Löparskor till herrar

152 Varor

Der findes løbesko til alle. Om du er til almindelig landevejsløb, trailløb, OCR-løb, om du løber kort og hurtigt eller langt og langsomt. Stabilitet, komfort og funktion skal passe til dine behov. Se vores store udvalg i løbesko til herrer her.

 1. Märke
  Namn
  Product price
 2. Märke
  Namn
  Product price
 3. Märke
  Namn
  Product price
 4. Märke
  Namn
  Product price
 5. Märke
  Namn
  Product price
 6. Märke
  Namn
  Product price
Laddar...

per sida
Stigande ordning

 1. Märke
  Namn
  Product price
 2. Märke
  Namn
  Product price
 3. Märke
  Namn
  Product price
 4. Märke
  Namn
  Product price
 5. Märke
  Namn
  Product price
 6. Märke
  Namn
  Product price

Hitta de bästa löparskorna för män 

Det finns löparskor för alla och det är viktigt att du hittar de bästa löparskorna för män som passar perfekt för dina fötter och ditt löpning. Behov, fysik och personliga preferenser spelar en viktig roll, och samma par skor kan upplevas olika av olika löpare. Vi vill göra det enklare för dig att välja rätt löparskor för män så att du kan njuta av dina löprundor. 

Vilka är de rätta löparskorna för dig? 

Oavsett om du gillar att löpa på väg, i terräng eller utföra ultralöpning, oavsett om du springer kort och snabbt eller långt och långsamt, finns det skor som passar dina specifika behov. En enskild löpares förmåga spelar också en stor roll. Vad som kallas "tempo-skor" kan vara tävlingsskor för en löpare och träningskor för en annan. 

Så när det kommer till att välja rätt löparskor för män finns det ingen "one-size-fits-all" modell att följa. Du måste välja de skor som passar perfekt för dig, och detta kräver lite förarbete. 

För att hitta de bästa löparskorna för dig måste du förstå din löpstil och vilken typ av löparskor du bör välja. Dessutom måste du ta hänsyn till dina egna behov och din löpträning. 

Investera i högkvalitativa löparskor 

Det är alltid en bra idé att investera i högkvalitativa löparskor. Billiga löparskor är ofta tillverkade av material som inte håller särskilt länge. I det långa loppet kommer det att vara ekonomiskt fördelaktigare att investera i lite dyrare kvalitetsskor från början. 

Vi hjälper dig på rätt väg från början 

När du handlar efter nya löparskor för män i våra fysiska butiker utför vi alltid en analys av din löpstil för att kunna ge dig den bästa möjliga rådgivningen. Detta hjälper oss att förstå vilken typ av löpare du är och vilken stabilitet du behöver. På så sätt kan vi minska risken för skador. Vi kan också avgöra om du är en neutral löpare eller om du behöver stöd mot överpronation. 

Man kan generellt indela löpare i tre kategorier: 

 • Pronation/överpronation: Löparen rullar inåt på foten  

 • Neutral: Löparen har en neutral fotavveckling  

 • Supination: Löparen rullar utåt på foten Läs mer i artikeln "Anpassa din löpstil". 

Allround - det viktigaste par löparskor 

Om du gillar de klassiska löpturerna på vägar, stigar och asfalt är ett utmärkt val för dig allround löparskor för män. Ett par "allround" löparskor är utformade för att täcka flera behov och är de skor du kommer att använda för de flesta av dina löpkilometer. 

Här är det viktigt att hitta löparskor som passar din löpstil och har rätt stabilitet och stötdämpning. Behovet av stabilitet beror på din löpstil, och kraven på stötdämpning beror på terrängen du ska springa på och längden på dina löpturer. 

Öka farten med tävlingslöparskor 

Om du älskar att springa snabbt och tävla är tävlings- eller temposkor för män det rätta valet för dig. I tävlings- eller temposkor kommer du att uppleva en känsla av lätthet och snabbhet som är fantastisk och främjar hög hastighet. Många modeller tillverkas nu med kolplattor i mellansulan. 

En riktigt bra tävlings- eller temposko kännetecknas av låg vikt, utmärkt energiöverföring och flexibilitet samt responsivitet. Det är med andra ord den perfekta löparskon när du vill springa riktigt snabbt! 

Utmana terrängen med terrängskor 

Om du föredrar terränglöpning eller hinderbanelöpning finns det också skor som är utformade specifikt för detta ändamål. Vi har ett urval av terrängskor för män. 

Terränglöpningsskor är speciellt utformade för löpning i naturen. Det grova greppet under sulan ger dig säkerhet och möjliggör samtidigt användning av din energi. Med en grov sula får du stabilitet både uppför och nedför. Oavsett om du är nybörjare eller en hardcore ultralöpare har vi terrängskor som passar dina behov. 

Tekniska terrängskor fokuserar på sulans grepp och har en låg profil. Terrängskor för längre turer har mer mellansula och därmed mer stötdämpning. 

Vad betyder...? 

När det gäller löparskor finns det flera termer som kan vara förvirrande, särskilt om du letar efter ditt första par bra löparskor för män. Här är några av de viktigaste: 

 • Drop: Skillnaden i höjd mellan häl och framfot i millimeter.  

 • Stack Height: Skons totala höjd i millimeter.  

 • Greb / Grip: De knoppar som sitter under sulan på terrängskor.  

 • Toppsole: Den översta delen av sulan precis under innersulan.  

 • Mellansula: De olika skumtyper som påverkar skons prestanda.  

 • Yttersula: Den nedersta gummiytan som kommer i kontakt med marken.  

Allt måste stämma - hitta rätt storlek  

Korrekt storlek är också avgörande! Det kan låta självklart, men det är mycket viktigt att du hittar rätt storlek. 

Skon ska sitta bra. Du bör inte känna något tryck på tårna. När du springer blir fötterna varma och svullnar något över tid. Om du springer mycket kan din fotvalv till och med bli slappare, vilket gör att fötterna blir längre. 

I båda fallen handlar det om millimeter, men det krävs inte mycket för att bristen på utrymme kan orsaka problem. Detta gäller också för löparskor för män. 

Skon ska inte klämma för mycket mot insidan av övre delen eller sticka ut över sulans kant. Om det finns för mycket material, så mycket att det bildar veck när skon är snörad, bör du överväga en smalare modell. 

Hitta bredare löparskor för män 

Om du har bredare fötter än genomsnittet kan du dra nytta av våra filter genom att välja "extra bredd" under utvalda egenskaper. Här hittar du vårt urval av breda löparskor för män från märken som Altra, Asics och Brooks. 

Hitta dina löparskor för män hos Eventyrsport 

Hos Eventyrsport har vi ett stort utbud av högkvalitativa löparskor för män och många populära modeller från flera kända kvalitetsmärken. 

Du hittar löparskor för män från populära märken som HOKA, Saucony, Asics och många fler.