Skidstrumpor och underställ

Här hittar du underställ till all slags skidåkning, både alpint och långfärdsskidor. Det finns modeller i syntet och en del i merinoull. Underställen kommer från märken såsom Icebreaker, Smartwool, Helly Hansen, Odlo och Haglöfs.

  per sida
  Stigande ordning

   Skidkläder för kvinnor

   I Eventyrsport kan du bli klädd från topp till tå, innan du åker iväg på skidresa. Vi har ett stort urval av skidjackor, fleece, skidbyxor, underställ, skidstrumpor och allt annat du kan tänkas behöva. Damskidkläderna är sydda så, att de sitter snyggt på kvinnor och inte bara är en mindre storlek av herrkläder. Det finns t.ex. figursydda jackor, extra isolering och feminina detaljer som t.ex. fina mönster och färger.

    

   Lager på lager

   Oavset, om det är till alpint eller långfärd, kan du använda lager-på-lager-metoden, som ger dig möjligheten att variera mängden av kläder du har på dig under loppet av en dag. Det är kort sagt - ett bra underställ innerst, något isolerande utanpå och ett slags skal ytterst. Det finns oändliga variationsmöjligheter.

    

   Underställ för kvinnor

   Understället ska sitta tätt på kroppen, så det inte bildas veck och bulor. Dens främsta uppgift är att hålla dig varm och torr, speciellt om du växlar mellan aktiviteter och pauser, är det speciellt viktigt att du har ett bra underställ. Du kan välja mellan syntet och ull, eller en kombination av dessa, och det finns både fördelar och nackdelar med alla alternativ.

   Syntet

   Syntetiska material är oftast dåliga till att absorbera fukt, och därför kommer evt. svett att transporteras gennem tyget, vidare ut gennom övriga lager av kläder och slutligen ut i luften. Underställ i syntet kommer i många modeller och det är såklart skillnader på passform, hållbarhet och förmåga att transportera bort svett.

   I Eventyrsport hittar du underställ i syntet från Odlo, vars produkter är i toppklass inom alla områder. En mycket stor del av världseliten inom långfärdsskidor och skidskytte använder Odlo, bl.a. det norska landslaget. Den extrema svettransporten i Odlos produkter gör dem ytterst lämpliga till långfärdsskidor, promenader på snöskor eller de slags alpina skidlopp, där du själv måste ta dig upp innan du kan åka ner.

   Ull

   Underställ i ull har andra slags egenskaper. I Eventyrsport har vi ett mycket stort urval av ullunderställ från Icebreaker. Ullen är merinoull, som är ett av de mjukaste och finaste material man kan föreställa sig. Du kan glömma allt som heter kliande ulltröjor, merinoullen består av så tunna fibrer, att det är väldigt få som tycker att den kliar. Dock finns det personer som inte alls kan klara ull.

   Merinoullen är naturligt antibakteriell, vilket betyder att du kan använda understället i flera dagar innan den börjar lukta illa. Det är annorlunda med underställ i syntet, såvida inte det har blivit antibakteriellt behandlat. Ull är inte lika bra på att transportera bort svett till skillnad från syntet, men i sin tur känns ullen inte kall, även om den blir fuktig.

   Syntet + ull

   Det finns många underställ, som är gjorda i en blandning av ull och syntet, t.ex. alla Eventyrsports modeller från Helly Hansen. Detta är en utmärkt lösning, som samtidigt ger dig en lång hållbarhet på understället.

    

   Skidstrumpor

   Skidsockor, också kallat skidstrumpor, ska helst vara varma, och så ska de vara höga nog för att nå upp över pjäxkanten. De flesta av våra skidstrumpor är gjorda för alpin skidåkning, men de kan självklart användas för annat också. De innehåller mer eller mindre ull, som du kan läsa mer om ovanför. Det har en väldigt uttänkt passform, så att de inte bildas några veck som kan irritera och skava inuti pjäxorna.

    

   Varumärken

   I Eventyrsport hittar du underställ och skidstrumpor från Icebreaker, Smartwool, Odlo, Helly Hansen och Didriksons.