Vandringskängor till barn

4 Varor

Här hittar du robusta vandringskängor till barn. Läder, konstmaterial, Gore-Tex® och funktionellt uppbyggda sulor - precis som till vuxna. ECCO, Viking, Hanwag, La Sportiva.

 1. Märke
  Namn
  Product price
 2. Märke
  Namn
  Product price
 3. Märke
  Namn
  Product price
 4. Märke
  Namn
  Product price
 5. Märke
  Namn
  Product price
 6. Märke
  Namn
  Product price
Laddar...

per sida
Stigande ordning

 1. Märke
  Namn
  Product price
 2. Märke
  Namn
  Product price
 3. Märke
  Namn
  Product price
 4. Märke
  Namn
  Product price
 5. Märke
  Namn
  Product price
 6. Märke
  Namn
  Product price

Vandringskängor till barn

Ska ditt barn med ut på vandringstur med sin egen ryggsäck och det hela, ska du komma ihåg att också tänka på skorna. Ett par mjuka joggingskor kan fungera på en kortare tur men ska ni ut i mer kupperad terräng, eller gå i längre tid, rekommenderar vi ett par vandringsskor eller -kängor som har en lite styvare sula precis som dina egna. Barn väger mindre och är smidigare vilket gör att de inte nödvändigtvis behöver ha lika kraftigaste kängorna som vuxna.

Passform för vandringskängor

Det är oerhört viktigt att vandringskängor sitter bra. De ska vara lagom breda, så att foten varken blir klämd eller glider runt. Den ska också ha ett fast grepp runt hälen så den inte glappar. Gör den det är det bara en tidsfråga innan det kommer skavsår, och då går det inte lång förrän vandringsturen inte längre är ett lika roligt äventyr. Storleken ska vara sådan att det finns plats till att foten kan udvidgas under dagen och så att man kan rutcha fram i kängan när man går nedför. 

Om man är osäker på storleken kan man ta ut innersulan och ställa sig på dem med hela kroppsvikten med hälen placerad rätt. Nu ska det vara ca. en pekfingers tjocklek från tåspetsarna till sulkanten. Detta knep ger också en bra bild av om kängans form passar till fotens. 

Material

Vandringskängor till barn tillverkas av läder och syntetmaterial och de flesta modellerna består av en bladning av dessa två. Det kompletteras ofta med en föstärkning av gummi vid tå och häl, så att kängorna inte skärs upp av vassa stenar. 

Membran

Om kängan är försedd med ett membran f.ex. Gore-Tex®, är den både vattentät och andas. Om kängan är det står det ofta GTX i namnet. Gore-Tex® förhindrar att vatten kommer in, men tillåter samtidigt vattenånga att passera. Detta fungerar endast om det är skillnad mellan fuktighetsgraden på insidan och utsidan av membranet. Därför är det viktigt kängorna är impregnerade så att de avvisar vatten och slask. Det görs lättast med hjälp av impregneringsspray. 

Vandringssockar och vandringsstrumpor

När du köpt ett par bra vandringskängor till ditt barn ska du inte låta junior använda ett par vanliga tennisstrumpor eller liknande. Sockar i ull eller syntetmaterial passat bra till vandring och vi har flera olika tjocklekar. Inner- och yttersockor änvänds ofta till vandring, så kan du använda den kombination som passar dig bäst. Våra sockar kommer framför allt från Icebreaker och Smartwool.