Underkläder

Här hittar du massor av snygga underkläder till herrar, både kalsonger, långkalsonger, underkläder i ull och skidunderkläder från kända märken som Icebreaker, Helly Hansen, Craft, Odlo, Haglöfs och The North Face.

per sida
Stigande ordning

UNDERKLÄDER FÖR MÄN  

Underklädernas främsta uppgift är hålla dig lagom varm, oavsätt om du jobbar hårt, rör dig i ett lite lugnare tempo eller håller en pause och njuter av lunchen eller utsikten.

 

Hos Eventyrsport hittar du ett gigantiskt lager av underkläder till män. Oavsett om du letar efter snygga underkläder till vardagen i form av boxershorts och en undertröja i lyxig merinoull, eller efter mer högteknologiska och svettransporterande underkläder ägnade till multisport, så kan du hitta dem här. Om du är på utkik efter skidunderkläder finns det många möjligheter att välja mellan, både som set och separata kalsonger och undertröjor.

 

 

Syntet eller ull?

En stort och viktig fråga, i förbindelse med köp av herrunderkläder i Eventyrsport, är om dem ska vara i ull eller syntetiskt material. För att göra beslutet ännu svårare, är en stor del av undertröjorna och kalsongerna tillverkade av blandningsmaterial. Därför får du en snabb genomgång av fördelar och nackdelar med ull, merinoull och syntet, så att blir rustad till att ta ett bra beslut när du köper dina underkläder.

 

Ull

Den mjuka och härliga merinoullen som du hittar hos Eventyrsport, i produkter från speciellt Icebreaker och Smartwool, är fullständigt genialt som material i kläder, sommar som vinter. Det beror speciellt på ullens temperaturreglerande egenskaper, som håller dig lagom tempererad under både kalla och varma dagar. Ullens mycket tunna och fina fiber medför att materialet inte upplevs som kliande mot huden - alla fall på de flesta.

 

Ull har naturligt antibakteriella egenskaper, vilket betyder att kläder i ull kan bäras flera dagar innan det börjar lukta – och det är helt utan konstgjorda tillsatser. Det sparar både på bagagets vikt och slitage av både kläder och tvättmaskin.

 

En tredje, och i förhållande till underkläder, ganska viktig egenskap är ulls förmåga att isolera på trotts av att det blir fuktigt. Du kan säkert föreställa dig känslan av ett kallt och vått omslag, som uppstår efter lite tid när din bomuls T-shirt blivit blöt på ryggen när du cyklade till jobbet. Den känslan undviker du helt genom att bära underkläder i ull. Tröjan blir fortfarande blöt men det känns bara inte på samma sätt, och det är egentligen hela hemligheten bakom tekniska underkläder.

 

Syntetiskt material

När det kommer till aktivitet med en höj svettproduktion under lång tid t.ex. löpning, långfärdsskidor, cykling och liknande, är ull inte lika bra på att transportera svetten bort från kroppen som syntetiska material. Här är syntet att föredra och många av dem har också fått antibakteriella behandlingar som hämmar bakterieväxt och därmed den otrevliga lukt av använda underkläder, som annars är denna produktkategoris stora problem. Om det är mycket kallt kan en kombination av syntet innerst och ull utanpå, vara att föredra.

 

De syntetiska underkläderna är ofta mycket tekniska med olika zoner med mer eller mindre effektiv transport av svett och isolerings förmåga, böjzoner vid lederna och andra väl anpassade egenskaper.

 

Blandingsprodukter

Syntetiskt material, som ofta består av polyester, är ofta mer hållbara och formstabila än ull och därför består många modeller av en blandning av ull och syntet, ofta med en övervikt av antingen det ena eller det andra.

 

 

Se också:

 

Sockor och strumpor herrar

Skidkläder herrar

Löparkläder herrar

Cykelkläder herrar