Regnjackor till herrar

132 Varor

 1. Märke
  Namn
  Product price
 2. Märke
  Namn
  Product price
 3. Märke
  Namn
  Product price
 4. Märke
  Namn
  Product price
 5. Märke
  Namn
  Product price
 6. Märke
  Namn
  Product price
Laddar...

per sida
Stigande ordning

 1. Märke
  Namn
  Product price
 2. Märke
  Namn
  Product price
 3. Märke
  Namn
  Product price
 4. Märke
  Namn
  Product price
 5. Märke
  Namn
  Product price
 6. Märke
  Namn
  Product price

Funktionella och praktiska regnjackor för herrar 

En riktigt bra klassisk regnjacka är praktisk att ha med i ryggsäcken nästan oavsett aktivitet; det gäller både promenader med hunden, vandringar i Danmark eller resten av Skandinavien, vardagens fram och tillbaka, samt cykelturer och alpinsport. 

På Eventyrsport har vi ett stort utbud av regnjackor för män - både de som är bra för vardagligt bruk och de som passar för utomhusaktiviteter av alla slag. I vårt sortiment hittar du ett brett utbud av både korta och långa versioner av regnjackor och regnrockar för regniga cykelturer på måndagar eller krävande vandringar i fjällen - och för alla budgetar. Vi har också regnjackor i alla färger - oavsett om du föredrar den fräscha gula färgen eller den mer praktiska svarta. 

Regnjackorna i vårt sortiment kommer från erkända kvalitetsmärken som Haglöfs, Didriksons, Fjällräven, Helly Hansen, The North Face och Black Diamond, och de finns i en mängd olika modeller och färger. 

I vårt sortiment av snyggt regnkläder för herrar hittar du också ett brett utbud av funktionella regnbyxor, praktiska regnskydd och ponchos samt lätta regnskydd för skor och väskor. Med bra utrustning för vått väder till hands kan du enkelt och bekvämt hålla dig torr i alla typer av regnigt väder. 

När du ska välja din nya herrregnjacka 

När du letar efter din nya regnjacka är det en bra idé att först kartlägga ditt behov. På så sätt kommer du inte att göra fel val, och på det sättet kan du vara säker på att komma hem med en vattentät jacka som håller och klarar av det mesta. 

Det finns faktiskt stor skillnad i kraven på jackan, om du behöver den för att promenera hunden varje morgon eller om du planerar en längre vandrings- eller cykeltur. Kanske ska du klättra på en bergssida i stilla regn? Eller bara vänta på bussen i ett ihållande regnoväder? Det kan också vara så att du drömmer om den helt klassiska gula regnjackan för att hålla humöret uppe när vädret är grått? 

Om du är osäker på vilken typ av regnjacka som kommer att uppfylla dina behov kan du läsa mer i vår omfattande regnjacksguide. Där finns allt du bör tänka på när du köper en ny, funktionell regnjacka som möter alla dina behov. 

Man behöver faktiskt inte spendera tusentals kronor på en högteknologisk regnjacka för män om den bara ska användas till vardagens små ärenden. Där kan man nöja sig med en billigare modell som fortfarande klarar av att hålla dig torr och få dig att se snygg ut samtidigt. 

Däremot, om du ska vara ute och vandra i regniga omgivningar i många timmar, behöver du en teknisk regnjacka eller kanske en skaljacka som både kan klara av tufft bruk och samtidigt har tillräckligt högt vattenpelartryck för att hålla dig torr från morgon till kväll - vi kommer att gå mer in på skaljackor senare. 

Pålitliga regnjackor med Gore-Tex® Det första kravet för en regnjacka är självklart att den är vattentät. Annars går hela idén med en regnjacka lite om intet. Men det är absolut inget att oroa sig för med en Gore-Tex®-jacka i handen. 

Gore-Tex®-membraner är vindtäta, vattentäta och andningsbara. Membranet består nämligen av massor av pyttesmå hål som är tusentals gånger mindre än en vattendroppe. Det innebär att regn, vatten och plask inte kan tränga igenom jackan - men att ånga, svett och fukt enkelt kan passera igenom. 

