Tentree

Tentree tillverkar kläder och utrustning med ett mål: att plantera 1 miljard träd innan 2030. Målet ska nås genom att 10 träd planteras för varje vara Tentree säljer.

  per sida
  Stigande ordning

  Tentree tillverkar kläder och utrustning av hållbara material. Genom att använda ekologisk bomull, återvunnen polyester, Tencel Lyocell och hampa hålls den miljömässiga belastningen i samband med produktionen nere på ett absolut minimum.

  Dessutom har Tentree sin välkända vision om att hinna plantera 1 miljard träd innan 2030. Visionen är ambitiös, men deras prestation hittills inger en realistisk förhoppning om att de kan lyckas. Särskilt om du och flera andra väljer att stödja projektet genom att köpa Tentree-kläder. För varje såld produkt ser nämligen Tentree till att plantera 10 träd på ett ställe i världen där behovet är stort.

  T-shirts, hoodies och mycket mer

  I vår webbshop har vi ett bra urval av kläder från Tentree. De flesta modellerna finns i både en dam- och en herrversion. Så om du behöver T-shirts, en huvtröja med eller utan dragkedja eller ett par mjuka byxor så kan du hitta något från Tentree som passar dig.

  För Tentree är träden själva grunden i deras företagsidé, och det ser man också tydligt i de designer som kommer från formgivarna i Kanada. Väldigt många produkter har träd som ett grafiskt inslag. Till exempel deras Juniper-serie som visar silhuetten av en rad träd mot en natthimmel som är upplyst av en fullmåne.

  Med i sortimentet är också skjortor, byxor, kepsar och strumpor. Alltsammans mycket användbart på resor då kläderna är mjuka och behagliga. Ofta har Tencel Lyocell blandats i fibrerna, så kläderna är naturligt antibakteriella. Det gör att du inte behöver tvätta dem riktigt lika ofta som när det bara är bomull eller polyester.

  Använd våra filter för att sortera produkterna. Du kan filtrera så du till exempel bara ser modeller för kvinnor eller män. Du kan också filtrera på färger om det finns en färg du föredrar. På så sätt får du lättare reda på vad du kan beställa som stämmer överens med dina önskemål på varorna.