Stövlar till damer

96 Varor

Har du brug for vandrestøvler, vinterstøvler eller flotte og moderigtige hverdagsstøvler? Her finder du vores damestøvler i flotte designs fra mærker som KEEN, Hanwag, Haglöfs og Merrell.

 1. Märke
  Namn
  Product price
 2. Märke
  Namn
  Product price
 3. Märke
  Namn
  Product price
 4. Märke
  Namn
  Product price
 5. Märke
  Namn
  Product price
 6. Märke
  Namn
  Product price
Laddar...

per sida
Stigande ordning

 1. Märke
  Namn
  Product price
 2. Märke
  Namn
  Product price
 3. Märke
  Namn
  Product price
 4. Märke
  Namn
  Product price
 5. Märke
  Namn
  Product price
 6. Märke
  Namn
  Product price

Snygga och hållbara damstövlar för utomhusaktiviteter och vardag 

På med stövlarna! 

Med ett par bra och ordentliga kängor ger du både dig själv och dina fötter de bästa förutsättningarna. Det kan knappast finnas någon tvekan om att en dag med torra och bekväma fötter insvepta i ett par sköna stövlar är bättre än en dag där fötterna kläms, blåsor uppstår, och stövlarna är kalla och våta. 

Du bör alltid ha ett par bra stövlar redo i garderoben. Ja, gärna flera faktiskt. Du kan använda ett par kängor till en mängd olika aktiviteter. Oavsett om du ska ut på vandring, skogspromenad, jobba utomhus eller gå en regnig promenad finns det alltid en damstövel som passar perfekt för ändamålet. 

Här hos Eventyrsport hittar du ett stort utbud av kvalitetsstövlar för damer. Du kan få både praktiska och moderiktiga kängor för kvinnor. Vi har modeller med och utan snören, korta stövlar eller långa stövlar, stövlar i en mängd olika färger och former. Kort sagt - det finns en stövel för alla smaker och behov. 

I vårt stora utbud hittar du både vardagsstövlar, vinterstövlar, vandringsstövlar och friluftsstövlar, gummistövlar och vattentäta stövlar. Alla självklart av hög kvalitet, så du och dina fötter är väl förberedda för alla tillfällen och väder. 

Våra stövlar för damer kommer från kända kvalitetsmärken som Salomon, Haglöfs, Hanwag, Keen, Viking och Merrell, så det finns något för alla smaker. 

Få både funktionalitet och snygg design 

Ska stövlarna vara långa eller korta, fodrade eller ofodrade, i skinn eller syntetiskt, vattentäta eller inte? 

I vårt utbud av stövlar för kvinnor hittar du en mängd olika stövlar, så du har möjlighet att hitta ett par stövlar som passar precis det du letar efter. 

Gemensamt för dem alla är fokus på kvalitet. Vi lägger stor vikt vid att stövlarna passar ordentligt på foten och kan klara av olika utmaningar. Du behöver inte kompromissa med designen bara för att du vill ha snygga stövlar. Hos oss hittar du damstövlar i olika färger och stilar, så det finns något för alla. 

På den här sidan hittar du enbart vårt utbud av stövlar för damer, men självklart har vi också ett stort urval av stövlar för herrar och barn. Hos Eventyrsport kan du alltså hitta stövlar för hela familjen. 

Vad du bör tänka på när du köper damstövlar? 

När det kommer till att välja de allra rätta damstövlarna är det självklart inte oavsett vilken typ du väljer. Hur ska stövlarna se ut? Vad ska de användas till? Vilka funktioner ska de ha? Vilka material ska de vara tillverkade av? Det finns många frågor att tänka på, men det finns lyckligtvis hjälp att få. 

Generellt sett är det självklart viktigt att stövlarna har rätt passform så att dina fötter också mår bra efter många timmar i dem. Här bör du tänka på saker som formen på dina fötter och vad du ska använda stövlarna till. 

Oavsett vilken typ av stövlar du behöver, ta dig gott om tid att prova dem så att du är helt säker på att de passar dig och ditt syfte. Jämför också gärna olika modeller för att vara säker på att du hittar den perfekta matchningen för dina fötter. Vill du ha råd och tips för att välja rätt damstövlar, är våra medarbetare alltid redo i våra butiker runt om i landet för att hjälpa och svara på frågor. 

Kom också ihåg att prova stövlarna med de typer av strumpor du främst kommer att använda i dem. 

När du köper stövlar finns det flera saker som är värda att tänka på. På vår blogg kan du läsa mer om vad du bör tänka på när du letar efter ett par bra damstövlar. 

