Parka till herrar

23 Varor

Er du vild med lange, varme vinterjakker, så kig her, hvor du kan se vores store udvalg af parkaer med hætte, måske pelskant, typisk masser af lommer og dun- eller fiberfyld.

 1. Märke
  Namn
  Product price
 2. Märke
  Namn
  Product price
 3. Märke
  Namn
  Product price
 4. Märke
  Namn
  Product price
 5. Märke
  Namn
  Product price
 6. Märke
  Namn
  Product price
Laddar...

per sida
Stigande ordning

 1. Märke
  Namn
  Product price
 2. Märke
  Namn
  Product price
 3. Märke
  Namn
  Product price
 4. Märke
  Namn
  Product price
 5. Märke
  Namn
  Product price
 6. Märke
  Namn
  Product price

Långa och härliga parkasjackor för herrar 

På en extra kall eller regnig dag är det skönt att ha en pålitlig jacka som du vet kommer att hålla dig både varm och torr, oavsett hur galet vädret än beter sig. Och för sådana dagar är en parka, som värmer större delen av kroppen, ett riktigt bra och bekvämt val. 

I kategorin parkas har vi samlat de långa, fodrade jackorna med huva och kanske en snygg pälskant. Här hittar du både de mycket varma och välisolerade modellerna samt de tunnare alternativen som är perfekta för svalare vårdagar. 

Oavsett om du föredrar tunna eller tjocka parkasjackor finns det säkert en som uppfyller dina behov och krav på en bra jacka som ska leverera och ge dig den bästa upplevelsen utomhus. 

På Eventyrsport har vi ett stort utbud av parkasjackor för herrar, och du kommer alltid att hitta ett eller flera bra erbjudanden. Om du inte hittar exakt vad du letar efter kan du också titta på vårt stora urval av härliga vinterjackor för herrar och mjuka dunjackor för män som också finns här i vår webbshop. 

Vårt sortiment av herrparkasjackor innehåller massor av härliga jackor från välkända kvalitetsmärken som Haglöfs, Fjällräven, Didriksons och Helly Hansen. 

Herrparkasjackor i vårt sortiment är nästan alla vattentäta och utrustade med någon form av membran, så de är också andningsbara för ökad komfort. Dessutom finns det två typer av isoleringsmaterial i spel, nämligen dun och fiber. 

Du kan läsa lite om fördelarna och nackdelarna med båda typerna i avsnitten längre ner på den här sidan, och på vår stora blogg kan du läsa mer om de olika fodrade jackornas egenskaper. 

Dun: världens bästa naturliga isoleringsmaterial  

Dun är det mest effektiva isoleringsmaterialet i världen i förhållande till sin vikt, och dessutom är det 100% naturligt eftersom det kommer från djur. Därför är en parka med dunfyllning det uppenbara valet för den kvalitetsmedvetna mannen - men det är också bland dessa modeller som du hittar de dyraste parkasjackorna. 

I de kvalitetsparkasjackor som vi har på Eventyrsport är det vanligt att använda dun som är både certifierat och spårbart. 

Det gör det möjligt att identifiera tillverkaren och kontrollera om dunen produceras miljömässigt ansvarsfullt och om djuren behandlas korrekt, så att de till exempel inte plockas levande. På det sättet kan du också använda din vinterparka med dunfyllning med gott samvete. 

När du bedömer hur varm en parka är bör du titta på dess isoleringsförmåga. Förhållandet mellan dunets vikt och dess isoleringsförmåga anges med termen 'fyllnadskraft' eller 'Cuin.' Ju högre siffran är, desto mer fyller och isolerar en viss viktmängd dun. Siffran ligger vanligtvis mellan 500 och 900. 

Din dunparka kan tvättas, men det kräver att du har tillgång till en torktumlare efteråt för att torka den ordentligt - dun blir nämligen mycket tunga när de blir våta och torkar mycket långsamt. Dessutom kan dun inte hålla dig varm om de först blir våta. 

Dun bör torktumlas vid låg värme och med några tennisbollar eller liknande som kan puffa upp dunen så att de inte klumpar ihop sig i din parkajacka. Det enklaste kan vara att skicka den till kemtvätt om etiketten i jackan säger att den tål det. 

Dessutom är det bäst för din dunparka om du inte förvarar den ihoptryckt - dun gillar inte att vara ihoppressade under lång tid eftersom de förlorar sina isolerande egenskaper. Kom ihåg att alltid hänga upp din vinterparka på en galge när den har semester i garderoben. 

Om du är nyfiken på att veta mer om dun och deras isolerande egenskaper kan du med fördel ta en titt på vår stora guide om dun- och fiberfyllning på bloggen. 

Parkas med fiber: Det syntetiska alternativet 

Även om det finns många fördelar med parkasjackor tillverkade med dun, kan det vara en nackdel att dunen förlorar sin förmåga att hålla dig varm om den blir våt. Ett syntetiskt alternativ kan vara ett bättre val om du är en man som gärna är utomhus när det regnar. 

