Byxor och shorts herr

Här hittar du vårt stora urval av outdoorbyxor, resebyxor, vandringsbyxor, kneepants och shorts för herrar. Med eller utan zip-off, tunna och lätta eller kraftiga och slitstarka – vi har allt. Fjällräven, Haglöfs, The North Face, Vaude, 66°North.

per sida
Stigande ordning

Herrbyxor, herrshorts och kneepants för herrar

Hos Eventyrsport har vi alltid ett stort urval av byxor, shorts och kneepants/knickers/knälåga byxor för herrar. Du hittar allt från lätta, snabbtorkande modeller perfekta för resan till riktigt kraftiga fjällbyxor och vandringsbyxor anpassade till långa vandringar eller utomhusarbete, där slitaget är högt. Vi har ett brett sortiment från välkända outdoormärken som Fjällräven och Haglöfs, men det finns utan tvivel också en del spännande saker från The North Face, Vaude och 66°North.

 

Material

De material som används i byxorna, shortsen och de knälånga byxorna för herrar är noga utvalda av producenten, så att dem passar olika ändamål. Dem är uteslutande av slitstarka material och många är också snabbtorkande. Det finns många byxor av rena syntetmaterial, medan Fjällräven stolt använder sig av sitt eget legendariska G-1000®, som innehåller 35% bomull.

 

Olika typer av herrbyxor

Vissa herrbyxor består av lätta, snabbtorkande syntetmaterial, vilket gör dem perfekta för semester och resor till t.ex. Afrika och Östen. Om du ska på den typen av resa, så kan det vara en fördel att välja en byxa där benen kan tas av, så att du får både shorts och långbyxor i ett. Du kan kanske till och med välja en modell med två blixtlås på benen, så att du får med dig tre byxor i en. Det sparar både pengar, plats och vikt på bagaget.

 

Vandringsbyxor ligger i den andra änden av skalan, då dem ofta består av kraftiga och mycket slitstarka material. De är också som regel försedda med en större eller mindre mängd funktionella detaljer och fickor. Du kan läsa fler detaljer om vandringsbyxor längst ned på sidan här.

 

Vardags- och fritidsbyxor är mer eller mindre präglade av outdoorstilen, men dem består ofta av lite mer avslappnade material och en mindre mängd funktionella detaljer. Vissa modeller är helt simpla, där man har lagt vikt på att dem ska kunna användas på en vanlig arbetsplats, där dem lite råa fjällbyxorna kanske inte passar in. Du kan fortfarande hitta byxor från ditt favoritmärke och i material av samma höga kvalitet, men utan det tekniska utseendet.

 

Kneepants och shorts

För shorts och kneepants - eller knäbyxor, knickers eller piratbyxor, kärt barn har många namn – gäller samma sak med hänsyn till material och detaljer. De kortare byxorna görs, av naturliga skäl, inte lika hardcore som de mest avancerade fjällbyxorna. Däremot finns det riktigt många olika modeller i de lite lättare, nabbtorkande materialen.

 

Märken och erbjudanden

Hos Eventyrsport hittar du herrbyxor, herrshorts och kneepants/knäbyxor/knickers från ledande outdoor märken som Fjällräven, Haglöfs, The North Face och Vaude. Du kan garanterat även hitta ett eller fler bra erbjudanden. Vi har alltid shorts på lager utanför säsongen.

 

Se också:

Byxor herrar

Knickers och kneepants herrar

Shorts herrar

Skärp och bälten herrar

Skjortor herrar