Vandring i fantastiska vandringsstövlar 

Är du helt förtjust i härliga vandringsturer i vackra omgivningar? Det förstår vi, för en vandringstur kan vara något av det bästa! Det gäller oavsett om det är flera dagars vandring, en hel expedition, en dagsvandring, en kortare skogspromenad med familjen eller något helt annat. 

Oavsett vad, är ett par riktigt bra damvandringstövlar din bästa vän. Med de helt rätta kvalitetsvandringstövlarna på fötterna kan du vara säker på att du har många härliga turer framför dig. 

Vandringsturer sker ofta i varierande områden med olika typer av underlag och ofta med olika mängder packning. Det är bland annat dessa förhållanden som kräver ett par vandringstövlar. 

Vandringskängor skiljer sig från vanliga stövlar för damer genom att de är designade med många funktioner och detaljer som gör dem idealiska för vandring. 

För det första har vandringstövlar en annan typ av sula än vanliga stövlar. Vid första anblick kan en mjuk och böjlig sula verka bekvämast, men om du ska vandra i många timmar och kanske till och med på ojämnt underlag är det inte fallet. 

Under en sådan tur kommer du att bli onödigt trött i fötterna om du bär vanliga stövlar eller skor. Anledningen till detta är att de små musklerna i fötterna vanligtvis inte är vana vid att arbeta så mycket som en sådan tur skulle kräva. Den styvare sulan som du hittar på en vandringstövel kan i hög grad hjälpa de här musklerna, så att du inte blir så trött i fötterna. Sulan fungerar nämligen som en plan yta även på ojämnt och stenigt underlag. 

Ett annat sätt som vandringskängor skyddar dina fötter och vrister på dina vandringsturer är med sina höga skaft. Om du trampar fel på ojämnt underlag hjälper en vandringstövel till att skydda vristen. Även om du är mycket försiktig när du går kan olyckan vara framme, och då är det verkligen inte kul att stå flera timmar bort från civilisationen med en skadad vrist. 

Vandringstövlar är inte alla desamma, och det finns stor skillnad i vilken typ av vandringskängor för damer du behöver. Vilken modell du bör välja beror till stor del på om du ska vara ute i två veckor med tält och kök i bagaget, om du ska gåCaminoen eller på en lång vandringstur i skogen med hunden. 

En tumregel är att ju längre och svårare turen är och ju tyngre ryggsäcken är, desto styvare bör dina vandringstövlar vara. Om du ska på kortare turer, stugvandring eller vandring på stigar, kräver de inte samma typ av stövlar och du kan använda ett mindre styvt par. 

Det är också viktigt att hitta rätt passform så att du får ett par damvandringstövlar som passar perfekt till din fot. Samtidigt bör du överväga vilket material du vill att dina stövlar ska vara tillverkade av. Vill du att de ska vara vattentäta eller inte? 

I artikeln 'Välj de bästa vandringstövlarna: Den ultimata guiden' på vår blogg kan du läsa mer om allt du bör tänka på när du köper dina nya vandringstövlar, och annars är du alltid välkommen till en av våra butiker. 

Vill du ge dig ut på nya äventyr med vandringstövlarna på finns vår stora blogg full av massor av bra förslag på var äventyret kan ta dig. Vi har till exempel artiklar som handlar om allt inom vandring, artiklar med idéer om olika vackra vandringsleder i Danmark och utomlands, samt guider till utrustning. Du kan också hitta bra råd om resor och vart du kan resa. Kort sagt, det finns massor av inspiration att hämta. 

Oavsett vilken typ av vandringskängor för damer du letar efter, kan du hitta dem i vårt stora utbud. Vi har stövlar som är mycket styva och de som är mindre styva. Det finns olika färger och former. Faktum är att vi har damvandringstövlar för alla smaker, alla aktiviteter och alla behov. 

Möta vardagen med rätt stövlar 

Ett par bra damstövlar för vardagen är en väsentlig del av varje skogarderob. Det gäller särskilt i det nordiska klimatet, där du rör dig utomhus i alla slags väder. 

När hösten knackar på dörren är det dags att hitta ett par bra vardagsstövlar som kan hålla dina fötter varma och friska, om du till exempel ska ut i skogen och njuta av höstens vackra färger. Ett bra par stövlar kan också rädda din vinterdag om du måste kämpa dig genom den snötäckta uppfarten. 

Vi har också vardagsstövlar nästan utan foder, som till exempel passar bra för en skogspromenad eller trädgården på en frisk vårdag eller höstdag. 

Du kan också hitta snygga chelsea boots som passar de flesta vardagslooker och som du därför gott kan använda på jobbet och utflykter i stan. De är kanske inte riktigt lika stiliga som blanka stövlar och stövletter, men det betyder inte alls att de inte kan sätta pricken över i:et på en outfit - samtidigt som dina fötter har det bra och bekvämt hela dagen. 