Isolerande fibermaterial finns i otaliga varianter, och i stort sett korrelerar priset med fibernas isoleringsförmåga i förhållande till deras vikt. 

Den stora fördelen med fiberjackor jämfört med dun är att de är betydligt billigare, och de är också mer vattenvänliga än dun. Fiberjackor väger dock ofta mer än dunjackor, så om vikten är viktig för dig är fyllningen något du bör vara uppmärksam på. 

Regn är inget problem för en parka med fiberfyllning, och du kan helt enkelt tvätta jackan och hänga den upp för att torka efteråt. Fiberisolering torkar nämligen snabbt och isolerar faktiskt även när den är våt. 

Precis som med dun gillar inte de syntetiska fibrerna att vara komprimerade under lång tid - så om du vill att isoleringen ska vara intakt ska du alltid hänga din fodrade parka på en galge i ett skåp eller i en förvaringspåse så att isoleringen inte är ihoptryckt - annars kommer din nya jacka att förlora sina isolerande egenskaper med tiden, och du kommer att ha svårt att hålla dig varm. Om din jacka kommer med en komprimeringspåse är den bara avsedd för kortvarig förvaring i ryggsäcken. 

Herrparkasjackor med membran - vattentäta och andningsbara 

De flesta av parkasjackorna hos oss på Eventyrsport är utrustade med någon form av membran som gör yttertyget vattentätt och andningsbart. Det är en fördel året runt eftersom det inte hjälper om du dränks i svett i din fina jacka eftersom den inte är andningsbar. En bra parkajacka ska därför hålla dig varm men också släppa ut den överskottsvärme som din kropp genererar. 

De vanligaste membranen är Gore-Tex®, HyVent™ och Hydratic®, och de fungerar i princip på samma sätt: Porer är av en storlek så att vattendroppar inte kan tränga in utifrån, men ångan från din varma kropp kan komma igenom på andra sidan. Du kan se vilket membran varje enskild parkajacka har när du klickar på de olika produkterna. 

Det finns skillnader i de tekniska specifikationerna för de olika membranen, men principen är densamma. Med en parka med membran behöver du inte oroa dig för att dina t-shirts eller underställ blir blöta - den kommer att hålla dig torr utifrån och låta din hud andas. 

Dock kommer ett membran alltid att minska andningsförmågan något jämfört med om det inte fanns något i jackan - även om membranen är andningsbara kommer en jacka utan membran alltid vara det mest andningsbara valet. 

Och om du vet att din vinterparka ska användas på en plats där det alltid är kallt behöver du inte ha en vattentät jacka, eftersom den vattentäta funktionen ändå aldrig kommer att behövas - och det är trevligt att ha en högre andningsförmåga så att du inte börjar svettas. 

En annan sak är dessutom att om du ska befinna dig på en plats där det är mycket kallt kommer chansen att is bildas inne i en stor parka på grund av fryst kondens vara mindre i en icke-vattentät jacka. Men det måste vara mycket kallt för att detta ska vara något att tänka på när du väljer vinterjacka eller vinterparka. 

Om du är osäker på om din parka ska vara en jacka med membran kan du läsa mer i vår stora guide om val av vattentät klädsel. 

Herrparkasjackor från topp till botten 

Parkasjackor för män kommer i många utformningar, men det finns ändå några gemensamma drag som återkommer från jacka till jacka. Ett är självklart den extra längden som kännetecknar parkan, men också andra funktioner är typiska för den här typen av jacka. 

Huvan - en mycket karakteristisk del av en parka - är vanligtvis utformad så att den kan stängas ordentligt framför halsen. Eventuella pälskragar sitter framför ansiktet och fångar kall vind och snöflingor, vilket gör dessa vinterparkas extra bra för mycket kallt klimat. 

Vissa jackor har nästan en tunnelformad huva för extra skydd. Huvan bör kunna justeras i två eller tre riktningar för att sitta bra och inte skymma sikten - inte ens när du vrider på huvudet. 

Framdragkedjan täcks av minst en vindklaff, men ofta finns det en på både utsidan och insidan, så du har lite skydd mot vindstötar. Det är smart om den kan köras åt båda hållen så att du kan öppna jackan lite längst ner om du vill reglera värmen eller till exempel behöver ha den på dig under en cykeltur. 

Dragsko i midjan och nedre kanten ger möjlighet att ge jackan lite form samtidigt som de stänger av för en kall vind nedifrån. Dragskorna brukar ofta kunna justeras från fickorna eller på annat sätt invändigt i jackan. 

Ärmarna är oftast skurna vid armbågarna för att ge en bättre passform, och längst ner finns en vindfång eller någon form av justering. Det kan till exempel vara ett kardborrband, vilket gör en parkajacka både bekväm och praktisk. 

Fickor är aldrig bristvara på en herrparka. Hur många det är och hur de är utformade varierar naturligtvis från modell till modell - men du kommer aldrig att sakna fickor!