Pulsklockor och GPS

36 Varor


Löparklockor har blivit en fast följeslagare på handleden för de flesta aktiva människor. En pulsklocka gör det enkelt att följa din träning och din vardag. Hitta alla funktioner som passar exakt dig och dina behov.

 1. Märke
  Namn
  Product price
 2. Märke
  Namn
  Product price
 3. Märke
  Namn
  Product price
 4. Märke
  Namn
  Product price
 5. Märke
  Namn
  Product price
 6. Märke
  Namn
  Product price
Laddar...

per sida
Stigande ordning

 1. Märke
  Namn
  Product price
 2. Märke
  Namn
  Product price
 3. Märke
  Namn
  Product price
 4. Märke
  Namn
  Product price
 5. Märke
  Namn
  Product price
 6. Märke
  Namn
  Product price

Håll koll på din träning med en pulsklocka på handleden 

Pulsklockor har blivit en ständig följeslagare på handleden för de flesta aktiva människor. Allt fler har insett hur mycket information de kan få från klockan och hur den kan hjälpa dem. En pulsklocka gör det enkelt att följa din träning, din vardag och dina äventyr. 

Pulsklockan mäter och registrerar din puls medan du är aktiv och ger dig omedelbar feedback så att du kan följa mätningarna under din träning. Du får bättre kontroll över dina träningspass och har möjlighet att granska dem i efterhand för att följa din utveckling. Det är en stor motivationsfaktor. Använd den som en självförtroendehöjare och fortsätt det goda arbetet! 

Dessutom kan du använda mätningarna för att bedöma när du kan pressa dig själv ytterligare och vice versa när det är dags för en paus. 

En pulsklocka är lämplig för många olika aktiviteter. Många av modellerna har förinställda funktioner som är inriktade på exempelvis löpning, golf, simning, cykling, vandring, träning, styrketräning, skidåkning och mycket mer. Många av klockorna kan mäta din aktivitet inom nästan alla sporter. 

Generellt sett samlar de in information om dina aktiviteter genom pulsmätning. Funktionerna varierar dock från modell till modell. 

Se även 

 • Sportklockor - för enklare former av träning och aktiviteter  

 • GPS-klockor - för utomhusträning och aktiviteter 

Vi har det bästa inom pulsklockor

Vi har ett stort utbud av högkvalitativa pulsklockor. Vi har klockor som mäter pulsen, klockor med inbyggd GPS, klockor som du kan ansluta till din smartphone via Bluetooth så att du kan läsa meddelanden och ta emot samtal direkt från handleden. Och självklart har vi också klockor som kan göra allt. 

Vi vill särskilt framhäva två riktigt bra märken, för när det gäller pulsklockor är Garmin och Suunto två av de stora aktörerna på marknaden. 

Garmin är ett av världens ledande varumärken inom navigation. I Garmins klockor får du kvalitet och funktioner för pengarna. Vi har ett stort utbud av Garmins populära klockor. 

Genom att klicka in på sidan kan du läsa mer om till exempel Garmin Fenix-serien och andra populära klockor som GarminForerunner 245 Music. 

Suunto-klockor är klockor av riktigt bra kvalitet. Det är klockor som är perfekta för löparen som vill ha en tålig, teknisk och vältestad klocka. Klockorna är idealiska för den kvalitetsmedvetna traillöparen eller dig som älskar att vistas utomhus och vill ha lång batteritid. Du kan läsa mer om de olika modellerna och om märket generellt genom att klicka in på sidan för Suuntos tekniska klockor. 

Om du är osäker på vilken pulsklocka du ska välja kan du ställa dig själv följande frågor 

Vad är mitt behov? 

Hur mycket pengar är jag villig att spendera? 

Funktionerna i en pulsklocka kan variera mycket från modell till modell, så det är viktigt att noggrant överväga ditt behov: 

 • Om du är mycket utomhus måste klockan vara tålig och slittålig. 

 • Om du ägnar dig åt vattensporter måste klockan vara vattentät. 

 • Om mätning av sträcka och tempo är viktigt behöver du en GPS-klocka. 

 • Om utseende och storlek är viktigt måste du ta hänsyn till det. 

Pulsmätning på handleden 

På de flesta nya klockor görs pulsmätningen via en sensor på handleden, så du slipper ett externt pulsband runt bröstet. Mätningarna ger dig en bra indikation på hur hårt du tränar, hur mycket du kan pressa dig själv och när du bör ta en paus. 

Du kan övervaka dina pulszoner, som mäts i förhållande till din maximala puls. På så sätt kan du se hur intensiv din träningspass är genom att kontrollera om din puls är låg, måttlig eller hög. Men det är viktigt att komma ihåg att mätningarna inte är helt exakta. 

Om du tränar mycket intensivt i dina pulszoner ger dock ett pulsband de mest exakta mätningarna. Det kan vara fördelaktigt att kombinera handledspulsmätning med ett band för mer exakta mätningar. 

GPS

Med GPS-spårning får du information om längden på din tur, hur snabbt det går och inte minst vilken rutt du har tagit. Du har också möjlighet att navigera från klockan, följa en planerad rutt och hitta hem igen om du tappar orienteringen. 

Det finns alltså många fördelar med att välja en klocka med GPS. GPS är ett utmärkt verktyg för att följa med under din träning, men det är också bra för att jämföra dina träningspass och framsteg för att sedan kunna förbättra din prestation. 

Storlek och utseende 

Det finns många olika storlekar och designs, och som sagt olika funktioner. De olika pulsklockorna är i grund och botten unisexmodeller, men det finns modeller som passar personer med smala handleder eller har en mer feminin design. 

Utseendet varierar från stora, robusta träningsklockor till mer eleganta modeller. Det finns klockor som inte bara är bra för löpning, utan de passar också bra till ett snyggt festklädsel eller tillsammans med vardagens arbetskläder, så att du också kan mäta stegen från skrivaren tillbaka till kontorsstolen. Du kan därför vara säker på att det finns en pulsklocka som passar dig perfekt. 

Din personliga klocka  

Det är viktigt att påpeka att trots alla funktioner i en modern pulsklocka kan den också användas på ett enkelt och överskådligt sätt. Om du inte ser fördelen med alla funktioner kan du göra det mer överskådligt för dig själv. Alla klockor kan nämligen anpassas personligt, och det är du som väljer hur många av funktionerna du vill använda. 

Din pulsklocka kan alltså göra mycket mer än att bara ge dig en överblick över dina träningspass. Flera av klockorna kan också övervaka din hjärtfrekvens, din stressnivå, din sömncykel och hur mycket du rör dig under dagen. 

Flera av klockorna berättar också när det är dags för en paus. Klockan varnar dig om du gör för mycket. Men den kan också uppmana dig att komma upp från soffan och ut på en promenad. På det sättet är klockan ett praktiskt och mycket användbart verktyg för att hjälpa dig att lyssna på din egen kropp.