Västar till herrar

46 Varor

Här hittar du herrvästar till alla tänkbara ändamål. Tunna, elastiska fleecevästar, vindtäta västar i softshell och självklar en massa dunvästar i olika varianter och tjocklekar. Yeti, Haglöfs, The North Face, Fjällräven, Helly Hansen m.m.

 1. Märke
  Namn
  Product price
 2. Märke
  Namn
  Product price
 3. Märke
  Namn
  Product price
 4. Märke
  Namn
  Product price
 5. Märke
  Namn
  Product price
 6. Märke
  Namn
  Product price
Laddar...

per sida
Stigande ordning

 1. Märke
  Namn
  Product price
 2. Märke
  Namn
  Product price
 3. Märke
  Namn
  Product price
 4. Märke
  Namn
  Product price
 5. Märke
  Namn
  Product price
 6. Märke
  Namn
  Product price

Herrvästar till alla syften

Hos Eventyrsport hittar du ett brett sortiment av herrvästar till alla möjliga syften. Vi har t.ex. tunna elastiska fleecevästar, som passar aktivitet i högt tempo samt till lager på lager principen. Om du föredrar samma typ av väst men i ull istället för fleece, kan vi även erbjuda det.

Västar i softshell är helt eller delvis vindtäta och fungerar utmärkt som ett alternativ till jacka på en ljummen dag då det blåser för mycket eller är lite för kallt för att gå utan ytterkläder. Föredrar du tekniskt softshellmaterial eller en klassisk G-1000® från Fjällräven det är självklart helt upp till dig, din smak och din aktivitet.

Dem klassiska dunvästarna och fibervästarna för herrar finns i många olika tjocklekar. De tunnaste passar perfekt till kyliga sommarkvällar eller som isolerande lager under en vattentät jacka under vandring. I det här området är det speciellt Yeti som vet hur gässen ska plockas, men även Haglöfs, Fjällräven ochThe North Face är med på tapeten.

Om du kombinerar din herrväst med en fin stickad tröja, har du ett riktigt bra alternativ till en jacka på dagar då det inte regnar eller blåser allt för mycket. Du kan även välja att bära en fleece under västen, det ger dig ett lite annat uttryck på din stil.

Dun, världens bästa isoleringsmaterial

Dun är världens mest effektiva isoleringsmaterial i förhållande till vikt och är 100 % naturligt. Till dunjackor och sovsäckar används oftast gåsdun, men anddun kan också förekomma. De kvalitetsprodukter du finner hos Eventyrsport har ofta dun med certifikat och spårning, vilket innebär att man kan identifiera producenten och kontrollera att dunet produceras ansvarigt med hänsyn på miljö och djurens villkor t.ex. för att försäkra att dem inte plockas levande.

Isoleringsförmåga

Förhållandet mellan dunens vikt och isoleringsförmåga benämns Bärighet eller Cuin. Desto högre tal desto mer fyller och isolerar en bestämd viktmängd dun. Talet ligger ofta mellan 500 och 900.

Underhåll

Om du tar väl hand om din dunjacka kan den hålla i många år. Några av Eventyrsports dunjackor för herrar är anpassade för att kunna bäras som ett isolerande mellanlager som enkelt kan tas med på resor genom att kunna komprimeras i ett fack eller en påse. Det fungerar bra under resan, men när jackan inte används ska den förvaras hängande eller i en större förvaringspåse. Detta för att bevara dunens elasticitet, vilket är hela hemligheten bakom isoleringsförmågan.

Din dunjacka kan tvättas, men det kräver att du efteråt kan lägga jackan i en torktumlare. Det ska göras under låg värme tillsammans med ett par tennisbollar eller något annat som kan puffa till dunet så att det inte klumpar ihop sig. En stor parkasjacka är ibland enklare att skicka till kemtvätt, som tvättlappen anger att den tål det. Du kan med fördel använda ett specialtvättmedel avsett för dun.

Klimat och ventilationsförmåga

En av fördelarna med dun är att det skapar ett härligt klimat inne i jackan, så att det inte känns som man har en plastpåse på sig. Den stora mängd luft som ligger i dunlagret tillåter enkelt ångan från din kropp att tränga igenom.

Se också: