Vinterkängor

Här hittar du varma och ofta vattentäta kängor till stora och små barn. Många modeller har isolerande foder, Gore-Tex® eller andra membraner. Du hittar märken som KEEN, ECCO, Merrell och Viking. 

  per sida
  Stigande ordning

  Vinterkängor till barn

  Barnens vinterkängor ska vara varma och helst vattentäta - det är den korta versionen. Hur de ska se ut är en helt annan sak. Ska det vara fodrade gummistövlar eller robusta läderkängor med membran eller något tredje?

   

  Foder

  Det isolerende fodret i barnkängor kan bestå av ett lager ull eller f.ex. fleece. Om fodret finns närmast foten eller som ett mellanlager beror på modellen.

   

  Vattentäthet

  En fodrad gummistövel är såklart vattentät, men andra typer av stövlar eller kängor behöver något annat för att göra dem vattentäta. Det görs oftast med hjälp av membraner som Gore-Tex® - som också kallas GTX - eller KEEN.DRY, men det finns många andra som i princip fungerar på samma sätt. 

  Membranen har förmågan att hålla vatten ute, men tillåter vattenånga att passera, denna funktion kallas för andningsförmåga. Andningsförmågan fungerar bara om det är skillnad mellan fuktighetsgraden på insidan och utsidan av membranet. Det är därför viktigt att skorna, oavsett om det är stövlar, -kängor eller -skor, är impregnerade så att de avvisar vatten och slask.

  Du hittar skovårdsprodukter och impregnering här.

   

  Märken

  Hos Eventyrsport har vi endast kängor, stövlar och skor till barn av hög kvalitet, från märken som ECCO, Viking, Keen m.fl.