I vårt stora urval av herrregnjackor hittar du många andningsbara modeller med Gore-Tex®-membran. Att ett material är andningsbart innebär att det kan släppa ut vattenånga från insidan, även om det är vattentätt från utsidan. 

Det är bland annat den mycket höga vattenpelartal på Gore-Tex®-jackor som hjälper dig att hålla dig torr hela dagen, medan andningsförmågan gör att du inte svettas som man lätt kan göra i en plastjacka. 

Andningsförmågan mäts på olika sätt och är lite svårt att jämföra, men det är inte helt fel att tänka att man får vad man betalar för. Kom ihåg att regnjackan måste vara ordentligt impregnerad på utsidan för att processen ska fungera, eftersom jackan annars suger åt sig vatten. 

Vattentätt regnkläder - värt att tänka på 

Vattentätheten i regnkläder kallas vattenpelare - det är något som kan mätas och resultatet anges i mm. Siffran refererar till höjden på den "vattenspelare" som man föreställer sig står på tyget. 

Regnkläder finns med många olika vattenpelare, och det är här du bör vara uppmärksam. Det är faktiskt inte likgiltigt om din nya regnjacka har en vattenpelare på 4 000 mm eller 15 000 mm om du planerar att använda den i alla typer av väder. 

För att en regnjacka ska anses vara vattentät måste den ha en vattenpelare på över 2 000 mm - och en vattenpelare över 5 000 mm eller 6 000 mm krävs för att den ska kunna användas under korta perioder i kraftig regn eller långa perioder i lätt regn. Om du vill att en regnjacka ska kunna användas i ett par timmar i kraftig regn behöver vattenpelaren vara över 10 000 mm och gärna mer. 

Det innebär alltså att regnkläder för lättare behov kan klara sig med en vattenpelare på 5-8 000 mm - men om du ska ge dig ut i ösregn under längre perioder är en siffra över 20 000 mm inte en dålig idé. 

För jämförelse har alla Gore-Tex®-jackor en vattenpelare på minst 28 000 mm. Så du behöver inte oroa dig för att bli blöt om du har en Gore-Tex®-jacka med dig på cykeln, i skolväskan eller i ryggsäcken under vandringen. 

På Eventyrsport har vi ett stort sortiment av funktionella, praktiska och andningsbara regnjackor för män med Gore-Tex®-membran för alla tillfällen, äventyr och budgetar - och det finns även Gore-Tex®-regnjackor för damer och friska barn om resten av familjen också behöver högkvalitativt regnkläder. 

Så det är bara att ta en titt på vårt stora urval av Gore-Tex®-kläder och kanske redan nu börja drömma dig bort till din nya regnjackas första tur ut i den vackra naturen. 

Skaljackor för herrar 

Några av regnjackorna här på sidan är faktiskt inte riktiga regnjackor i teknisk mening - de kallas istället skaljackor eller hardshell. Och nu kanske du tänker: "Är det inte samma sak?" Men nej, inte riktigt. 

Och det är faktiskt en mycket funktionell skaljacka som bäst uppfyller ditt behov av ytterkläder på blåsiga, regniga dagar. Om du vill veta ännu mer om dessa praktiska skaljackor kan du läsa vår omfattande guide på bloggen. 

En skaljacka är ett steg ovanför en vanlig regnjacka när det gäller funktionalitet. Skaljackor, som också kallas hardshells, är oftast också betydligt dyrare än vanliga regnjackor - men du får verkligen mycket kvalitet för pengarna. 

En skaljacka har sitt namn från det faktum att den fungerar som ett sköld mot elementen. Den är helt vind- och vattentät - och den är också andningsbar, så att du inte blir blöt av svett istället för regn. 

Skaljackans lager - vad betyder det för dig? 

Skaljackor finns i många varianter och det finns något för alla behov. Men en av de viktiga sakerna att vara uppmärksam på är hur många lager jackan har. Skaljackans lager bidrar nämligen till att skydda den vattentäta membranet och öka jackans funktionalitet. 

