickor eller lårfickor med lock, dragkedja, ficka eller vad tillverkaren anser passande. 

Vilket material ska du välja? 

Vandringsbyxor eller outdoorbyxor för män måste naturligtvis vara gjorda av material som kan tåla användning. Om du åker till varmare länder är det självklart fördelaktigt om byxorna är lätta, svala och snabbtorkande, medan en resa till Lapplands fjäll kräver andra egenskaper både när det gäller material och design - där är vattentäta byxor exempelvis idealiska. 

Outdoorbyxor för herrar bör helst vara tillverkade av ett lätt och mjukt material för att uppnå hög komfort. Dessutom är det viktigt att materialet är slitstarkt och utrustat med praktiska fickor. 

Byxorna i syntetiska material kan vara tillverkade av antingen polyester eller nylon, kanske med en viss mängd Lycra® eller Elastan för att göra dem något stretchiga. Polyester är ett lätt och mycket användbart material för kläder, medan nylon, även kallat polyamid, är starkare än polyester i förhållande till sin vikt. Det är också något dyrare, men i gengäld håller byxorna längre. Båda är syntetiskt framställda och finns i en mängd olika variationer. 

G-1000®, som används i många av Fjällrävens olika byxor, är ett ämne för sig. Kort sagt är det en blandning av bomull och polyester som är ovanligt slitstark. Materialet var ursprungligen utformat för tält, men visade sig vara bättre lämpat för byxor och jackor. 

Hur ska vandringsbyxor sitta? 

Det är viktigt att vandringsbyxorna sitter så att rörelsefriheten och komforten bibehålls, eftersom de ofta används i aktiva situationer. Därför är det viktigt att dina outdoorbyxor inte sitter för tätt på kroppen, så att dina rörelser inte begränsas. 

Förutom storleken är det också viktigt att tänka på att det finns olika passformer - inom vandringsbyxor kan du välja mellan kurviga och vanliga. Se till att välja den passform som passar din kroppsform bäst, så att byxorna garanterar bekvämlighet hela dagen. På Eventyrsport har vi modeller för kraftiga lår, långa och korta ben. 

Som en del av passformen och komforten är det också viktigt att välja vandringsbyxor för herrar med rätt midjehöjd. Män kan välja mellan lågt skurna och högt skurna byxor - välj höjden som känns mest bekväm för dig, det påverkar inte byxornas funktionalitet. Lågt skurna byxor mäter mellan 17-20 cm från grenen till byxkanten, medan högt skurna byxor mäter 23-26 cm. 

Praktiska outdoorbyxor med avtagbara ben 

Du kan få två eller till och med tre par byxor istället för ett om du köper outdoorbyxor med avtagbara ben. Det vanligaste är ett par som kan delas vid knäna, så att du har både långa byxor och shorts, men det finns också några med två blixtlås som gör att de kan användas som byxor, knäbyxor och shorts. 

Det är oerhört praktiskt med den här funktionen eftersom du bara behöver ha med dig ett eller två par istället för båda typerna. Det sparar vikt, utrymme och pengar när du handlar samtidigt som du får en mycket flexibel garderob. 

Benlängden kan beslutas baserat på temperaturen, men det finns också vissa platser där shorts inte är acceptabla och då är det dags att ha på sig byxorna tills knäna är fria igen. 

Vad är skillnaden mellan vandrings- och trekkingbyxor? 

I grund och botten finns det ingen skillnad mellan trekking- och vandringsbyxor. Det är bara två ord för samma typ av byxor. Vandrings- och trekkingbyxor är utformade för utomhusbruk. De är utformade för att följa dig i olika miljöer och oförutsägbart väder, som vi ofta upplever i Danmark. 

Trekkingbyxor är utformade för olika terräng, vilket innebär att de flesta trekkingbyxor är tillverkade i ett slitstarkt material som både är vatten- och vindavvisande - så du behöver aldrig oroa dig för vädret.