Vandringskängor till herrar

64 Varor

Här hittar du vandringskängor för herrar. Vi har alla former, från lite mjukare ämnade för lättare tracking, till stora starka ämnade för flera veckor på fjället. Hanwag, Haglöfs, Salomon, ECCO m.m.

 1. Märke
  Namn
  Product price
 2. Märke
  Namn
  Product price
 3. Märke
  Namn
  Product price
 4. Märke
  Namn
  Product price
 5. Märke
  Namn
  Product price
 6. Märke
  Namn
  Product price
Laddar...

per sida
Stigande ordning

 1. Märke
  Namn
  Product price
 2. Märke
  Namn
  Product price
 3. Märke
  Namn
  Product price
 4. Märke
  Namn
  Product price
 5. Märke
  Namn
  Product price
 6. Märke
  Namn
  Product price

Varför vandringskängor till herrar?

Vad är skillnaden på en vandringskänga och alla andra typer av kängor? För det första har det med sulan att göra. Omedelbart så känns en mjuk och böjlig sula mer komfortabel, men om du ska vandra i många timmar, kanske dessutom på ojämnt underlag, gör mjuka sulor dig mycket trött i fötterna. De många och små musklerna vi har i fötterna, är inta vana till att arbeta så mycket som krävs med sulor som inte ger tillräckligt med stöd. Problemet avhjälps med en lite kraftigare och hårdare sula, som fungerar som ett plant underlag för foten på trotts av att man går på ojämnheter som stockar och stenar.

En annan viktig skillnad på skor och kängor är skaftet. Det gäller även här det ojämna underlaget, men den här gången för dina vrister. Om du finner dig själv tre dagars vandring från civilisationen med en stukad fot, är det inte lägre speciellt kul. Även om man är mycket koncentrerad när man vandrar så ska det inte många sekunders brist på uppmärksamhet till för att olyckan ska vara framme.

Hårdhet

Vandringskängor är inte bara vandringskängor, och det är stor skillnad ditt behov beroende på om du ska två veckor på fjället med tält och kök, eller om du ska på Caminoen eller på en lång joggingtur med hunden.

En tumregel är desto längre och hårdare tur och desto tyngre ryggsäck, desto hårdare kängor ska du ha. Korta turer, hytta-till-hytta vandring och tracking längst med stigar kräver inte alls det samma av kängorna..

Kängor från Hanwag indelas i 4 kategorier, nämligen A, B, C och D. A-kängor är anpassade efter vardagsanvändning, medan D-kängorna är utpräglade bergskängor. Eventyrsports Hanwag-kängor finns i kategorierna A-C. Även om märken som Haglöfs, Salomon och Keen inte använder sig av samma system, rör dem sig inom samma områden.

Passform

Kängor är den absolut viktigaste utrustningen på vandringsturen och du ska aldrig kompromissa med passformen. När du beslutat vilken typ du behöver är det bara att börja prova ut passformen. Dem ska tight runt hälen och får, under inga omständigheter, klämma över tårna. Det ska finnas plats i skorna så att fötterna kan svälla något under dagen och foten ska kunna glida fram utan att tårna kläms när du går nedför. Kom ihåg att bära rätt strumpor och en korrekt packad ryggsäck, om du ska bära en sådan.

Material

Vandringskängor finns i läder, syntet och ofta i en kombination av de två. Det är i högsta grad en smaksak vad man väljer. Läderkängor är ofta lite tyngre, men kan nästan inte slitas ut.

Vattentäthet

Man kan få kängor både med och utan vattentäta membran som t.ex. Gore-Tex®, eVent® och KEEN.DRY. Vilket gör kängorna vattentäta men tillåter samtidigt ånga från kroppen att lämna skorna. En känga med membran andas dock alltid mindre effektivt än en utan membran. Läderkängor utan membran kan impregneras så mycket att dem tål stora mängder vatten, men dem blir inte helt vattentäta. Kom ihåg att du under alla omständigheter ska underhålla kängorna med rengöring, impregnering og/eller läderfett, om dem ska bevara funktionen och du vill kunna njuta av dem i många år.

Tillbehör till vandringskängor

När du köper bra kängor i Eventyrsport, så ska du inte gå miste om ett par bra strumpor som passar de äventyr du ska ut på. Ull och syntet passar både till vardag och vandring och vi har alla tjocklekar. Inner- och ytterstrumpor används flitigt vid vandring. Här skapar du enkelt den kombination som passar dig. Våra strumpor kommer primärt från Icebreaker och Smartwool.

Dina kängor ska självklart underhållas och det gäller även skor och kängor med membran. Om dem inte impregneras fungerar inte membranen optimalt. Vi har ett brett sortiment av rengöringsprodukter från Granger's.