Kängor dam

Behöver du nya vandringskängor, vinterkängor eller snygga och trendiga vardagsstövlar? Här hittar du våra damkängor i snygga modeller från märken som ECCO, Wolverine, KEEN, Hanwag, Haglöfs och Merrell.

per sida
Stigande ordning

Damkängor

I Eventyrsport hittar du damkängor inom tre huvudkategorier, nämligen vandringskängor, vinterkängor och vardagskängor. Det är såklart en del överlappningar, framför allt eftersom att de lätta vandringskängor också passar bra att använda till vardags. Vi har dessutom ett litet urval av gummistövlar.

 

Kvalitet

I Eventyrsport hittar du endast damkängor av hög kvalitet, och de kommer från märken som ECCO, Keen, Haglöfs, Hanwag, Merrell m.fl

 

Passform

Passformen är mycket viktig, speciellt när det gäller vandringskängor. Här nyttar det sig inte att gå på kompromiss. Som nybörjare kan du absolut använda lånad utrustning, men kängorna ska passa perfekt till just dina fötter. Är de breda eller smala, med hög eller låg vrist och hålfot? Du ska prova kängorna med sockor i, och ska du gå med ryggsäck, ska du ha en sådan på - inkl. fyllning - när du provar kängor.

Kvinnors fötter är oftast smalare än mäns, och därför finns det också specifika dammodeller innanför vandringskängor, och det är inte bara herrmodeller i mindre storlekar, dessa är speciellt anpassade för kvinnors fötter och vrister.

 

Vardagskängor

På hyllorna i Eventyrsport hittar du både gummistövlar, mjuka modekängor, varma vinterkängor och kraftiga vandringskängor. Modekängorna kommer t.ex. från Merrell, och där är det främst lagt vikt på utseendet. Det är ofta höga skaft och feminina detaljer, även om det fortfarande är lagt en stor vikt på komfort och funktionalitet.

 

Vinterkängor för kvinnor

Våra varma vinterkängor kommer oftast med ett vattentät och ventilerande membran, som t.ex. Gore-Tex® eller KEEN.DRY, och en stor del av dem har isolering i både sula och överdel. Yttersulorna är designade speciellt för vinterunderlag. Hanwag har dessutom modeller med IceGrip, som ger dem ett extra bra grepp på hala underlag. I Eventysport kan du hitta vinterkängor som inte bara är varma, men också snygga och feminina.

 

Vandringskängor för kvinnor 

Vandringskängorna är ett kapitel för sig. De finns i olika styvhet och som tumregel kan man säga, att ju större packning och svårare terräng du ska vandra i, ju styvare och högre kängor ska du använda. Ska du på en lätt vandring kan en låg och relativt mjuk känga duga, såvida du inte har svaga vrister. Är det tal om två veckor på fjället med tält och kök, är en robust känga att föredra. Om du vill ha vandringskängor med eller utan membran, är i hög grad en smaksak.

Kvinnors fötter är oftast smalare än mäns, och därför finns det också specifika dammodeller innanför vandringskängor, och det är inte bara herrkängor i mindre storlekar, dessa är speciellt anpassade för kvinnors fötter och vrister.

 

Damkängor från de bästa varumärken 

Damkängorna i Eventyrsport kommer från Viking, ECCO, Hanwag, Keen, Merrell, Haglöfs, Salomon, Wolverine m.fl.

 

Tillbehör

När du nu köper bra kängor i Eventyrsport, ska du passa på att köpa ett eller flera par sockor, som passar till det äventyr, du är på väg ut till. Ull och syntetiskt är lämpligt till både vardag och vandringar, och vi har alla tjocklekar. Inner- och yttersockor används mycket till vandringar, och här kan du kombinera som det passar dig bäst. Våra sockor kommer framför allt från Icebreaker och Smartwool.

Dina skor och kängor ska naturligtvis underhållas, och detta gäller också skor och kängor med membraner. Blir de inte impregnerade, fungerar membranet inte ordentligt. Vi har ett stort utbud av skötselprodukter från Granger's.

 

Se också:

Sockor

Tillbehör