Det finns många alternativ när det kommer till vardagsstövlar. Det samma gäller för materialen de är tillverkade av. Vilka material du bör välja är till stor del en smaksak. 

Du kan välja snygga stövlar i läder, som får en fin patina i takt med att du använder dem och som är nästan omöjliga att slita ut. Du kan också välja damstövlar i konstmaterial, som inte kräver någon särskild vård förutom en omgång impregnering när vatten och slask inte längre rinner av. Dessutom kan du hitta vardagsstövlar tillverkade i en kombination av läder och konstmaterial. 

Några av stövlarna är av en sådan karaktär att de också kan användas för lätt trekking och i alla fall är utmärkta för långa promenader med hund och/eller familj. Om du inte är så förtjust i den robusta stilen har vi också supersnygga, höga mode-stövlar som samtidigt har en utmärkt komfort och funktionalitet. Det är något vi inte kompromissar med på Eventyrsport. Oavsett vilken typ av stövlar du letar efter. 

Ett par bra vardagsstövlar för damer är allt du behöver för att kunna hålla dina fötter glada och friska när du rör dig i det danska vädret. 

Vinterstövlar för att hålla fötterna varma och torra 

När vintern verkligen börjar sätta sig och temperaturen sjunker, är det viktigt att ha ett par bra och varma vinterstövlar så att du inte blir blöt och kall om fötterna. Din dag blir trots allt oftast bättre med varma och torra fötter. 

Den skandinaviska vintersäsongen kan vara oberäknelig, blåsig och ibland riktigt kall, så man måste klä sig ordentligt från topp till tå. Därför bör dina vinterstövlar för damer också vara av god och hållbar kvalitet. Samtidigt måste funktionaliteten självklart vara i topp, och stövlarna bör också se snygga ut. Det är helt enkelt roligare att dra på sig ett par stövlar som du faktiskt gillar! 

Något som är riktigt bra med ett par bra damvinterstövlar är att de samtidigt är vattentäta och andningsbara. Med en bra membran kan de nämligen hålla fötterna varma under den kalla tiden. 

Ett exempel på en membran är Gore-Tex®, som ofta används i fotbeklädnad. Det är ett patenterat system som både tillåter fötterna att andas och samtidigt håller bort fukt utifrån. Damvinterstövlarna bör vara andningsbara så att fukt eller svett från fotsulorna leds ut. Gore-Tex®-stövlar för damer ger alltså både hög komfort och funktionalitet så att du kan hålla dina fötter glada. 

Andra typer av membran som till exempel KEEN.DRY tillåter på samma sätt som Gore-Tex® andning och vattentäthet, så du är säker på att ha varma och torra fötter under vintern. 

Du hittar ett brett utbud av olika bra vintervänliga vinterstövlar för kvinnor här på Eventyrsport. Vi har dem i en mängd olika färger och designer. Vissa är mycket tekniska och lämpliga för turer, medan andra är mest lämpliga för vardagsbruk. Ta en titt på vårt utbud och hitta ett par som passar din look och personlighet. 

Gummistövlar och vattentäta damstövlar för en mängd ändamål 

När man säger regn och vattentäta stövlar, tänker de flesta först och främst på gummistövlar. Och gummistövlar är verkligen utformade för regn och promenader på blött underlag. 

Gummistövlar är ett riktigt praktiskt plagg som alltid kan se till att dina fötter förblir torra. Om du till exempel cyklar till och från jobbet kan ett par gummistövlar se till att du inte får blöta fötter trots regn från himlen och vattenpölar på vägen - och det är mycket trevligare att börja arbetsdagen med torra fötter. 

Hos Eventyrsport har vi ett stort utbud av gummistövlar för kvinnor. Det finns både långa och korta damgummistövlar i flera fina färger och designer, så du är välklädd i regnet oavsett humör och ändamål. 

Men gummistövlar är inte de enda vattentäta stövlarna du kan hitta här hos Eventyrsport. Du kan också hitta flera vandringsstövlar och vardagsstövlar med bra membran som gör dina damstövlar vattentäta och andningsbara. 

Membranen kommer från till exempel Gore-Tex® eller KEEN.DRY. Med en sådan membran kan du hålla dina fötter torra och varma samtidigt som de kan andas. Komforten och funktionaliteten är alltid på topp, som tidigare nämnts, när du drar på dig ett par Gore-Tex®-stövlar för kvinnor eller liknande stövlar med membran. 

Så oavsett om du ska ut i regnet, på en vandringsutflykt under hotande mörka moln eller på en promenad med hunden i fuktig gräs, har vi ett par vattentäta damstövlar som passar perfekt för ändamålet.