Priset ökar i takt med antalet lager. Det beror delvis på att skaljackan blir mer robust och hållbar ju fler lager den har, och om jackan verkligen ska användas i tuffa väderförhållanden, är så många lager som möjligt definitivt det bästa valet om du vill få ut det mesta av din herrskaljacka. 

En 2-lagers skaljacka är den billigaste och också den minst robusta typen, eftersom det oftast bara finns ett tygnät för att skydda membranet istället för ett extra lager. Det gör den helt perfekt för vardagsbruk, där det är mindre slitage, och där det ändå inte behövs lika tekniskt design och funktionalitet. 

En 2-lagers hardshell är dock fortfarande ett mycket bra och funktionellt val för lättare användning, och dess livslängd kan förlängas med tvätt och impregnering. 

Nästa nivå för skaljackor är 2,5-lagers konstruktionen - både när det gäller pris och funktionalitet. Den är något mer robust än 2-lagersjackorna, eftersom den har fått en skyddande ytanvändning som skyddar membranet. Den är perfekt för att klara av en kort skur eller som en mycket funktionell vardagsjacka. 

Om du ska klättra, utöva alpinsport eller vandra med en tung ryggsäck är det nog en 3-lagers konstruktion som bäst uppfyller dina behov. Det är också den dyraste varianten av de mycket funktionella skaljackorna. Å andra sidan behöver du inte oroa dig för om en 3-lagers skaljacka är andningsbar, vind- och vattentät - för det är den, och om du tar hand om den väl, så är den det året runt under många år. 

En 3-lagers skaljacka ger bästa möjliga skydd för membranet, eftersom membranet är "inneslutet" mellan två lager och inte blir lika lätt sliten av utrustning, smuts och beröring. Samtidigt är den lika andningsbar som alla andra skaljackor och släpper enkelt igenom fukt och svett. 

Sköt om din skaljacka 

Oavsett om du letar efter en enkel hardshell för vardagsbruk eller en teknisk skaljacka som kan hålla dig torr och varm i allt från berg till djupa dalar, så finns de i många olika funktionella designer och är oftast fullspäckade med smarta detaljer. 

För att bara nämna några av de smarta funktionerna kan du hitta jackor med fickor på bröstet, i sidan eller på ärmarna, ventilation under armarna eller på sidorna, justerbara huvar, ventilationsmöjligheter eller en helt minimalistisk design för minimal vikt. 

Oavsett behov, syfte och användningsvanor är det också viktigt att ta väl hand om din skaljacka och särskilt membranet inuti, så att jackan kan följa med på många säsonger i sträck. Det kan du göra genom att tvätta och impregnera den då och då, så att den inte förlorar sina vattentäta, vindtäta och andningsbara egenskaper. 

Regnjackor för cykelturen 

Även om du har bestämt dig för att du idag ska cykla till jobbet eller ge dig ut på de danska vägarna eller på en slingrande skogsstig, kan det hända att det börjar regna - som det ofta gör här hemma. Då är det faktiskt inte så dumt att ha en lätt cykelregnjacka till hands, så att din cykeltur blir en torr och trevlig upplevelse. 

Med en bra cykelregnjacka under armen och kanske ett regnskydd till skor och väskor är det bara att hoppa upp på cykeln och ge järnet - utan att behöva oroa sig för regn eller pölar på vägen. 

I vårt utbud av regnjackor för män hittar du också många olika lätta och praktiska regnjackor som också utan problem kan hålla dig torr under cykelturen - oavsett om du pendlar, kör mountainbike eller kanske är en motion- eller racercyklist. I vårt breda utbud hittar du både de lätta cykeljackorna för sommaren och de mer isolerande vintercykeljackorna. 

Många av herrregnjackornas design gör nämligen att de passar både för vardagligt bruk, pendling och cykelsport. I många modeller är det fokus på andningsförmåga, så att du inte kokar över när du trampar på pedalerna. 

Några av cykelregnjackorna är långa, andra är korta, och det finns både sportorienterade modeller och mer modemedvetna - till exempel har vi många gula regnjackor, som är en snygg och klassisk färg för herrregnjackor. Dessutom hittar du både cykeljackor med vattentäta membran och modeller som är vattenskyddade med beläggning.