Undertröjor

Kvalitetsundertröjor i ull, syntet och blandningsmaterial. Med eller utan ärmar och hög hals, till alla tänkbara ändamål; skidåkning, löpning, cykling, utomhusarbete och mycket mer. Icebreaker, Helly Hansen, Odlo, Craft, Haglöfs m.m.

  per sida
  Stigande ordning

  UNDERTRÖJOR FÖR MÄN  

  Underklädernas uppgift är att hålla dig lagom varm, oavsett om du anstränger dig hårt, rör dig i ett lite lugnare tempo eller håller en paus för att njuta av lunchen eller utsikten.

  Eventyrsport har ett stort urval av undertröjor för herrar, snygga undertröjor till vardagen i lyxigt merinoull, högteknologiska samt effektivt svett transporterande undertröjor anpassade till multisport. Om du letar efter skidunderställ har vi många olika möjligheter, både som set och separata kalsonger och undertröjor.

   

  Herrundertröjor till alla ändamål

  En undertröja är inte bara en undertröja. Kraven du ställer beror på hur du ska använda den, ska du ha den inomhus till vardags, arbeta utomhus i alla väder, ska du åka skidor, spring adventurerace, cykla till jobbet eller något helt tredje?

  Överväg dina behov med hänsyn till material, du kan läsa mer om det här under. Du ska även besluta dig för vilken ärm längd och om den ska ha en rund urringning eller en som är hög i halsen eventuellt med dragkedja.

  Det finns dessutom många olika tjocklekar att välja mellan. Undertröjor i ull från Icebreaker har ett nummer, nämligen 150, 200 eller 260. Talet anger tygets vikt per kvadratmeter och ger därigenom en bild av produktens tjocklek.

  Detta gäller inte herrundertröjorna från Odlo, Helly Hansen, Craft m.m. Dem är istället ofta uppdelade i kategorier som t.ex. "Warm" om det rör sig om den tjockaste typen.

   

   

  Syntet eller ull underkläder?

  En både stor och viktigt fråga, när du ska handla herrundertröjor hos Eventyrsport, är om den ska bestå av ull eller syntet, och för att göra det lite mer komplicerat finns det även många undertröja i ett blandningsmaterial. Därför ger vi dig en kort genomgång av fördelar och nackdelar med både merinoull och syntet, så att du är redo att göra ett välinformerat val av vilken undertröja som passar dina behov och aktiviteter.

   

  Ull

  Den mjukaste och härligaste merionoull du hittar hos Eventyrsport finns i produkter från speciellt Icebreaker och Smartwool. Materialet är helt perfekt till kläder som ska bäras såväl sommar som vinter. Det beror på ullens effektiva temperaturreglerande egenskaper, som håller dig vältempererad under både kalla och varma dagar. De fina, tunna fibrerna i ullen gör att den inte kliar – alla fall inte på de flesta.

   

  Ull är också naturligt antibakteriellt, vilket betyder att kläder som betår av ull kan användas i flera dagar utan att börja lukta och kräva en tvätt – och detta helt utan konstgjorda tillsatser. Det sparar både på vikten av bagaget och slitaget på såväl kläder som tvättmaskin.

   

  Den tredje, och i förhållande till underkläder ganska viktig egenskap, är ullens förmåga att behålla sin isolerande effekt även när den blir fuktig. Du känner säkert igen den kalla obehagliga känslan som uppstår efter ett tag då din bomulls T-shirt blivit blöt på ryggen när du cyklade till jobbet. Den känslan slipper du helt med ull som innersta lager. Tröjan blir fortfarande blöt men det känns inte så, vilket också är hela hemligheten bakom dessa tekniska underkläder.

   

  Syntetmaterial

  När det kommer till aktivitet som ger en hög svettproduktion under lång tid som t.ex. löpning, långfärdsåkning, cykling och liknande, har ull svårt att hinna transportera bort svetten från kroppen i den takt som krävs. Det klarar däremot de syntetiska tygerna galant. Många av dessa har även behandlatS med antibakteriella medel som hämmar bakterie tillväxt och därmed den tråkiga lukten av använda syntetiska underkläder, som annars är denna kategoris stora problem. Om det är riktigt kallt så kan en kombination av syntet innerst och ull utanpå vara en super kombination.

   

  Syntetiska underkläder är ofta en mycket tekniskt anpassad produkt med olika zoner med större eller mindre effektiv svett transport och isolering, böjzoner vid leder och andra praktiska detaljer.

   

  Blandningsprodukter

  Syntetiska material, som ofta består av polyester, är tåligare och mer formstabila jämfört med ull. Därför består många modeller av en blandning av ull och syntet, ofta med övervikt av den ena eller andra.

   

   

  Se också:

  Kalsonger herrar

  Skidunderställ herrar

  Ullunderkläder herrar

  Sockor och strumpor herrar

  Skidkläder herrar

  Löparkläder herrar

  Cykelkläder herrar