Kläder - vård, tvätt och impregnering

Inspiration till äventyr
Laddar...
< Tidigare inlägg Nästa inlägg >
Kläder - vård, tvätt och impregnering
Råd och vägledning
05 Januari 2014

Kläder - vård, tvätt och impregnering

Nedan tittar vi på hur du bäst upprätthåller dina kläders vattenavvisande behandling. 

Impregnering måste underhållas

Smuts, olja och vanliga tvättmedel kommer med tiden att bilda ett skikt ovanpå klädernas vattenavvisande behandling. När detta händer reduceras textilens andningsförmåga och prestanda, och det börjar därför kännas vått och tungt. Det är därför viktigt att kläderna tvättas och impregneras, för att bibehålla effekten.

Var miljömedveten när du vårdar kläderna

Granger's lanserade den första vattenbaserade och miljövänliga impregneringen för över 40 år sedan. Alla deras wash-in produkter verkar i tvätt redan vid 30°, vilket minskar elförbrukningen med upp till 40%. Då Granger's produkter dessutom håller längre, är behovet av att impregnera kläderna mindre.

I Granger’s produktlinje lever över 90% upp till de mycket höga miljö- och arbetsmiljökraven från bluesign®. Målet är 100%. Granger’s är dessutom ISO 14001-certifierat.

Granger’s original performance restored

Få tyget att kännas som nytt igen

Till skillnad från konventionella tvättmedel avlägsnar Granger's Cleaners smuts, olja och fläckar utan att förstöra den vattenavvisande ytan, och få tyget att kännas som nytt igen.

Granger's har medel som är avsedda för antingen rengöring eller impregnering. Men det finns också några som kan göra både och. Här har vi valt ut tre produkter, som vi visar användningen av. Vill du veta mer, kan du titta förbi webshopen eller våra butiker.

Vil du vide mere, kan du kigge forbi webshoppen eller vores butikker.

 

2 in 1 Cleaner and Proofer

Energibesparande – rengör och impregnera vid samma tvättRekommenderas för Gore-Tex®, eVent® och alla vattentäta och andningsbara kläder.

 1. Stäng alla blixtlås och Velcro®-förslutningar.
 2. Skaka flaskan och häll i den passande mängden, svarande till ett fyllt lock per plagg, i maskinens doseringsfack eller i en tvättboll.
 3. Tvätta med sköljprogram vid 30° varmt vatten. Då sparar du energi och skyddar miljön.
 4. Torktumla plagget på medelvärme tills det är torrt, och låt sedan plagget torka i ytterliggare 15 minuter för att säkerställa att impregneringen aktiveras. Viktigt: Följ alltid tvättanvisningarna på dina kläder.

XT Proofer all fabrics

Impregnering som verkar vid lufttorkning. Ingen torktumlare krävs. Appliceras som spray. Rekommenderas för Gore-Tex®, eVent® och alla vattentäta och andningsbara kläder.

 1. Se till att dina kläder är rena och om de behöver rengöras använd Grangers 30° Cleaner.
 2. Stäng alla blixtlås och Velcro®-förslutningar.
 3. Eftersom XT Proofer är vattenbaserad är det bäst om kläderna är fuktiga när det appliceras.
 4. Skaka flaskan och spraya ett jämnt lager på kläderna på ett avstånd av 10-15 cm.
 5. Badda med en ren trasa för att avlägsna överflödig vätska.
 6. XT Proofer ger goda resultat utan att det torkrumlas eller stryks, men om skötselråden på plagget tillåter det kan man torktumla det på medelvärme för att förlänga impregneringens hållbarhet.

Granger’s Down Cleaner 30°

Speciell tvål för kläder med dun- och syntetisk fyllning. Upprätthåller isoleringen och dunens bärighet. Eliminerar dålig lukt. Till skillnad från konventionella tvättmedel, avlägsnar Grangers Down Cleaner 30° icke-naturliga oljor från dunen.

 1. Stäng alla blixtlås och Velcro®-förslutningar.
 2. Skaka flaskan och häll i den passande mängden i maskinens doseringsfack eller i en tvättboll. Se flaskan för korrekt dosering.
 3. Tvätta i varmt vatten och med sköljprogram. Granger’s Cleaner verkar redan vid 30°, så du kan både spara energi och skydda miljön. Viktigt: Följ alltid tvättanvisningarna på dina kläder.
 4. Använd torktumlare om instruktionerna i kläderna tillåter det.

Håll kläderna rena och välimpregnerade

Besök webbutiken och se alla medel som du kan använda för att underhålla dina kläder.  Vi har allt från läderbalsam och vax till tvättmedel och impregnering med mera. Ta också vägen förbi kategorierna med regnkläder.

Vask og imprægnering >

Regntøj >

Regnjakker herrer >

Regnbukser herrer >

Regnjakker damer >

Regnbukser damer >

Råd och vägledning
Inlagd: Januari 05, 2014
Författare: Eventyrsport Blogger